VIDEO// 9 mai la Bălţi: Depuneri de flori, în frunte cu episcopul Marchel

Julieta Saviţchi
09/05/2022
CIJM

Mii de oameni au venit, luni, să depună flori la monumentul din Bălţi al ostaşilor decedaţi în cel de al doilea Război Mondial.

Printre primi care au depus flori a fost conducerea socialistă a oraşului Bălţi şi episcopul de Bălţi al Mitropoliei Moldovei şi Chişinăului, Marchel.

O parte dintre doritorii de a depune flori au fost aduşi organizat cu autocarele. În timpul depunerilor de flori o fanfară a intonat melodii patriotice şi marşuri ruseşti.

Unii au purtat drapele ale fostei Uniuni Sovietice, alţii, poze ale ostaşilor decedaţi. Unii participanţi, inclusiv minori, au venit îmbrăcaţi în uniforme militare ruseşti din perioada celui de al doilea Război Mondial.

Julieta Saviţchi
09/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii