VIDEO// Guvernul a decis cesionarea datoriilor Termoelectrica către Energocom. Care sunt implicațiile mutării

Mădălin Necșuțu
26/11/2021

Executivul condus de la Natalia Gavriliță a decis, vineri, cesionarea datoriei de stat a Termoelectrica către Energocom care urmărește soluționarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale și evitarea sistării livrării acestora.

„Astăzi avem o ședință de Guvern scurtă cu un singur subiect. Ne-am întrunit aici pentru ca să asigurăm că cetățenii au acces la gaze natural, după cum cunoașteți pe 22 noiembrie am primit o notificare de la Moldovagaz care la rândul său a primit o notificare din partea Gazprom că livrările vor fi sistate în decurs de 48 de ore dacă nu sunt soluții de a acoperi decalajul de casă. Am găsit soluția de a cesiona datoria de stat Termoelectrica către Energocom, care ne ajută să acoperim o datorie istorică a unei companii de stat. Reducem dependența ÎS Termoelectrica de Moldovagaz”, a spus Gavrilița într-o ședință de guvern.

Astfel, pentru evitarea crizei pe piața gazelor s-a decis cesionarea către S.A. „Energocom” a creanțelor deținute de SA „Moldovagaz” față de S.A. „Termoelectrica”, create ca urmare a livrării anterioare a gazelor naturale, cu valoarea nominală totală de circa 1,33 miliarde de lei.

La rândul său, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu a spus că prin decizia luată astăzi și care urmează rapid a fi publicată în Monitorul Oficial vor putea fi transferați banii pentru a fi asigurată alimentarea cu gaz.

Mădălin Necșuțu
26/11/2021Become a Patron!

Comentarii