FOTO// Percheziţii la domiciliul lui Ruslan Popov. Ce i se incriminează fostului adjunct al procurorului general

Julieta Saviţchi
07/05/2022
CIJM

Procurorii anticorupţie au descins, sâmbătă dimineaţă, cu percheziţii la domiciliul ex-procurorului general adjunct, Ruslan Popov. Fostul procuror este învinuit într-un nou dosar penal, intentat pentru spălare de bani. Ruslan Popov are statut de învinuit într-un alt dosar intentat pentru îmbogăţire ilicită în urma unor anchete ale Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

Procurorii au bătut la poarta lui Popov la ora 08.00, însă stăpânul casei era deja plecat. Soţia lui Ruslan Popov, procurora Iulia Popov, nu le-a permis procurorilor anticorupţie să efectueze percheziţia. Contactat la telefon de către procurorii anticorupţie, Ruslan Popov le-a comunicat că se află departe de casă, la nordul ţării şi a promis să vină.

Mascaţii intră în curtea lui Popov

Pe la ora 09.30, în curtea lui Popov au intrat cinci mascaşi de la SIS, înarmaţi.

Procurorul conduce echipa de mascaţi

Aproape de ora 11.00 a venit şi unul din avocaţii fostului procuror.

A venit avocatul

Ruslan Popov a ajuns acasă abia la ora 11.36. Acesta nu a putut fi contactat de reporterii Anticoruptie.md, deoarece a intrat cu maşina direct în garajul din curte, după ce a deschis poarta teleghidată.

Ruslan Popov, cu automobilul de culoare albă, intră în curte

Surse din Procuratura Anticorupţie ne-au confirmat că este vorba de un nou dosar penal intentat pe numele lui Ruslan Popov, pentru spălare de bani, care nu are tangenţe cu frigiderul şi afacerea agricolă ce figurează în dosarul pentru îmbogăţire ilicită.

Aceleaşi surse au precizat că Ruslan Popov nu va fi reţinut, fiindu-i păstrată restricţia de a nu părăsi ţara şi obligaţia de a da curs citaţiilor procurorului.

Reţinut la începutul lunii octombrie a anului trecut, Ruslan Popov s-a aflat în arest preventiv aproape 30 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Iniţial, Judecătoria Chişinău a dispus plasarea sa în arest la domiciliu, însă peste câteva zile Curtea de Apel Chişinău a dat curs demersului procurorilor anticorupţie de a-l plasa în izolator.

Ulterior, Curtea de Apel Chişinău a modificat deciziile instanţei de fond în privinţa lui Popov, prelungindu-i arestul la domiciliu. Fostul procuror a scăpat de măsura preventivă în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Procurorul Popov a fost suspendat din funcţie pe durata desfăşurării anchetei, iar în luna martie a depus cerere de eliberare din sistem, care i-a fost acceptată.

Ruslan Popov este învinuit într-un dosar penal intentat pentru îmbogăţire ilicită. Procurorul ar fi beneficiarul final al unei livezi moderne şi a unui frigider pentru păstrarea fructelor înregistrate pe numele tatălui, un simplu pensionar din satul Mileştii Mici.

Afacerile necunoscute ale procurorului Popov au fost descoperite de către jurnaliştii de la portalul Anticoruptie.md şi descrise în câteva investigaţii în baza cărora s-au autosesizat procurorii anticorupţie.

Ruslan Popov pledează nevinovat.

Julieta Saviţchi
07/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii