VIDEO // Deputatul Lilian Carp îl acuză pe Stoianoglo de corupere pasivă și abuz în serviciu

Cornelia Cozonac
01/10/2021
Colaj;: Stiri.md

Deputatul PAS Lilian Carp îl acuză pe procurorul general Alexandr Stoianoglo de corupere pasivă și abuz în serviciu. Parlamentarul a depus joi o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor, cerând să fie examinate acțiunile lui Alexandr Stoianoglo din 2011, când, din postura de deputat și președinte al unei comisii parlamentare, acesta a operat o modificare la o lege, care a permis ulterior unor agenți economici să-și scoată banii din conturile blocate. Cazul ar fi legat de schema de spălare de bani prin Laudromatul rusesc.    

Lilian Carp spune că întroducerea în Legea cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului a sintagmei  „având efect suspensiv” a generat operarea unor activități care intră în zona infracțiunilor de spălarea de bani.  

„Această sintagmă a permis reprezentanților companiilor nerezidente, a căror conturi au fost blocate prin deciziile Serviciului prevenire și combaterea spălării banilor, să deblocheze conturile și să transfere banii doar prin prezentarea la bancă a recursului asupra deciziei de suspendare a operațiunilor financiare”, a declarat deputatul.

Anterior și deputata Inga Grigoriu, președinta Comisiei Laundromat, a depus o sesizare similară la CSP, sesizare care a fost respinsă. Grigoriu a depus atunci o plângere la Centrul Național Anticorupție.

Cornelia Cozonac
01/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii