Vlad Plahotniuc, despre investigarea fraudelor de la BEM: „Nu am avut niciodată vreo implicare în acest caz”

Anticoruptie.md
15/10/2015
FOTO: moldova24.info

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc renunţă la funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat şi la calitatea de membru al formaţiunii, “până la clarificarea anchetei în cazul BEM”.

“Nu am avut niciodată vreo implicare în acest caz, dar consider că e important ca în acest moment să fac acest demers, pentru a nu lăsa campaniile de manipulare să afecteze activitatea instituțiilor de drept, dar și imaginea partidului din care fac parte”, a scris omul de afaceri într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Decizia vine după ce joi, 15 octombrie, Parlamentul a decis ridicarea imunităţii ex-premierului Vlad Filat, în urma unei solicitări venite de la procurorul general Corneliu Gurin. În cadrul dezbaterilor pe marginea subiectului, mai mulţi deputaţi au lansat acuzaţii la adresa lui Vlad Plahotniuc.

Politicianul le consideră însă “nefondate”. “De responsabilitatea partidelor alianței depinde evitarea alegerilor anticipate și intrarea într-o criza politică extrem de complicată”, mai scrie Vlad Plahotniuc.

Liberal-democratul Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară cu votul a 79 de deputaţi. Potrivit unei sesizări depuse de Corneliu Gurin în Parlament, Filat s-ar face vinovat de fraudele de la Banca de Economii şi prejudicierea sistemului financiar-bancar cu sute de milioane de euro. Şeful Procuraturii Generale a declarat că oamenii legii deţin probe concludente ce ar demonstra vinovăţia liderului PLDM.

Anticoruptie.md
15/10/2015Follow us on Telegram

Comentarii