Volodimir Zelenski pune la îndoială că Putin ar fi în viață și că ia cu adevărat deciziile în Rusia

Cornelia Cozonac
19/01/2023
Colaj: CIJM

Volodimir Zelenski a declarat, joi, într-o intervenție video la Forumul Economic de la Davos, că nu poate negocia o pace, deoarece nu știe dacă Vladimir Putin ar fi sau nu în viață și nici cine ia cu adevărat deciziile în Rusia. 

„Nu prea înțeleg cum poți să le promiți liderilor europeni un lucru, iar a doua zi să lansezi o invazie la scară largă a unei țări. Pur și simplu nu prea înțeleg cu cine avem de-a face. Când se vorbește de `negocieri de pace`, nu prea înțeleg cu cine să vorbesc și despre ce. Nu sunt sigur că președintele rus care apare uneori pe fondul unei cromatici de ecran verde este de fapt cel real. Nu prea știu dacă este în viață sau dacă el ia decizii, sau oricine altcineva ia decizii acolo. Ce grup de oameni este acolo? Nu am acest tip de informații”, a spus Zelenski. 

„Vorbim cu dumneavoastră acum: știți exact cine sunt eu, iar eu știu exact cine sunteți dumneavoastră. Există martori care atestă faptul că suntem în viață. Și chiar dacă vorbim despre lucruri diferite, putem ajunge la un consens. Mi se pare că Rusia ar trebui mai întâi să găsească pe `cineva` și apoi să sugereze `ceva`”, a mai spus președintele ucrainean. 

De la începutul războiului de agresiune în Ucraina, Volodemir Zelenski a apărut public în fiecare zi, cu mesaje către concetățeni sau lumea externă. El a mers în orașele eliberate de sub ocupația rușilor, s-a întâlnit de mai multe ori cu militarii ucraineni, cu soldații răniți sau cu oamenii care au avut de suferit de pe urma bombardamentele armatei rusești. În schimb Vladimir Putin nu a mers niciodată să se întâlnească cu militarii ruși care luptă, iar întâlnirile cu mamele ostașilor sau cu reprezentanți ai anumitor structuri par mai degrabă să fie regizate decât reale. Experți în tehnologii de manipulare spun că imaginile pe fonul cărorare apare președintele rus denotă că el se află cu totul în altă parte decât cea care este prezentată publicului prin televiziunile afiliate Kremlinului.     

 

Cornelia Cozonac
19/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii