Va fi suficient bonul fiscal: Contabilii nu vor mai completa facturi pentru achizițiile cu cardul corporativ

Ion Chișlea
20/05/2022
parlament.md

Agenții economici nu vor mai fi obligați să completeze facturi fiscale atunci când vor face cumpărături cu cardul corporativ. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, joi, în prima lectură de către Legislativ.

Inițiativa legislativă va permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenți economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor.

"Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare”, explică autorul proiectului, deputatul PAS Radu Marian.  

El spune că timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile va putea fi folodit pentru activități mai productive. Potrivit deputatului, în următoarele două săptămâni, proiectul de modificare a Codului fiscal și a Legii cu privire la contabilitate și raportare financiară va fi votat în cea de-a doua lectură.

Ion Chișlea
20/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii