„Zeul mărilor pedepsește agresorii ruși” // Încă o navă rusească ar fi fost lovită cu rachetele ucrainene Neptun

Ion Chișlea
06/05/2022
Fregata rusească Amiralul Macarov/ontrend.news

Fregata rusească „Amiralul Makarov” este cuprinsă de flăcări lângă insula Șerpilor din Marea Neagră. Potrivit informațiilor preliminare, incendiul de pe navă ar fi fost provocat de o nouă lovitură cu rachetele ucrainene „Neptun”. Informațiile despre lovirea fregatei au fost transmise  de publicația „Dumskaya” din Odesa. 

Potrivit publicației, în seara zilei de 5 mai, pe navă s-ar fi  produs o explozie urmată de un incendiu pe când aceasta se afla în apropierea insulei Șerpilor. Aceasta mai relatează că avioane ruseşti se învârt în zonă, iar alte nave au ieșit din Crimeea pentru a salva fregata avariată.

Ulterior, pe rețea au început să apară primele fotografii ale navei rusești cuprinse de incendiu. Și deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko a declarat pe o rețea de socializare că „Amiralul Makarov”, una dintre cele trei fregate de acest tip din flota Mării Negre, a fost lovită. „Fregata de patrulare a marinei ruse "Amiral Makarov" s-a întristat. Da, da, ați înțeles corect! Zeul mărilor se răzbună pe invadatorii Ucrainei”, a scris Goncharenko.

Ulterior, el a precizat că fregata „Amiral Makarov” a fost pusă în funcțiune în 2017, era echipată cu sisteme moderne de apărare aeriană și era înarmată cu rachete de croazieră „Caliber”, cu care ar fi bobmbardat recent Odesa și podul de la Zatoka.

Ion Chișlea
06/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii