Cine sunt persoanele reținute în urma descinderilor în dosarul schemelor cu terenuri la Durlești

Ilie Gulca
12/01/2022

Procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut trei persoane suspectate de implicare în dosarul privind deposedarea de terenuri ale Primăriei orașului Durlești. Este vorba de politicianul Vasile Costiuc, fostul deputat PD Veaceslav Nedelea și Elena Baraboi.

Cei trei sunt bănuiți de complicitate la comiterea infracțiunii de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal organizat și de spălare a banilor în proporții deosebit de mari. Schema infracțională de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada 2005-2007.

Astfel, în urma acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, mun. Chișinău, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 hectare, în valoare de 7.750.751 de lei.

Oamenii legii subliniază că infracțiunile au fost săvârșite în comun cu funcționarii publici din cadrul Consiliului și Primăriei or. Durlești, mun. Chișinău, manifestată prin deposedarea de terenuri a administrației publice locale.

Pe moment, procurorii anticorupție urmează să le aducă la cunoștință învinuire formulată și să decidă asupra măsurilor preventive ce urmează a fi aplicate în privința celor trei persoane reținute.

În cadrul aceleiași cauze penale, în noiembrie 2021, a mai fost reținută fiica fostului primar de Durlești, Nicolae Crudu, Diana, secretară de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în Guvernul Maia Sandu.

Diana Crudu se află în prezent în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Ilie Gulca
12/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii