Zelenski, în lacrimi: „Ucraina îşi pierde cei mai buni fii şi fiice în fiecare zi”

Anticoruptie.md
21/01/2023
Sursa: president.gov.ua

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, împreună cu prima doamnă, i-au condus pe ultimul drum pe cei șapte oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne, care au murit miercuri la Brovarî, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit.

Fotografiile publicate de Președinția Ucrainei arată cum mii de oameni au venit la ceremonia de comemorare, organizată în somptuoasa Casă a Ucrainei din centrul Kievului.

Volodimir Zelenski şi soţia sa au prezentat condoleanţe rudelor victimelor. „O tristeţe de nedescris acoperă sufletul”, a scris Zelenski în dimineața zilei de sâmbătă, pe contul său de Telegram.

Ministrul de interne Denis Monastîrski, adjunctul său şi alţi cinci oficiali de rang înalt ai ministerului au murit după ce elicopterul  în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea unei grădiniţe din Brovarî, suburbie a Kievului. Alte şapte persoane, inclusiv un copil, au fost ucise. Ancheta care ar urma să ofere răspunsurile privind cauzele tragediei este în desfășurare.

Anticoruptie.md
21/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii