VIDEO // Locuința directoarei TI Moldova a fost prădată. Lilia Carasciuc suspectează că în casă i s-ar fi instalat aparate de interceptare

Crina Dumitriu
13/08/2018
Captura de pe inregistrare video

Locuința Liliei Carasciuc, directoarea executivă a Transparency International Moldova, a fost prădată la sfârșitul săptămânii trecute. O tânără, surprinsă de camerele video din fața și din scara blocului, s-a apropiat de mama Liliei Carasciuc, care este în vârstă, în timp ce aceasta se întorcea de la magazin. Tânara a insistat că trebuie să-i dea bătrânei niște bani de la nepoata sa. Directoarea TI suspectează că femeia care i-a intrat în casă ar fi instalat sisteme de interceptare.

Inițial bătrâna s-a arătat surprinsă că nepoata sa, care este peste hotare, îi transmite pe această cale bani, întrucât vorbise cu ea pe Skype în ziua precedentă. Femeia care o abordase a insistat că e o surpriză. Sub pretextul că bătrâna ar trebui să-i dea 50 de euro rest la suma pe care i-o transmitea, chipurile de la nepoată, tânăra a insistat să intre în casă odată cu bătrâna. 

Odată intrată în locuință, femeia a cerut să meargă de câteva ori la baie, de fiecare dată reținându-se prin odăi. Întrucât bătrâna nu avea 50 de euro și nici suficienți lei să-i dea, tânara a plecat fără să-i lase banii transmiși, după cum spunea la început, de nepoată. 

Directoarea TI Moldova, Lilia Carasciuc, care a comunicat pentru Anticoruptie.md despre acest caz, spune că din casă au dispărut niște lucruri de preț. Lilia Carasciuc și-a exprimat temerea că tânăra care a intrat prin înșelăciune în locuința sa ar fi instalat sisteme de interceptare. Aceasta, pentru că femeia respectivă cunoștea numele fiicei și alte detalii din interiorul familiei, informații cu care a operat în discuția cu bătrâna, pentru a obține acces în locuință.

Temerea directoarei TI Moldova că acest jaf ar fi fost unul camuflat vine și din faptul că asupra unor colegi de ai săi, membri ai TI Moldova, s-ar fi făcut presiuni indirecte din partea organelor de drept. Transparency International Moldova desfășoară în ultimii ani mai multe activități care scot în evidență probleme grave ce țin de corupție, injustiție și capturarea statului de forțe oligarhice, dar și declarații și luări de atitudine critice la adresa guvernării. 

Lilia Carasciuc a depus o plângere la poliție. 

Persoanele care o vor identifica pe femeia din înregistrările video sunt rugate să anunțe poliția.   

Crina Dumitriu
13/08/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii