Dosarele Primăriei: Curtea de Apel a menţinut mandatele de arestare pentru trei din cei cinci bănuiţi de corupţie

Julieta Saviţchi
02/06/2016
Foto: captură de pe imaginile oferite presei de CNA

Curtea de Apel Chişinău a menţinut joi, 2 iunie, mandatele de arestare pentru Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău, precum şi pentru cei doi intermediari reţinuţi de ofiţerii CNA și procurorii Anticorupție, în cadrul unui dosar în care sunt bănuiţi de corupere pasivă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. Zilele următoare Curtea de Apel se va pronunţa asupra mandatelor de arestare emise pe numele viceprimarului Capitalei, Vlad Coteţ, şi a unui inspector de stat în construcţii. 

Procurorul Anticorupţie Eugen Balan a comunicat pentru portalul Anticoruptie.md, că şedinţa de judecată în cazul inspectorului a fost amânată pentru lunea viitoare pe motiv că a lipsit avocatul, iar ședința ce-l vizează pe Vlad Coteț nu a fost programată deocamdată. 

Cei cinci bănuiţi au fost reţinuţi de ofiţerii CNA pe 25 mai, fiind bănuiţi de corupere pasivă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, declara în cadrul unui briefing că ofiţerii Anticorupţie au intentat zece dosare penale în care cele cinci persoane reţinute sunt bănuite că ar fi favorizat contra plată urgentarea eliberării actelor pentru darea în locaţiune a încăperilor şi arendarea terenurilor, precum şi pentru darea în exploatare a construcţiilor. 

Potrivit lui Zumbreanu, cea mai mare mită documentată de către procurori în cadrul celor zece dosare este de 12.000 de euro.  La 27 mai Judecătoria Buiucani a Capitalei a eliberat mandate de arestare de 25 de zile pentru Vlad Coteţ şi inspectorul de stat în construcţii. Câte 20 de zile de arest au primit cei doi intermediari, iar Radul Blaj a fost arestat pentru zece zile.

Julieta Saviţchi
02/06/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii