Vladimir Plahotniuc, președintele PDM: „Ce a făcut azi Dodon, PSRM și ACUM e lovitură de stat”

Julieta Savițchi
08/06/2019

PDM califică acțiunile Parlamentului din 8 iunie drept uzurpare a puterii de stat, insistă asupra alegerilor anticipate și nu se va conforma deciziilor luate de deputații PSRM și ACUM. Declarațiile au fost făcute de către președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, în cadrul celui de-al treilea briefing organizat astăzi de formațiunea pe care o conduce.

Liderul democrat a adus o serie de acuzații grave la adresa lui Igor Dodon, care, pe ultima sută de metri, ar fi înaintat condiții inacceptabile pentru PDM. „Confirm că negocierile cu Dodon au avut loc pe parcursul ultimelor trei luni. Aproape că ajunseserăm la un consens, coaliția era aproape gata, dar în cadrul negocierilor de vineri am intrat în impas din cauza cerințelor noi ținând de zona geopolitică, pe care nu am putut să le acceptăm. Este vorba în special de federalizarea țării. Nu sunt un om perfect, am făcut greșeli, dar nu pot să îmi trădez țara. Ce a făcut azi Dodon, PSRM și ACUM e lovitură de stat”, a declarat Plahotniuc.

Liderul PDM a mai spus că formațiunea pe care o conduce nu recunoaște legalitatea celor ce s-au întâmplat astăzi în Parlament și va întreprinde măsurile necesare pentru a demonstra pretinsa ilegalitate. „Avem un Guvern provizoriu și un Parlament nefuncțional. Partidul Democrat va da dovadă de maturitate politică și va face tot posibilul prin acțiuni legale și democratice ca Republica Moldova să nu ajungă într-o criză mai mare decât a bagat-o PSRM si ACUM”, a promis liderul democraților.

Plahotniuc a insistat pe alegeri anticipate și pe demisia lui Igor Dodon: „Începând de astăzi, cetățenii Republicii Moldova nu au un președinte legitim. Poporul e în drept să aleagă alt președinte să nu fie compromis, vulnerabil la alte interese. Alegerile anticipate, concomitente cu cele prezidențiale, să nu fie achitate din buget, dar din banii partidelor”.

Președintele PDM a mai declarat că a avut loc o adunare a formațiunii și s-au luat măsuri ca instituțiile statului să funcționeze în mod normal, iar cetățenii să nu fie afectați „de această criză declanșată de PSRM și ACUM”.

Julieta Savițchi
08/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii