VIDEO // Atac cu rachete asupra unui bloc de locuit în Odesa. Sunt cel puțin cinci morți

Cornelia Cozonac
23/04/2022
Odesa

Cel puțin cinci persoane, printre care un copil de trei ani, au fost ucise sâmbătă într-un atac cu rachete asupra orașului Odesa. Surse din Odesa ale portalului Anticorupție.md susțin că în urma atacului au fost distruse câteva etaje într-un bloc de locuit din oraș. Datele operative arată că cel puțin cinci persoane au fost ucise și 18 au fost rănite. Acum pompierii încearcă să oprească focul în blocul respectiv.

 

Comandamentul Armatei Sud a Ucrainei a informat că rachetele au fost aruncate de un avion militar rusesc care a decolat din zona Mării Caspice. Armata ucraineană a distrus câteva rachete de croazieră și două drone.   

Primarul orașului Odesa, Ghenadi Trukhanov, a precizat că rachetele de croazieră au lovit un bloc locativ din oraș și că spre seara zilei de sâmbătă numărul persoanelor ucise a ajuns la opt. 

Cornelia Cozonac
23/04/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii