VIDEO // Cazul Petic: Activistul PPDA rămâne după gratii. Susținătorii săi au huiduit magistrații

Julieta Savițchi
30/11/2018

Fostul polițișt de frontieră Gheorghe Petic, învinuit de comiterea unui viol, rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins joi, 29 noiembrie, demersul apărării și a menținut mandatul de arest  eliberat de către Judecătoria Orhei, pe un termen de 30 de zile. Gheorghe Petic a activat anterior în cadrul Poliției de Frontieră. El a ajuns in atentia publică după ce a făcut publice mai multe detalii despre contrabanda de la granița moldo-română și scheme infracționale care ar fi fost puse la cale de persoane cu funcții înalte din poliție. ​

Gheorghe Petic pledează în continuare nevinovat și se declară deținut politic. El este lider al organizației teritoriale Ungheni a Partidului Politic Demnitate și Adevăr. 

Petic a adus u el în sala de judecată o lozincă pe care era scris ”Plahotniuc, violatorul justiției”. Fostul polițist de frontieră l-a  îndemnat pe ex-primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, prezent în sala de ședințe, să se solidarizeze cu el și să lupte împreună împotriva sistemuuli corupt. ”Luptați împotriva lui Plahotniuc, a lui Jizdan! Nu e timpul acum să fim răzlețiți!”, i-a strigat Petic fostului primar al Chișinăului. .

După pronunțarea verdictului, un grup de susținători ai lui Petic i-a huiduit pe magistrați: ”Rușine! Justiție coruptă!”. Polițiștii i-au alungat din sală pe protestatari.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie, după ce, la ora 14.50, la Centrul Unic 112 a sunat o locuitoare a orașului Ungheni, care a reclamat că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul apartament. Discuţia dintre femeie şi operatorul 112 a durat două minute, timp în care operatorul i-a pus femeii mai multe întrebări despre cum și în ce circumstanțe a avut loc infracțiunea.

Recent procurorii i-au mau înaintat lui Gheorghe Petic un capăt de acuzare pentru violare de domiciliu pentru că ar fi intrtat forțat în locuința pretinsei victime.

 

Julieta Savițchi
30/11/2018

Comentarii