Volodimir Zelenski: „Anul 2023 va fi anul victoriei noastre!”

Mihaela Cibotaru
24/02/2023
Sursa: president.gov.ua

Pe 24 februarie, milioane de ucraineni au ales să lupte și acest an „a fost un an al durerii, regretului, credinței și unității”, a scris Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe pagina sa, la un an de la începutul războiului în Ucraina. „În acest an, am rămas invincibili. Știm că anul 2023 va fi anul victoriei noastre!”, a încheiat președintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a spus că ucrainenii nu au știut ce va aduce ziua de mâine, dar au înțeles că pentru fiecare zi următoare trebuie să lupte. „Suntem puternici, suntem pregătiți pentru toate. Îi vom învinge pe toți. Noi am rezistat în fiecare zi următoare, rezistăm de exact un an”, a adăugat liderul ucrainean.

Zelenski a mulțumit tuturor celor care, 24/7 muncesc dedicat, fiecare în domeniul său: militari, medici, pompieri, ș.a. Ucraina va rezista amenințărilor, bombelor, rachetelor, dronelor, blacout-ului, frigului „pentru că ucrainenii sunt mai puternici decât atât”, a spus președintele Ucrainei.

Vineri, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a adresat cu un mesaj de condamnare a agresorului și susținere Ucrainei. „Acest război nu este „doar o problemă europeană” și nici nu este vorba despre „Vestul împotriva celorlalți”. Este vorba despre genul de lume în care ne dorim să trăim cu toții: nimeni nu este în siguranță într-o lume în care utilizarea ilegală a forței - de către o putere nucleară și membru permanent al Consiliului de Securitate - ar fi cumva „normalizată”, a spus Josep Borrell.

Acum un an, Putin a crezut că va lua cu ușurință Kievul, „apoi s-a ciocnit de curajul Ucrainei și voința de fier a națiunilor de pretutindeni”, a scris azi pe pagina sa președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Mihaela Cibotaru
24/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii