Vicepremierul Nicu Popescu: „Este esențial să prevenim, să informăm și să luptăm împotriva traficului de ființe umane, în special la frontierele statului nostru”

Anticoruptie.md
21/03/2023
MAEIE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a prezidat prima ședință a Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din anul curent. În cadrul evenimentului, a fost prezentat și aprobat raportul național de realizare a politicii de prevenire și combatere a traficului de persoane pentru anul 2022, transmite serviciul de presă al instituţiei.

În cadrul ședinței, ministrul Nicu Popescu a subliniat importanța prevenirii traficului de persoane, în special în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și prezenței refugiaților ucraineni pe teritoriul Republicii Moldova.

„Este esențial să prevenim, să informăm și să luptăm împotriva traficului de ființe umane, în special la frontierele statului nostru. Trebuie să avem grijă în special de copii și femei, care se confruntă cu un risc ridicat de trafic și exploatare’’, a precizat şeful diplomaţiei moldoveneşti.

La fel, a fost prezentat conceptului noului document de politici în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane. La finalul evenimentului, participanții au aprobat componența nominală a grupului de experți naționali anti-trafic, DIREX, care vor fi implicați în pregătirea și implementarea primului exercițiu național de instruire anti-trafic bazat pe simulare în Republica Moldova.

Anticoruptie.md
21/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii