Vin bani pentru refugiați. Suedia va sprijini financiar Fondul de Urgență al Republicii Moldova

Viorica Mija
18/05/2022
Poliția de Frontieră

Ministerul Afacerilor Externe al Suediei a decis să aloce suma de patru milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaților.

Suportul financiar vine după ce, anterior, statul suedez a trimis 10 corturi de 48 m2, un generator de electricitate, sisteme de iluminat și încălzire, iar doi experți suedezi în intervenții de urgență au evaluat situația, au elaborat strategii și au formulat recomandări pentru autorități.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, peste 400 de mii de ucraineni s-au refugiat din calea războiului în țara noastră. Unii dintre ei s-au întors acasă, iar alții au ales să plece în alte țări. Numărul estimativ al ucrainenilor care se află momentat pe teritoriul Republicii Moldova este de 86 de mii.  

Viorica Mija
18/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii