Mi-a omorât fiul cu 7 ani în urmă, iar criminalul rămâne nepedepsit

Larisa Colun
02/11/2019

La data de 23 aprilie 2012, fiul meu, Ion Colun, a fost ucis în prezența a cel puțin 10 martori. Avea dor 31 de ani. De atunci au trecut 7 ani, iar cel care l-a înjunghiat, Nicolae Stegărescu din satul Suhuluceni, raionul Telenești se află în libertate. Iar fiul meu putrezește în pământ. S-ar fi căsătorit, ar fi avut copii, iar eu nepoti de dădăcit.

Cel care l-a omorât a plecat din țară, lucrează și trăiește în Europa. Acest fapt a devenit posibil după ce Judecătoria Telenești, iar mai apoi și Curtea de Apel Bălți, l-a achitat pe Stegărescu pe motiv că fapta comisă de el nu constituie infracțiune. Au crezut celor spuse de ucigaș, că fiul meu l-a atacat și a căzut singur în cuțit. Dar cum este posibil ca un om să se împungă de două ori cuțitul, să-și taie vena femorală ca în 15 minute să i se scurgă tot sângele și în acest timp să reușească să ascundă cuțitul. Unde e logica?

Curtea Supremă de Justiție a reîntors dosarul la rejudecare, în 2015, iar Curtea de Apel l-a condamnat de această dată la 10 ani de închisoare. Dar Stegărescu a reușit să plece. Curtea Supremă a reîntors încă o dată dosarul la rejudecare. De atunci judecata bate pasul pe loc. Oare ce fel de justiție avem noi?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Other complaints for

Larisa Colun
02/11/2019

Comments