Vlad Filat răscolește circumstanțele alegerii președintelui Timofti: „Capacitatea lui Dodon de a sluji a fost deplin dovedită”

Ilie Gulca
08/06/2021

Fostul premier Vlad Filat evocă, într-o postare pe Facebook, circumstanțele în care Igor Dodon a părăsit PCRM și l-a votat pe președintele Nicolae Timofti. Deputatul lipsit de imunitate, Ilan Șor, a spus anterior că Igor Dodon l-a votat pe fostul președinte Timofti pentru o geantă cu 3 milioane de euro.

„Din păcate, PSRM-ul în frunte cu Igor Dodon s-a transformat într-o gașcă de slugi aflate la dispoziția lui Plahotniuc și Șor. Capacitatea lui Dodon de a sluji a fost deplin dovedită încă din perioada când a părăsit PCRM-ul și l-a votat pe președintele Timofti. De altfel, despre adevăratele motive pentru care Dodon l-a trădat pe Voronin și cum a fost creat PSRM-ul vom mai vorbi”, a spus fostul prim-ministru.

Despre același episod, deputatul fugar Ilan Șor are dezvăluirile sale: „În geanta neagră erau bani, desigur. [Au fost] Bani pe care Filat i-a transmis lui Dodon ca să-l voteze pe președintele Timofti. Filat a luat banii de la BEM, iar Dodon a votat mișelește pentru Timofti contra sumei de 3 milioane de dolari. Au fost mai multe genți. Dar oricum nu are rost să vorbesc despre asta, pentru că Procuratura Generală acum e sub controlul lui Dodon”, a spus Șor în 2019.

Vlad Filat a calificat versiunea lui Șor drept „aberație”.

Ilie Gulca
08/06/2021Become a Patron!

Comentarii