VIDEO// Europarlamentarul Eugen Tomac cere Comisiei Europene să investigheze respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

Mădălin Necșuțu
12/11/2021

Europarlamentarul român Eugen Tomac a cerut, joi, în plenul Parlamentului European de la Bruxelles, ca situația cetățenilor din regiunea transnistreană în materie de drepturile omului să fie investigată de către Comisia Europeană.

„Este inadmisibil ca aici, în Europa, oamenii să fie hărțuiți de peste trei decenii de către un regim criminal. Regim menținut la Tiraspol de către armata Federației Ruse, care deși și-a asumat această obligație la Istanbul în 1999, rămâne pe poziții în mod ilegal. Voi insista în continuare ca tuturor cetățenilor din acest ținut să le fie respectate drepturile fundamentale”, a declarat Tomac.

El a mai afirmat că Rusia este un exportator constant de conflicte în Estul Europei și a amintit de ultimul episod legat de criza gazelor și șantajul energetic pe care Rusia l-a aplicat guvernului de la Chișinău prin intermediul livrărilor de gaze de la Gazprom.

Mădălin Necșuțu
12/11/2021Become a Patron!

Comentarii