Procurorii au încheiat urmărirea penală într-un dosar în care este vizat fratele lui Igor Dodon

Ilie Gulca
04/05/2022
Alexandru Dodon

Fostul director al Căii Ferate din Moldova, Adrian Onceanu, a fost obligat să nu părăsească țara după ce a autorizat transmisterea a două containere maritime unei firme controlate de Alexandru Dodon, fratele fostului președinte. Onceanu și doi foști subalterni de-ai săi sunt acuzați de delapidarea averii străine săvârșite cu folosirea situației de serviciu și falsul în acte publice.

Procuratura Generală anunță încheierea urmăririi penale în privința fostului director al CFM, Adrian Onceanu, și alte două persoane din conducerea Î.S. Calea Ferată din Moldova. Cei trei sunt învinuiți că și-au însușit două containere maritime din metal de pe teritoriul Serviciului de Aprovizionare Tehnico-Materială, proprietate a Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Peste câteva zile, detaliază Procuratura Generală, pentru a ascunde urmele infracțiunii, au falsificat procesul-verbal de predare-primire a mijloacelor fixe și factura fiscală prin înscrierea în acte a unor date false precum că containerele se scot din evidența contabilă de la Serviciul de Aprovizionare Tehnico-Materială Î.S. Calea Ferată din Moldova și se predau spre folosire Direcției administrative a Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Prin urmare, cei trei responsabil din cadrul Î.S. Calea Ferată din Moldova au prejudiciat întreprinderea cu aproape 50.000 de lei, care constituie valoarea totală a ambelor containere. Fostul director al Î.S. Calea Ferată din Moldova, Onceanu, a achitat prejudiciul material cauzat întreprinderii. Cu toate acestea, cei trei nu își recunosc vinovăția.

Pe 3 ianuarie, oamenii legii au descins în satul Sadova, raionul Călăraşi, într-un dosar penal privind delapidarea bunurilor de la Calea Ferată din Moldova. Percheziţiile s-au desfăşurat pe teritoriul unei întreprinderi fondate la finele anului 2019 de către Alexandru Dodon. Proprietar al terenului este firma Agrofactory, al cărei fondator este fratele lui Igor Dodon.

Ilie Gulca
04/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii