CNI dă pe mâna procurorilor două judecătoare care au uitat să declare maşini şi conturi bancare

Anticoruptie.md
26/03/2015
Foto: ajm.md

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) vor sesiza şefii de la Procuratura Generală în cazul a două judecătoare care nu şi-au declarat toată averea pentru anul 2013. Dacă oamenii legii vor da curs solicitării, Svetlana Filincova, vicepreședinta Curții Supreme de Justiție, și Nelia Podlisnic, vicepreședinta Judecătoriei Drochia, ar putea fi cercetate penal pentru fals în declaraţii.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei de joi, 26 martie. Membrii CNI invocă faptul că Svetlana Filincova nu a declarat venitul obținut din activitatea didactică de aproximativ 13.000 de lei, dar şi venitul soțului de peste 350.000 lei. La fel, magistrata nu ar fi indicat că deţine o construcție accesorie cu suprafața de 36,2 m2 de lângă casă, o remorcă, două automobile folosite de soţ, şase conturi bancare și 210 acțiuni deținute împreună cu soțul la o societate pe acțiuni.

Nelia Podlisnic a uitat să indice în declarația pentru 2013 terenul aferent casei cu suprafața de 0,12 ha, şase conturi bancare și cota-parte de 50% a soțului în cadrul unei întreprinderi.

Svetlana Filincova este vicepreşedinta Curţii Supreme de Justiţie din 2012, iar Nelia Podlisnic a devenit vicepreşedinta Judecătoriei Drochia în 2010.

Anticoruptie.md
26/03/2015
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii