Viorel Morari: „Am fost urmărit de mașini din dotarea CNA și SIS”

Mariana Colun
18/06/2019
CIJM

Ex-procurorul Anticorupție, Viorel Morari, ar fi fost filat la sfârșitul lunii aprilie cu mașini utilizate pentru măsuri speciale de investigație din cadrul Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate. Despre aceasta Viorel Morari a declarat marți, în cadrul Clubului Jurnaliștilor de Investigație. Morari i-a cerut procurorului general, Eduard Harunjen, să verifice legalitatea efectuării acestor măsuri de urmărire, dar, spune el, încă nu a primit un răspuns.

„Am observat un automobil de model Hyundai de culoarea albă și unul de model Skoda Rapid de culoare cafenie, care mă urmîreau de ceva timp. Ulterior am documentat și am aflat că acestea aparțin CNA. Un altul aparține Serviciului de Informații și Securitate. Am înregistrări video când mașinile respective erau în urma automobilului în care mă aflam eu. Probabil au fost trei sau patru zile, nu pot spune cu siguranță, pentru că nu deodată i-am identificat”, a declarat Viorel Morari. 

Procurorul a precizat că nu a fost informat dacă este vizat în vreun dosar, or asemenea măsuri speciale de investigație se fac doar în cadrul un nui dosar penal. „Am solicitat procurorului general să mă informeze referitor la legalitatea măsurilor speciale în privința mea și dacă sunt neautorizate sau în afara legii, să inițieze proces penal”, a mai subliniat Morari.

Vedeți mai jos sesizarea lui Viorel Morari adresată lui Eduard Harunjen:

Mariana Colun
18/06/2019

Comentarii