Situația lui Viorel Morari se complică. Procurorii i-au mai adăugat un capăt de acuzare și au solicitat prelungirea mandatului de arestare

Julieta Savițchi
27/01/2020

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pe lângă abuz de serviciu și fals în acte publice mai este învinuit și de amestec în înfăptuirea justiției. Procuratura Generală i-a înaintat lui Morari învinuirea definitivă și a solicitat în instnță prelungirea mandatului de arestare cu 30 de zile.

„În concret, el este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit documentului, procurorul pe caz a solicitat prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Morari, pe motiv că ar exista „suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului”.

Solicitat de portalul Anticorupție.md, Vasile Foltea, avocatul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, ne-a comunicat că toate cele trei învinuiri sunt pentru aceeași faptă. „Așa consideră procurorii, una și aceeași faptă a fost încadrată în trei articole din Codul Penal. Din punct de vedere juridic, este posibil, dar nu consider corect în acest caz. Oricum, Viorel Morari pledează în continuare nevinovat”, ne-a declarat apărătorul.

Viorel Morari a fost reținut la 10 ianuarie curent, iar la 13 ianuarie, Judecătoria Chișinău a eliberat pe numele său mandat de arestare pe un termen de 20 de zile.

Julieta Savițchi
27/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii