VIDEO// A decedat veteranul războiului pe Nistru, Valeriu Mîțul, fost primar de Corjova

Mădălin Necșuțu
02/10/2021
CIJM/Ilie Gulca

Fostul primar al localități Corjova și veteran al războiului de pe Nistru, Valeriu Mițul, a decedat sâmbătă, potrivit unui anunț public făcut de familia sa.

„Eu va las în grija mare al lui Dumnezeu Cel Sfânt, să stați straja la hotare, să păziți acest pământ..." Cu părere de rau, în aceasta dimineață tatăl, soțul, fratele și prietenul nostru Valeriu Mițul și-a luat drumul lin spre cer! El a fost un adevărat OM al cuvântului, demnității, și dragostei de patrie de care această țara a fost prea nedemnă”, a scris într-un mesaj pe Facebook familia sa.

Directorul Asociației Promo-LEX, Ion Manole a scris pe pagina sa de Facebook că Valeriu Mițul avea afecțiuni cardiace și că avea nevoie de operație la inimă.

„În această frumoasă zi de toamnă a plecat într-o lume mai bună (sper) neobositul Valeriu Mitul. A fost trup și suflet pentru cei din jurul lui, pentru localitatea, regiunea și țara sa. A plecat împăcat cu gândul că instituțiile statului trebuie forțate și susținute să poată asigura tratament cardiacilor. Ultima rugăminte către mine a fost să-l ajut să se organizeze o emisiune cu medicul lui, care să vorbească despre necesitățile sistemului medical. Scopul fiind să se reușească efectuarea operațiilor complicate la noi, deoarece specialiști buni încă mai avem. Mesajul lui – poate vor fi salvați alți oameni, dacă pe mine deja nu mai e posibil”, a scris Ion Manole.

Valeriu Mițul a participat la războiul transnistrean din 1992 de partea forțelor guvernamentale moldovenești. Mițul a fost ales primar al comenei Corjova la alegerile locale din Moldova, 2003. A fost arestat de mai multe ori de poliția transnistreană.

Mădălin Necșuțu
02/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii