Judecătoarea Maria Tertea rămâne sub control judiciar. Curtea de Apel a respins demersurile procurorilor privind plasarea în arest

Anticoruptie.md
06/04/2021
Foto: newsmaker.md

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca magistrata Maria Tertea de la Judecătoria Chișinău, prinsă în flagrant cu mită, să fie cercetată în arest preventiv.

Conducătorul agentului economic care i-a oferit mită magistratei va sta în arest la domiciliu timp de o lună.

Amintim că Maria Tertea a fost reținută la 22 martie într-o cauză penală inițiată de procurorul general, în baza unor informații, potrivit cărora, magistrata Maria Tertea ar fi pretins 16.000 de dolari SUA de la managerul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii, în comun cu angajații Centrului Național Anticorupție, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, aceasta fiind învinuită de primirea a 11.000 de dolari din suma inițial pretinsă.

La 25 martie, Tertea a fost eliberată provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile. La 31 martie, Consiliul Superior al Magistraturii a admis demersul Procuraturii Anticorupție privind suspendarea judecătoarei Maria Tertea. Decizia CSM este valabilă până în momentul în care va fi emisă o hotărâre definitivă în cauza în care este vizată. 

Anticoruptie.md
06/04/2021

Comentarii