VIDEO // „Asta nu e politică, dle Peskov?”. Oazu Nantoi dă de pământ cu replica lui Peskov la adresa prim-ministrului Gavrilița

Ilie Gulca
20/01/2022
Deputatul PAS, Oazu Nantoi

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, a invocat trei argumente care demonstrează duplicitatea Kremlinului în relațiile sale cu Republica Moldova. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că livrarea de gaze naturale de către Gazprom Republicii Moldova este „o problemă curat comercială” și că „nu există niciun fel de politică”.

„Prețul la gazele naturale livrate consumatorilor casnici pentru anul 2022 [constituie în Transnistria] 83 de kopeici [corect 81 kopeici – n.r.] pentru un metru cub cu condiția că se consumă până la 500 de metri cubi pe lună, ceea ce constituie cu 5 cenți mai puțin decât achităm noi [locuitorii] de pe malul drept al Nistrului”, a reaționat Oazu Nantoi într-un discurs de la tribuna Parlamentului joi în timpul dezbaterilor pentru instituirea stării de urgență.

„Asta nu este politică, Domnule Peskov? Ce ne facem noi cu faptul că Federația Rusă a privatizat ilegal Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, care consumă gratuit gazele naturale și ne livrează nouă energie electrică și noi o achităm?”, a întrebat parlamentarul PAS.

„Ce ne facem noi, Domnule Peskov, cu faptul că Federația Rusă întreține ilegal pe teritoriul Republicii Moldova trupele sale din contul cărora este finanțată așa-zisa armată transnistreană?”, a mai subliniat deputatul moldovean.

Dmitri Peskov a declarat miercuri că livrarea de gaze naturale de către Gazprom Republicii Moldova este o „problemă curat comercială” și că „nu există niciun fel de politică”

„Nu, absolut. Se livrează gaze, dar trebuie plătite. Aici nu este nimic duplicitar”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare dacă nu consideră Kremlinul că situația privind livrarea de gaze naturale în Republica Moldova a ieșit din limitele acordurilor comerciale.    

Ilie Gulca
20/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii