Avocatul Harujen a luat 45 de mii de euro şi nu a făcut nimic

Dan Seghev
10/08/2021

Sunt cetăţean al Israelului, profesor de fizică şi matematică. Cu trei ani în urmă i-am dat 20 de mii de euro avocatului Artur Harujen, frate cu fostul procuror general, Eduard Harujen, pentru ca să ajut o tânără ajunsă în arest. Acesta nu s-a prezentat, cel puţin în instanţă, ca să o apere. Ca să se desfăşoare procesul, i-a fost oferit un avocat de stat. Tânăra, care a fost la locul nepotrivit şi la timpul nepotrivit, a fost condamnată la 16 ani de închisoare, deşi ea a fost doar martoră. Avocatul Harujen nu s-a obosit, cel puţin să contesteze decizia în instanţa superioară.

Iar o familie din Chişinău a vândut apartamentul cu 3 odăi ca să-l plătească cu 25 de mii de euro pe Harujen ca să apere un tânăr de 22 de ani. La fel, acesta nu s-a prezentat nici la şedinţe şi nici nu a contestat sentinţa de condamnare.


 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Dan Seghev
10/08/2021

Comentarii