„Morari a fost în fiecare zi, pretutindeni.” Igor Borș, co-proprietarul benzinăriilor VENTO, îl acuză pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție că a vrut să îi ia afacerea

Ilie Gulca
21/01/2021

Co-proprietarul rețelei de benzinării VENTO, Igor Borș, și avocatul acestuia, Victor Munteanu, se declară nedumeriți de acțiunile întreprinse pentru blocarea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de abuzurile fostei conduceri a Procuraturii Anticorupție. Omul de afaceri Igor Borș îl acuză pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, că a fost în spatele tuturor ilegalităților și că a vrut să îi ia afacerea. Această conferință a fost organizată după ce Viorel Morari a scăpat, miercuri, de arestul preventiv în acest caz.    

Victor Munteanu, avocatul lui Igor Borș, a ținut să precizeze, în cadrul unei conferințe de presă organizată joi, că acțiunile întreprinse de actuala conducere a Procuraturii Generale deranjează multe persoane care nu își doresc instaurarea statului de drept.

„Această cauză nu este o răzbunare a procurorului general împotriva anumitor persoane, ci un act de finalitate a înfăptuirii justiției”, a menționat Munteanu.

La rândul său, clientul său, Igor Borș, a declarat că a aflat abia la sfârșitul detenției sale de ce a fost încarcerat. Potrivit celor doi, dosarul a fost deschis din cauza „pretinselor relații” ale lui Borș cu controversatul om de afaceri Veaceaslav Platon.   

„Am avut o întâlnire cu domnul Plahotniuc, unde acesta m-a întrebat: «Cum credeți, cine a vrut să vă ia afacerea?» Întrebarea a fost pusă în contextul în care în media a apărut atunci versiunea că afacerea noastră a fost luată de oameni apropiați PDM. Eu i-am răspuns că nu știu cine are nevoie de asta, dar știu că a făcut-o omul care a spus despre relația noastră cu Platon. El mi-a spus imediat că acest om a fost Viorel Morari. Nu am așteptat un răspuns atât deschis. Despre asemenea lucruri nu vorbesc oamenii.

Acest dosar fost inclus în lista celor 38 de cauze examinate abuziv în perioada în care statul a fost capturat. Ținem să precizăm că pe 9 decembrie 2020, după ce a examinat probele, instanța a constatat că nu a avut nicio substanță, declarându-i nevinovați atât pe Igor Borș, cât și compania vizată.

Într-un comunicat al Procuraturii Generale se arată că Morari este bănuit de persecutarea, reținerea, arestarea, deposedarea de avere și tragerea ilegală la răspundere într-un dosar la comandă a fraților Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării VENTO, reabilitați recent în drepturi.

De partea cealaltă, Viorel Morari pledează nevinovat şi susţine că dosarul este fabricat la comanda conducerii Procuraturii Generale.

Printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care era în 2018 ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI, care a fost deja pus oficial sub învinuire pentru exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.  

Ilie Gulca
21/01/2021

Comentarii