VIDEO // Cazul Petic: Activistul PPDA rămâne după gratii. Susținătorii săi au huiduit magistrații

Julieta Savițchi
30/11/2018

Fostul polițișt de frontieră Gheorghe Petic, învinuit de comiterea unui viol, rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins joi, 29 noiembrie, demersul apărării și a menținut mandatul de arest  eliberat de către Judecătoria Orhei, pe un termen de 30 de zile. Gheorghe Petic a activat anterior în cadrul Poliției de Frontieră. El a ajuns in atentia publică după ce a făcut publice mai multe detalii despre contrabanda de la granița moldo-română și scheme infracționale care ar fi fost puse la cale de persoane cu funcții înalte din poliție. ​

Gheorghe Petic pledează în continuare nevinovat și se declară deținut politic. El este lider al organizației teritoriale Ungheni a Partidului Politic Demnitate și Adevăr. 

Petic a adus u el în sala de judecată o lozincă pe care era scris ”Plahotniuc, violatorul justiției”. Fostul polițist de frontieră l-a  îndemnat pe ex-primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, prezent în sala de ședințe, să se solidarizeze cu el și să lupte împreună împotriva sistemuuli corupt. ”Luptați împotriva lui Plahotniuc, a lui Jizdan! Nu e timpul acum să fim răzlețiți!”, i-a strigat Petic fostului primar al Chișinăului. .

După pronunțarea verdictului, un grup de susținători ai lui Petic i-a huiduit pe magistrați: ”Rușine! Justiție coruptă!”. Polițiștii i-au alungat din sală pe protestatari.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie, după ce, la ora 14.50, la Centrul Unic 112 a sunat o locuitoare a orașului Ungheni, care a reclamat că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul apartament. Discuţia dintre femeie şi operatorul 112 a durat două minute, timp în care operatorul i-a pus femeii mai multe întrebări despre cum și în ce circumstanțe a avut loc infracțiunea.

Recent procurorii i-au mau înaintat lui Gheorghe Petic un capăt de acuzare pentru violare de domiciliu pentru că ar fi intrtat forțat în locuința pretinsei victime.

 

Julieta Savițchi
30/11/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii