Cei doi ofiţeri ai INI, învinuiți de corupere pasivă, plasați în arest la domiciliu pe 30 de zile

Anticoruptie.md
03/06/2021
Foto: cna.md

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis, joi, plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a celor doi ofiţeri ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI), reţinuţi de Centrul Național Anticorupție (CNA). Aceștia figurează într-un dosar de corupere pasivă. 

Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, după ce procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv pentru fiecare.

Precizăm că doi angajaţi ai INI au fost reţinuţi, marți, pentru 72 de ore, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Ei au fost denunţaţi de un bărbat de la care ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. Oamenii legii au fost identificaţi cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliţie.

Denunțătorul susține că poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pentru pretinse fapte de escrocherie pe care i le incriminau.

El a mai comunicat procurorilor şi ofiţerilor CNA că poliţiştii ar fi insistat în repetate rânduri să le transmită 500 de euro, telefonându-i şi fixându-i întrevederi. Tot el a mai spus că ofiţerii INI l-ar fi ameninţat că, în cazul în care nu le dă banii, îl vor reţine.   

Anticoruptie.md
03/06/2021Become a Patron!

Comentarii