Deputatul Vasile Bolea, prins cu avere nejustificată în valore de peste 231 de mii de lei. Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele său. În urma examinării averii dobândite, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către Bolea şi familia acestuia în perioada anilor 2018-2019 s-a depistat diferența care nu a putu fi justificată de Bolea, afirmă autoritatea.
„Procedura de control a Autorității Naționale de Integritate (ANI), în privința unui deputat în Parlamentul Republicii Moldova și membrilor familiei sale, a stabilit o avere cu caracter nejustificat în mărime de 231 109 lei rezultată din diferența substanțială între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate în perioada anilor 2018-2019.Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate. De asemenea, prin Actul de constatare, în privința persoanei supuse controlului s-a dispus încetarea mandatului, a raporturilor de muncă sau de serviciu în condițiile legislației în vigoare. Aceasta va fi decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții”, se arată într-un comunicat al ANI.
Solicitat să se expună, deputatul Bolea a menționat că inspectorul de integritate nu a ținut cont de unele date.
„Cu referire la cele descrise, pot comunica că mai multe date indicate în declarațiile mele de avere și interese personale pentru perioada 2016-2019 nu au fost luate în considerare de Dvs. la examinarea materialelor acumulate. Astfel, în această perioadă, în afară de venituri din salariu am mai avut şi alte venituri din executarea unor hotărâri judecătoreşti privind încasarea unor datorii”, susține Bolea.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii