„Rog să nu mă puneți într-o oală cu Platon”. Gheorghe Cavcaliuc despre solicitarea de a fi dat în căutare

Irina Odobescu
01/09/2021
Foto: Gheorghe Cavcaliuc via Facebook

Liderul PACE și fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, acuză procuratura că ar activa „la comanda politicienilor”, iar procurorul care conduce urmărirea penală în dosarul verde de briliant că ar fi șatanjat. Anume din acest motiv Biroului Național Central Interpol Chișinău a solicitat Biroului de la Lyon, Franța, anunțarea sa în urmărire internațională. 

„Rog să verificați dacă informația dată de angajatul Procuraturii Sângerei este adevărată, precum că Interpolul a refuzat identificarea locului aflării mele, fiind calificat dosarul verde de briliant drept unul politic. Rog să nu mă puneți într-o oală cu Platon sau alte persoane care au probleme cu justiția”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Cavcaliuc declară că se află în Marea Britanie și că ar fi informat Procuratura printr-o scrisoare că merge într-o deplasare de serviciu. Liderul PACE a catalogat acțiunile organului de urmărire penală drept „circ și show de doi bani”. Potrivit lui Cavcaliuc scopul care se urmărește este ponegrirea acestuia și a PACE. El a adăugat că avocatul său va face interpelările necesare către Oficiul Central Interpol pentru obținerea tututror detaliilor. 

Precizăm că, miercuri, Biroului Național Central Interpol Chișinău a solicitat Biroului de la Lyon, Franța, anunțarea în urmărire internațională a lui Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. Ambii au părăsit Republicat Moldova după scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie.

Gherghe Cvacaliuc, președintele PACE și fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, a fost recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: huliganism comis de două sau mai multe persoane și chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor. 

Irina Odobescu
01/09/2021Become a Patron!

Comentarii