Trei persoane arestate în dosarul licitațiilor trucate cu produse alimentare alterate la școlile și grădinițele din Capitală

Anticoruptie.md
25/11/2016
Foto: CIJM

Trei persoane au fost arestate vineri, 25 noiembrie, în dosarul licitațiilor trucate cu produse alimentare la școlile și grădinițele din Capitală. Printre acestea este directorul companiei care ar fi livrat pește alterat și juristul Direcției Educație, Tineret și Sport din sectorul Botanica. Sâmbătă, 26 noiembrie, procurorii Anticorupție vor cere mandate de arestare în cazul altor 13 persoane reținute în acest dosar.

UPDATE Între timp, și șefa Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Centru a fost plasată în arest pentru 30 de zile.

Persoanele arestate astăzi au fost duse la Penitenciarul 13, potrivit Angelei Starinschi, purtătoare de cuvânt la CNA.

Joi, procurorii și ofițerii Anticorupție au anunțat despre reținerea a 17 funcționari publici și reprezentanți ai agenților economici în dosarul licitațiilor trucate cu produse alimentare la școlile și grădinițele din Capitală, în total fiind bănuite 23 de persoane. Reprezentanții CNA au explicat că trucarea licitațiilor a avut loc prin aranjarea condițiilor de concurs pentru un anumit agent economic, participarea diferitor firme care în realitate erau gestionate de aceeași persoană sau oferirea de informații contra plată despre celelalte oferte prezentate. Suma mitei era de până la 10.000 de lei.

Oamenii legii au prezentat interceptări din care reiese că o parte din produsele livrate erau alterate. 

Anticoruptie.md
25/11/2016

Comentarii