Zilele Americii organizate în centrul, nordul și sudul țării. Cum s-a desfășurat evenimentul de lansare

Tatiana Gherța
19/05/2023
gov.md

„Zilele Americii” au debutat joi, 18 mai, la Chișinău. Evenimentul de lansare a avut loc în centrul capitalei, pe strada pietonală Eugen Doga. La cea de-a 3-a ediție ambasadorului SUA la Chișinău, Kent Logsdon și prim-ministrul Dorin Recean au enumerat proiectele implementate în cei 30 de ani de prietenie. Mai mult, vizitatorii au avut posibilitatea să vadă o parte dintre proiectele realizate cu suportul SUA. 

Evenimentul a debutat cu luări de cuvânt din partea organizatorilor și oaspeților. Șeful Executivului a mulțumit autorităților americane pentru susținerea constantă oferită Republicii Moldova în domenii cheie de dezvoltare și pentru sprijinul ferm pentru parcursul european al țării noastre. 

„Zilele Americii în țara noastră au devenit un eveniment tradițional în care celebrăm parteneriatul puternic moldo-american și prin activitățile propuse descoperim cultura americană dar și proiectele bilaterale realizate cu sprijinul american. Mulțumim Guvernului Statelor Unite ale Americii care, prin intermediul programelor de asistență, este prezent în domeniul economic, social, investițional și ne ajută să accelerăm procesul de transformare și dezvoltare al țării noastre”, a spus premierul Dorin Recean. 

 Ambasadorul Kent Logsdon a reiterat sprijinul ferm al SUA, inclusiv prin intermediul proiectelor de dezvoltare, pentru parcursul ireversibil de integrare a țării noastre în familia țărilor democratice ale Uniunii Europene.

„Noi suntem aici pentru a vă susține în calea de integrare în Uniunea Europeană. Pe parcursul parteneriatului nostru strategic, am implementat în Republica Moldova proiecte investiționale în valoare totală de 2 miliarde de dolari. Aceste mijloace sunt investiții într-un viitor democratic al țării noastre, din partea poporului american către poporul prieten moldovenesc”, a declarat ambasadorul SUA în cadrul evenimentului.

Programul a continuat în inima orășelului american improvizat. Oficialii au vizitat corturile participanților la eveniment, au vorbit cu reprezentanții proiectelor susținute de Guvernul SUA despre beneficiile și prioritățile de dezvoltare în țara noastră și au interacționat cu vizitatorii târgului.

„Zilele Americii” continuă pe 19 mai la Bălți, în Piața Independenței, între orele 16:00 și 22:00, iar la 20 mai în Cahul, în Piața Independenței, între orele 15:00 și 21:00.

 

 

Tatiana Gherța
19/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii