Alte 60 de zile de control judiciar pentru adjunctul procurorului general suspendat, Ruslan Popov

Ilie Gulca
02/02/2022
Adjunctul procurorului general suspendat, Ruslan Popov. Captură ecran: CIJM

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul lui Ruslan Popov, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, cercetat pentru îmbogățire ilicită, potrivit serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Ruslan Popov a fost eliberat, pe 28 decembrie 2021, din arest la domiciliu şi plasat sub control judiciar. Reţinut la începutul lui octombrie 2021, Ruslan Popov s-a aflat în arest preventiv aproape 30 de zile în Izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Iniţial, Judecătoria Chişinău a dispus plasarea sa în arest la domiciliu, însă peste câteva zile Curtea de Apel Chişinău a dat curs demersului procurorilor anticorupţie de a-l plasa în izolator.

Ulterior, Curtea de Apel Chişinău a modificat deciziile instanţei de fond în privinţa lui Popov, prelungindu-i arestul la domiciliu.

Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, a fost reținut de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate în octombrie 2021, fiind suspectat de îmbogăţire ilicită. 

Procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul de lux al procurorului din satul Mileştii Mici, raionul Ialoveni, despre care Anticoruptie.md a scris de mai multe ori.

La baza dosarului penal pornit pe numele procurorului sunt câteva anchete jurnalistice realizate de echipa Centrului de Investigaţii Jurnalistice în 2020 despre averea și afacerea procurorului din Mileştii Mici, înregistrată pe numele tatălui său, un pensionar trecut de 70 de ani.

După publicarea primei anchete jurnalistice privind averea și afacerea procurorului Ruslan Popov, apărătorul a acționat în judecată  Centrul de Investigații Jurnalistice pentru că i-ar fi lezat onoarea și demnitatea. Procesul de judecată în prezent este pe rol la prima instanță.  

Ilie Gulca
02/02/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii