VIDEO// De la 10.000 la 125.000 de lei. De ce a fost respinsă candidatura unui procuror PCCOCS pentru o funcţie administrativă

Julieta Saviţchi
27/03/2023
Captură

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins candidatura procurorului Sergiu Roşu din Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), propus de procurorul general interimar Ion Munteanu să asigure interimatul funcţiei de şef al Procuraturii raionului Ştefan-Vodă.

Acuzatorul nu a declarat la Fisc veniturile obţinute în urma vinderii automobilului Volkswagen Touareg, în 2021, cu 125.000 de lei, eschivându-se astfel de la plata impozitelor. Mai mult, până să vândă automobilul pe care l-a procurat în 2016, Sergiu Roşu l-a declarat la preţul de 10.000 de lei.

Fiind audiat la CSP. Seriu Roţu a declarat că a indicat în declaraţiile de avere preţul automobilului indicat în contractul de vânzare-cumpărare. Acuzatorul a mai comunicat că obţinut câştig de cauză în instanţă. fiind anulat un act de constatare în privinţa sa a Autorităţii Naţionale de Integritate.

Procurorul Sergiu Roşu a mai ajuns în vizorul presei după ce a fost jefuit într-un apartament din Chişinău, unde s-a retras cu omul de afa­ceri Vadim Cior­nea şi Vita­lie Dia­conu, con­si­li­e­rul lui Ana­tol Stati, în com­pa­nia a trei domni­şoare care prestau servicii sexuale contra plată.

Julieta Saviţchi
27/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii