Vântul a făcut prăpăd în mai multe localități din țară

Mihaela Cibotaru
29/03/2023
autoblog.md

Rafalele puternice de vânt au rupt crengi și au doborât zeci de copaci, care inclusiv au căzut peste mașini parcate, au stricat acoperișuri și au lăsat mai multe localități fără electricitate. Marți, salvatorii, pompierii și serviciile specializate în mai multe localități au trebuit să intervină pentru a elimina consecințele vântului puternic.

Salvatorii și pompierii au fost solicitați să intervină în 22 situații de risc în urma rafalelor de vânt puternic, a anunțat marți seara Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. La fel, ajutorul pompierilor a fost solicitat pentru defrișarea copacilor care au blocat traseele naționale - în localitatea Molovata (raionul Dubăsari), în orașul Costești (raionul Rîșcani), în localitatea Antonești (raionul Cantemir) și pe traseul R-34 Giurgiulești – Cahul. 

În capitală, angajații Asociației municipale de gospodărire a spațiilor verzi au intervenit pentru a elibera trotuarele și carosabilele de copaci căzuți. Internauții au publicat zeci de poze cu mașini strivite de copaci și acoperișuri smulse de vânt.

Potrivit informației „Premier Energy”, marți deconectări ale energiei electrice s-au produs în 32 de localități din 12 raioane deservite. În cele mai multe cazuri accidentele s-au produs din cauza căderii copacilor și crengilor peste liniile electrice.

Mihaela Cibotaru
29/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii