VIDEO // Orașul Odesa, supus unor tiruri de rachete în seara zilei de 9 mai // Cinci clădiri au fost distruse

Cornelia Cozonac
09/05/2022

Orașul Odesa a fost supus în seara zilei de 9 mai unor tiruri cu rachete, lansate de armata rusă dintr-un sistem dislocat în peninsula Crimeea. Cel puțin șapte persoane au ajuns la spital, iar mai multe clădiri au fost avariate, printre care un centru comercial. În ziua anterioară, pe 8 mai, rușii au lansat 11 atacuri cu rachete asupra Odesei.  

Primăria orașului Odesa a anunțat că în urma atacurilor cu rachete din 8 și 9 mai au fost avariate 252 de locuințe și cinci clădiri din domeniul turistic. Primăria a publicat pe canalul său de Telegram un video, cu urmările atacurilor orchestrare de armata de ocupație a Federației Ruse:    

Luni, spre miezul nopții canalele de Telegram din Odesa anunțau mai multe explozii în oraș. 

Duminică, armata a lansat rachete de croazieră în direcția regiunii Odesa dinspre Marea Neagră.

Oficiali de la Kiev au anunțat că pericolul unor atacuri masive cu rachete din zona Mării Negre persistă  asupra mai multor orașe din Ucraina. 

„În apele Mării Negre se află la ora actuală șapte nave purtătoare de rachete de croazieră de tipul Kalibr cu lansare de pe mare. O salvă concomitentă a lor însumează 48 de rachete", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Kiev, Oleksandr Motuzianik.

Ucraina a fost atacată de Federația Rusă la 24 februarie.   

 

Cornelia Cozonac
09/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii