Situația lui Viorel Morari se complică. Procurorii i-au mai adăugat un capăt de acuzare și au solicitat prelungirea mandatului de arestare

Julieta Savițchi
27/01/2020

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pe lângă abuz de serviciu și fals în acte publice mai este învinuit și de amestec în înfăptuirea justiției. Procuratura Generală i-a înaintat lui Morari învinuirea definitivă și a solicitat în instnță prelungirea mandatului de arestare cu 30 de zile.

„În concret, el este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit documentului, procurorul pe caz a solicitat prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Morari, pe motiv că ar exista „suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului”.

Solicitat de portalul Anticorupție.md, Vasile Foltea, avocatul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, ne-a comunicat că toate cele trei învinuiri sunt pentru aceeași faptă. „Așa consideră procurorii, una și aceeași faptă a fost încadrată în trei articole din Codul Penal. Din punct de vedere juridic, este posibil, dar nu consider corect în acest caz. Oricum, Viorel Morari pledează în continuare nevinovat”, ne-a declarat apărătorul.

Viorel Morari a fost reținut la 10 ianuarie curent, iar la 13 ianuarie, Judecătoria Chișinău a eliberat pe numele său mandat de arestare pe un termen de 20 de zile.

Julieta Savițchi
27/01/2020

Comentarii