VIDEO // Tinerii cu măști și haine negre, care au jefuit patru stații PECO, au fost reținuți  

Ilie Gulca
20/01/2021

Angajații Inspectoratului General al Poliției și procurori au destructurat o grupare criminală formată din trei tineri. Aceștia, înarmați și deghizați cu măști și haine negre, au jefuit patru stații PECO, trei amplasate în mun. Chișinău și una în raionul Strășeni, în decursul unei singure luni. Tinerii au fost reținuți pentru 72 de ore.

„După ce una dintre stații din sectorul Râșcani al capitalei a fost supusă unui furt la sfârșitul lunii decembrie 2019, de unde au fost sustrase aproape 40.000 de lei, au urmat trei atacuri tâlhărești. Suma totală a pagubei înregistrate în urma comiterii acestor infracțiuni este de 170.000 de lei”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratul General al Poliției.

Cei trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 20 și 24 de ani, sunt originari din raioanele Călărași și Rezina. Oamenii legii au percheziționat domiciliile tinerilor și au ridicat mai multe bunuri folosite în timpul infracțiunilor.

Destructurarea grupării criminale a fost posibilă datorită intervenției Direcției investigații criminale a INI al IGP, Inspectoratului de poliție Strășeni și a Procuraturii raionului Strășeni, cu suportul Direcției Analitice a INI și BPDS „Fulger” a IGP, precizează sursa citată.

Ilie Gulca
20/01/2021

Comentarii