Zelensky către militarii ruși: „Aruncați armele și plecați, doar salvați-vă viețile!”

Mădălin Necșuțu
28/02/2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky i-a îndemnat, luni, într-un mesaj video, pe militarii ruși să părăsească Ucraina pentru a-și salva viețile. „Aruncați armele și plecați, nu aveți încredere în comandanții voștri, nu aveți încredere în propagandiștii voștri, doar salvați-vă viețile – plecați”, a spus Zelensky, citat de Kyiv Independent.

Liderul de la Kiev s-a adresat în rusă. „Circa 4.500 de soldați ruși au fost deja uciși”, a adăugat el, în timp ce Forțele armate ucrainene au anunțat că cifra a urcat deja la 5.300 de victime din rândul armatei ruse.

El a mai anunțat Ucraina va elibera prizonierii cu experiență de luptă. Președintele Volodimir Zelensky a spus că este o alegere morală dificilă, dar că este necesară pentru apărarea țării. El a spus că prizonierii se vor lupta în cele mai fierbinți locuri. „Cheia este apărarea acum”, a completat el.

Pe de altă parte, Zelensky a cerut UE să acorde Ucrainei statutul de membru. El a motivat că Ucraina merită să fie membră, deoarece luptă pentru a-și apăra țara și întreaga Europă, luptând pentru „pentru egalitate, pentru democrație”.

Mădălin Necșuțu
28/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii