Oficial! Marian Lupu, retras din cursa electorală. Ghimpu – în expectativă

Anticoruptie.md
28/10/2016
sursa foto: Sputnik.md

Comisia Electorală Centrală a abrogat vineri, 28 octombrie, în urma unei hotărâri emise de Curtea de Apel Chișinău, decizia cu privire la înregistrarea lui Marian Lupu în calitate de candidat la funcţia de președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Democrat.

Astfel, în dreptul numelui acestuia, în buletinul de vot, va fi aplicată ștampila „Retras”. Această sarcină va reveni funcţionarilor electorali din cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Marian Lupu a anunțat pe 26 octombrie că se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. Potrivit democratului, el renunță la cursă pentru a oferi mai multe șanse unui candidat pro-european. „Am demonstrat nu o dată că putem face pași importanți atunci când interesul național o cere. Interesul național este condiționat acum de păstrarea cursului european al țării. Republica Moldova are nevoie de un președinte pro-european, unul care să muncească pentru acest obiectiv, nu pentru a porni noi războaie și crize politice. El trebuie să fie un factor de echilibru", a comentat Marian Lupu.

Tot astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul PL la funcția de șef al statului, Mihai Ghimpu, a admis că ar putea să se retragă din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, dar doar dacă aceasta va accepta în programul său electoral „idealul Unirii”. „Mă retrag din cursa electorală pentru Președinția Republicii Moldova, fără a condiționa. Singura rugăminte să preia candidatul unic un singur punct din programul meu: Unirea Republicii Moldova cu România. Dar sunt sigur că Maia Sandu nu va face acest lucru. Eu rămân în așteptare”, a declarat Mihai Ghimpu. Maia Sandu nu a dat niciun răspuns propunerii lui Mihai Ghimpu.

Update (18.47): În cadrul unei noi conferințe de presă, liderul Partidului LIberal, Mihai Ghimpu, a anunțat că a decis să rămână în cursa electorală pentru prezidențiale.

Anticoruptie.md
28/10/2016Follow us on Telegram

Comentarii