Uzina metalurgică din Mariupol îi strică planurile lui Putin în Donbas

Ilie Gulca
06/05/2022
Uzina Metalurgică Azovstal

Creșterea pierderilor printre militari în timpul asaltului asupra Uzinei Metalurgice Azovstal împiedică armata rusă să-și pună în aplicare planurile operaționale în sudul regiunii Donețk.

„Reluarea încercărilor Rusiei de a prelua controlul asupra Azovstal și de a finaliza ocuparea Mariupolului se datorează probabil Zilei Victoriei din 9 mai și dorinței lui Putin de a obține un succes simbolic în Ucraina. Numai că această tentativă necesită mai mulți militari, echipament și muniție. Atâta timp cât rezistența ucraineană continuă la Azovstal, pierderile rusești vor continua să crească, iar acest lucru le va zădărnici planurile operaționale în sudul Donbasului”, estimează Ministerul Apărării al Marii Britanii.

Trupele rusești din Mariupol și-au continuat pentru a doua zi asaltul la sol asupra uzinei metalurgice Azovstal, în ciuda declarațiilor Moscovei că o vor bloca doar.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a atacat neprovocat Ucraina, a început bombardamentele masive de orașe și sate pașnice. Armata rusă a dezlănțuit teroarea în masă în teritoriile ocupate temporar. Forțele Armate ale Ucrainei și Forțele de Apărare Teritorială rezistă cu încăpățânare invadatorilor ruși și le provoacă pierderi uriașe.

Uniunea Europeană a impus deja cinci pachete de sancțiuni economice și personale împotriva Federației Ruse menite să limiteze capacitatea Kremlinului de a-și continua agresiunea.

Ilie Gulca
06/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii