AGENDA DE WEEKEND//11-12.11.2023

Meroslava Parii
10/11/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

SÂMBĂTĂ 11 NOIEMBRIE

 

În data de 11 noiembrie 2023, Ministerul Mediului și Agenția Moldsilva, sub egida Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță demararea Programului Național de Împădurire ce prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani (2023-2032). Ministerul Mediului lansează apelul către întreaga țară pentru participarea la lucrările de plantare, deoarece reușita unor asemenea măsuri de amploare ține de consolidarea eforturilor întregii societăți.

 

Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekendul 11-12 noiembrie, 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi louitorilor capitalei acces la produse agricole de sezon.

 

Cursa de alergări „Tinerețe”

UNDE: Orașul Ungheni, Piața Independenței

CÂND: 08:00

CONTEXT: Vă invităm să participați de la mic la mare, la tradiționala Cursă de alergări „Tinerețe”, care a ajuns la ediția a XXV-a.

 

Târgul Apicultorului

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 09:00

 

Forumul MentorMe din orașul Bălți

UNDE: Centrul de Cultură și Tineret, mun. Bălți, st. Decebal 13A

CÂND: 09:00

CONTEXT: Te așteptăm în cadrul unui FORUM Offline, în orașul Bălți, organizat în parteneriat cu Direcția Învăţămînt, Tineret şi Sport, Bălți. Programul nostru de ghidare profesională poate transforma visele tale în realitate. Pe lângă Forum, în luna noiembrie 2023, echipa MentorMe a pregătit o serie de cursuri online și sesiuni de mentorat. Toate acestea au drept scop de a te ajuta să faci un pas decisiv către succesul tău profesional.
 

Campania „Împarte o carte”
UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Alexei Sciusev, 65

CÂND: 09:00
CONTEXT: Continuă Campania „Împarte o carte”. Dacă dorești să contribui la oferirea șanselor egale de dezvoltare copiilor și tinerilor din satele noastre prin îmbogățirea bibliotecilor cu mai multe cărți, participă la Campania de colectare a cărților. Campania se desfășoară până în luna decembrie 2023. Sunt binevenite cărți noi sau în stare foarte bună de literatură pentru copii și tineri, cărți non-ficțiune, enciclopedii, dicționare în limba română, precum și în alte limbi vorbite sau studiate în Republica Moldova.

 

Eveniment comunitar „Ai dreptul să trăiești în siguranță fără mită”

UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 15A

CÂND: 10:00

 

Trasee extraordinare

UNDE: Moldova Trailrun Club, tel. 060889089

CÂND: 11 noiembrie, curent

CONTEXT: Venim cu o nouă provocare pentru iubitorii de alergări trail. Vom cuceri cel mai înalt punct din Moldova - Dealul Bălănești. Am pregătit pentru tine două trasee extraordinare, care cuprind priveliștile frumoase din Rezervația peisagistică „Cazimir–Milești” și Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”. La dorință poți alege proba de 11k sau 22k. Traseele sunt provocatoare, dar frumusețea lor vor compensa efortul. Am ales să organizăm acest eveniment anume toamna, ca să admirați de la înălțime amalgamul spectaculos de culori scăldate în raze de Soare.
 

Ziua Științei în Republica Moldova

UNDE: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 10:00

CONTEXT: Ministerul Educației și Cercetării, cu suportul Uniunii Europene și în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, vă invită la Ziua Științei în Republica Moldova, ediția a XIII-a, cu genericul „Integrare europeană prin cercetare și inovare”. Evenimentul festiv este dedicat comunității cercetătorilor din Republica Moldova și sunt invitați atât somități naţionale din domeniile cercetării şi inovării, cât şi reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare.

 

Workshop Louise Hay: Poți să-ți vindeci viața
UNDE: Summit Events, Sala Barcelona, str. Tighina, 49/3

CÂND: 10:00, 10-11 noiembrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la primul Workshop Louise Hay. Alături de Otilia Deac, unicul Trainer de Facilitatori - Louise Hay vei învăța timp de două zile ce înseamnă vindecarea prin energie.
Din program: Ai ocazia să te familiarizezi cu metoda Louise Hay; Practici tehnici din metoda Louise Hay, alături de ceilalți participanți la program; Abordăm concepte precum: iertarea, convingeri negative, copil interior, conexiunea corp-minte-suflet, vindecarea prin cuvinte, cauzele emoționale ale bolilor și multe altele.
 

Hackathon: Soluții Tech pentru Mediu

UNDE: Centrul INOTEK, Cahul, str. Independenței, 1

CÂND: 11-12 noimebrie, curent, număr de contact - 069428320

CONTEXT: Timp de două zile, echipele vor dezvolta proiecte cu impact pozitiv asupra mediului, fiind ghidați de mai mulți mentori. La final, acestea vor fi evaluate de un juriu profesionist, iar cele mai ingenioase și promițătoare idei vor fi premiate. Participanții trebuie să aibă cel puțin 15 ani și să formeze echipe pentru a lucra în colaborare la proiecte tech care vin să rezolve problemele de mediu din regiunea sud a țării.

 

Conferință: Fii Expert în Sufletul Uman

UNDE: Summit Events, str. Tighina, 49/3

CÂND: 10:00

CONTEXT: Mileniul III este un mileniu greu, plin de incertitudini și provocări. Cum să ne adaptăm la exigențele schimbării, cum să ne păstrăm echilibrul psihic, cum să continuăm să ne bucurăm de viață. Vino la conferință și vei afla răspunsurile la întrebările ce te frământă, vei afla soluții practice de la mentorii noștri. Împreună cu 6 experți vom elucida 6 probleme majore cu care se confruntă omul contemporan. O echipă de profesioniști te va ajuta să înțelegi cauzele și va oferi strategii concrete pentru rezolvarea problemelor.

 

Cămara Fest

UNDE: Parcul „Alunelul”

CÂND: 10:00, 11-12 noiembrie, curent

CONTEXT: Vino alături de noi pe esplanda Parcului „Alunelul” să iei acasă cele mai dulci fructe, cele mai gustoase legume, vinuri mari de la crame mici, brânzeturi și cașcavaluri speciale și multe alte bunătăți, toate crescute și produse de micii producătorilor locali.

 

Eveniment: Infecții respiratorii virale acute

UNDE: Toro Center, str. Ion Nistor, 4

CÂND: 11:00

CONTEXT: Vă invităm la un eveniment exclusiv și perfect pentru sezonul rece, cu tema: Infecții respiratorii virale acute. Din program: IRVA la adulți și copii – ce reprezintă și cum se manifestă; Când ne îngrijorăm, cum recunoaștem că starea adultului sau a copilului se agravează; Cum ajutăm un copil și un matur, care suportă o IRVA, să se facă bine mai rapid; Remedii recomandate adulților și copiilor cu IRVA; Ce nu este recomandat sau chiar periculos să administrăm copiilor cu IRVA.
 

Masterclass: Art Terapie prin Pictură

UNDE: Atelierul Atena MD, str. Armenească, 81/7

CÂND: 11:30

CONTEXT: Ce vom face la acest Masterclass: Vom dezvolta Exprimarea personală. Pictura oferă un canal de exprimare a emoțiilor, gândurilor și a experiențelor, vom reduce stresul și ne vom relaxa. Concentrarea asupra creației artistice poate ajuta la eliberarea stresului, reducerea anxietății și obținerea unei stări de relaxare și liniște interioară.Vom dezvolta creativitatea prin practicarea picturii, vom îmbunătăți concentrarea și atenția: Pictura necesită o concentrare intensă și atenție la detalii. Prin exercițiul repetat al concentrării asupra lucrărilor de artă, putem îmbunătăți aceste abilități și putem aplica această concentrare sporită și în alte aspecte ale vieții noastre.
 

Campionatul Ce? Unde? Când? sezonul de toamnă 2023

UNDE: Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, str. Vasile Alecsandri, 105

CÂND: 12:00

CONTEXT: Campionatul CUC a apărut în anul 2002, la inițiativa unor tineri și se desfășoară regulat, având loc 2 sezoane anual regulate (cel de primăvară și cel de toamnă) + sezonul de vară, format din cupe deschise. Campionatul CUC este organizat sub egida Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, o asociație obștească înregistrată în anul 2008 și care are ca scop promovarea jocurilor intelectuale. Cu toate că este un eveniment CMJI, Campionatul CUC este desfășurat cu eforturi comune de și pentru participanți.
 

DigiEduHack 2023

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Clasa Viitorului, bloc 1, etaj 3, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 12:00

CONTEXT: DigiEduHack 2023 este un hackathon digital de 24 de ore, care are ca scop adunarea studenților, educatorilor și entuziaștilor de tehnologie pentru a coopera la elaborarea de soluții educaționale inovatoare. Evenimentul este structurat în jurul unor ateliere, acoperind aspecte vitale ale educației moderne, inclusiv Educație Digitală, Managementul Dinamicii de Grup, Modelare de Afaceri, Strategii de Comunicare, Tehnici de Prezentare și Metodologii Educaționale. Participanții se vor aprofunda în aceste sesiuni intensive, dobândind cunoștințe potrivite și își vor perfecționa abilitățile în fiecare domeniu.
 

Circ: Papagali și animale

UNDE: Palatul de Cultură al Feroviarilor, bd. Decebal, 2

CÂND: 12:00

CONTEXT: In program: artiști de talie mondiala din Moldova, Finlanda și Ucraina, căluț -ponei, maimuțele dresate, papagali gigantici ara, șerpi de 4m lungime, cainisori-marinari, trânta piticilor, extraterestru, clovn foarte haios, acrobatică, gimnast aerian - Spiderman, jonglerie și multe-multe surprize plăcute. Se recomandă copiilor de toate vârstele.

 

Atelier pentru adolescenți: Încrederea în sine

UNDE: ADOR, str. Ion Creangă, 68/1

CÂND: 13:00

CONTEXT: Dacă simți că vorbele, hate-ul celor din jur te afectează, îți dorești să nu îți mai tremure vocea și să îți transpire mâinile atunci când vorbești în fața clasei/auditoriului, vrei să cunoști cum să pui limite și să comunici asertiv cu colegii, să îți cunoști punctele tale forte și cum le folesești în avantajul tău, atunci te așteptăm la o discuție motivațională, plină de activități, care te vor scoate din umbră.
 

Expoziție: „Râul-Frontieră” de Elena Tomilova

UNDE: Casa Zemstvei, str. Alexei Sciusev, 103

CÂND: 16:00

CONTEXT: Zpatiu are onoarea de a găzdui noua expoziție a Elenei Tomilova „Râul-Frontieră”, cu o serie de lucrări realizate exclusiv pentru spațiul nostru. Expoziția a fost concepută în cadrul proiectului „Taxi cultural” – o rezidență de artă care s-a desfășurat în 2023 în Dubăsari, în regiunea transnistreană. În esența sa, este o expoziție despre orașul de pe râu, dar și despre propriul nostru intern „Oraș pe râu”, care se află în fiecare dintre noi. Seria de lucrări include lucrarea simbolică „Râul” alcătuită din 5 părți, mai multe lucrări realizate în tehnica acril pe pânză, câteva lucrări mai vechi dintr-o serie anterioară, precum și instalația „Râul-Frontieră” creată exclusiv pentru expoziția de la Casa Zemstvei.

 

Program de instruire a tinerilor facilitatori în educația Non-Formală

UNDE: Centrul Municipal de Tineret, str. Mitropolit Varlaam, 90

CÂND: 11 noiembrie-22 decembrie, curent

CONTEXT: Programul este o experiență transformațională pentru tineri. În cadrul programului veți învăța cum să facilitați activități educative într-un mod interactiv și atractiv. Această abilitate este esențială pentru a inspira și a implica tinerii la învățare. În același timp, programul te va ajuta să îți dezvolți abilitățile de cominicare, cum să îți exprimi gândurile și ideile într-un mod clar. Veți învăța să gândiți în afara cutiei, să dezvoltați idei inovatoare și să creați activități educative captivante.

 

Program de formare continuă: Realizarea învățării integrate cu utilizarea instrumentelor și resurselor digitale

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Clasa Viitorului, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 11 noiembrie, curent

CONTEXT: Centrul ClasaViitorului invită cadrele didactice din învățământul primar să participe la programul de formare continuă: Realizarea învățării integrate cu utilizarea instrumentelor și resurselor digitale - 5 credite. Forma de instruire: offline / online. Scopul acestui program este să introducă participanții în lumea învățării integrate, prezentându-le strategiile interactive utilizate și instrumentele digitale care sprijină acest proces educativ.

 

Gala Women Inspire

UNDE: Madison Park, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 17:00

CONTEXT: Este o Gală a 99 de femei care s-au făcut remarcate în acest an prin atitudine, rezultate şi curaj. Pe Covorul Roșu îşi vor face apariţia femei din lumea afacerilor, artei, medicinii, educaţiei, media. Seara va conţine o cină de gală în cadrul căreia vom lansa ediţia Women Inspire /99 de interviuri, atitudini, caractere. La fel, femeile se vor bucura de premii, cadouri şi mesaje motivaţionale. Evenimentul este organizat de revista VIP magazin şi a ajuns la 8-a ediţie.

 

Expoziția „Synesthesia”

UNDE: Lemon Pizza, str. 31 August 1989, 91

CÂND: 17:00

CONTEXT: Într-o lume în care arta și știința se intersectează, artista Vasiluța Vasilache și colaboratorii săi, Vassilis Tzitiridis, Ulrich Janzyck, și Marie Donath, aduc „Synesthesia” – o expoziție inovatoare de picturi care explorează complexitatea și frumusețea corpului uman. Evenimentul se va desfășura în cadrul Festivalului Internațional de Film „Queer Voices”, ediția 6-a, care va avea loc în perioada 16-19 noiembrie 2023.

 

Gala Corneliu Coposu

UNDE: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare, 81

CÂND: 18:30

CONTEXT: Evenimnetul este realizat de Fundatia Corneliu Coposu, Sens Politic și Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistenței. Cea de-a VI-a ediție a Galei Corneliu Coposu se desfășaoră într-un loc istoric și de prestigiu, Sala cu Orgă, construcția edificiului începând în secolul al 19-lea și terminată în anul 1901.
 

Spectacol: „Doctor de femei” de Georges Feydeau

UNDE: Teatrul Național „Satiricus”, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18.30

CONTEXT: Spectacolul „Doctor de femei” este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați.

 

Spectacol: „Maestrul și Margarita” de Mihail BULGAKOV

UNDE: Teatrul Național „Satiricus, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18:30
CONTEXT: Sandu Grecu rezolvă regizoral problema din start, enunţând (scenografic şi lingvistic) „edificarea” Turnului Babel, acceptând astfel, convingător, dialogul în diferite limbi: ebraică, germană, rusă, spaniolă, italiană, română. Desigur, i se vor formula diferite reproşuri „ştiinţifice”, însă sinceritatea limbajului ne pune faţă în faţă cu adevărul: ne place sau nu, dar spectacolul e de actualitate şi originală imagine artistică, chiar de nu avem încă răspunsuri la multiple întrebări pe care ni le pune regizorul şi, la rându-i, le pune autorul regizorului.

 

Concert: TATUNI

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 19:00
CONTEXT: Tatuni - proiect muzical ce îmbină genurile pop și alternative rock, menținând stilul tradițional și oferind piese actuale. Această abordare creează o conexiune între trecut și prezent, aducând în prim-plan o experiență muzicală ce combină autenticitatea cu originalitatea. Printre piese renumite se află “Ultimul fum”, “Spune tu”, “Iar mă”. În deschidere -„ Murmur de Izvar”.

 

Spectacol „Gardenia”

UNDE: Teatrul Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: „Gardenia” de Elzbieta Chowaniec, scriitoare poloneză, este un spectacol polifonic, dinamic, tulburător; spectacol – metaforă. Traducerea piesei îi aparține Luizei Săvescu. Regizoarea Luminița Țâcu vine de la Chişinău la Cahul. Vine pentru că îi pasă de mişcarea teatrală din Republica Moldova, ia bilet spre Teatrul din Cahul şi împreună cu patru actrițe, patru eroine, patru femei, patru generații, patru destine, gândeşte, construieşte, creeazā spectacolul „Gardenia ”.
Acest spectacol vine ca o provocare, dar şi ca o necesitate de a răspunde problemelor, neliniştilor societăţii moderne. Noi, cei de azi, volens-nolens suntem lanțul, nodul, veriga generațiilor părinților şi a bunicilor.

 

DUMINICĂ 12 NOIEMBRIE

 

Expoziție: „Egalitate, libertate și justiție pentru toți”

UNDE: Biblioteca Națională a Republiciii Moldova, str. 31 August 1989, 78a

CÂND: Până la data de 24 decembrie, curent

CONTEXT: Cu prilejul aniversării a celor 78 de ani de la fondarea Organizației Națiunilor Unite, Centrul de Informare ONU din cadrul BNRM organizează o expoziție tematică cu genericul” Egalitate, libertate și justiție pentru toți”. Expoziția cuprinde 90 de publicații și este sistematizată în trei compartimente: fondarea și rolul ONU în lume, egalitatea între oamnei(stereotip și adevăr) și libertatea și justiția, care sunt pilonii siguri a unui stat de drept.

 

Maratonul Tinerilor

UNDE: Arcul de Triumf

CÂND: 11:00

CONTEXT: În data de 12 noiembrie, duminică, va avea loc „Maratonul Tinerilor”, care reprezintă un tur al capitalei. Evenimentul se va desfășura de Ziua Națională a Tineretului la Chișinău și va include mai multe activități-concurs care vor avea loc în suburbiile capitalei. Despre acest fapt a anunțat Centrul Municipal de Tineret Chișinău. De asemenea, la final tinerii și tinerele vor petrece timpul la o petrecere în cadrul Centrului de Tineret Buiucani, iar tinerii activi și tinerele active pe parcursul maratonului vor fi premiați/premiate la finalul activității și vor participa la o tombolă cu premii.
 

Spectacol: „Ursul păcălit de vulpe”

UNDE: Cinematograful „Odeon”, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 15:00

CONTEXT: Teatrul Popular invită la spectacolul pentru copii: "Ursul păcălit de vulpe" după Ion Creangă.
 

Spectacol: „Rigoletto” de Giuseppe Verdi

UNDE: Teantru Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 17:00

CONTEXT: "Rigoletto" este una dintre cele mai emblematice opere compuse vreodată, iar Giuseppe Verdi a creat un adevărat capodopera cu această lucrare. Această poveste vibrantă, bazată pe drama lui Victor Hugo, "Le Roi s'amuse," ne poartă în secolul al XVI-lea, la curtea Ducelui de Mantova. Cu o poveste captivantă despre iubire, trădare și răzbunare, "Rigoletto" este o operă care vă va ține cu sufletul la gură. Opera "Rigoletto" se remarcă prin arii uluitoare și muzică captivantă care vă va atinge corzile sensibile. Aria celebră "La donna è mobile" este doar una dintre numeroasele momente de neuitat din acest spectacol. Veți fi pur și simplu vrăjiți de melodiile pline de pasiune ale lui Verdi.
 

Luna Filmului European

UNDE: Europa Cafe, str. Alexei Sciusev, 97

CÂND: 18:30

CONTEXT: Unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Europa ajunge și în Republica Moldova. Începând cu acest an, în luna noiembrie, țara noastră se alătură proiectului „Luna Filmului European”. Orașul Chișinău va deveni unul dintre cele peste 45 de orașe europene în care publicul va avea posibilitatea să privească, pe marile ecrane, pelicule care au câștigat sau au participat la festivaluri internaționale de film, precum Cannes, Berlin sau Locarno. Acesta va fi primul an în care „Luna Filmului European” va fi organizată și în Republica Moldova.

 

Recital de Orgă - Festivalul ”J.S.Bach”
UNDE: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare, 81

CÂND: 18:30

CONTEXT: Vă invităm la un concert extarordinar, a organistului Guther Rost, Germania. Din Program: A.VIVALDI - J.S.BACH - Concerto a minor, RV 522 - BWV 593; P.EBEN - from „Faust“: Mysterium; J.S.BACH - English Suite No. 2 in A minor, BWV 807; M.DUPRÉ - Prelude and Fugue in g minor, op. 7/III; W.A.MOZART - Sonata No.11 in A major, KV 331; J.S.BACH - Fantasy and Fugue in G minor, BWV 542. Parteneri: Goethe-Zentrum Chișinău, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în Republica Moldova.

 

Spectacol: „Revizorul” de Nikolai Gogol

UNDE: Teatrul Național „Satiricus”, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18:30

CONTEXT: Piesa „Revizorul”, capodoperă a literaturii dramatice universale, este o satiră, o comedie de moravuri, de demascare a birocrației și corupției, care face parte din categoria textelor mereu actuale, a căror contemporanietate nu se degradează în timp. Este o caricatură literară a defectelor umane, ce va rămâne mereu actuală atâta timp cât va exista societatea umană. Cu cât adevărurile sunt mai înalte, cu atât trebuie să fim mai atenți cu ele, altfel se vor transforma în lucruri comune, iar lucrurile comune nu mai sunt crezute.

 

Concert: Marcello Rota „Nino Rota și Ennio Morricone”

UNDE: Palatul Național „Nicolae Sulac”, str. Pușkin, 21

CÂND: 19:00

CONTEXT: Pe scena Palatului Național "Nicolae Sulac" vor fi prezentate cele mai bune compoziții ale compozitorilor italieni Nino Rota și Ennio Morricone. Capodopere care au devenit de mult timp ceva mai mult decât niște coloane sonore obișnuite. Concertul lui Marcello Rota "Nino Rota și Ennio Morricone" este dedicat operei a doi dintre cei mai mari compozitori de film. Probabil că nu există persoană care să nu fie familiarizată cu opera virtuozului Nino Rota. Chiar și fără a cunoaște numele compozitorului, se poate spune cu siguranță că ați auzit capodoperele sale. Geniul milanez este deținătorul celor mai prestigioase premii din lume, fiind laureat al premiilor Oscar, Globul de Aur și Grammy.

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Eveniment cultural
UNDE: Muzeul Național de Etnologie (Av. Ilha de Madeira, 1400-203 Lisboa)
CÂND: 15:00, 12 noiembrie, curent
CONTEXT: Ambasada Republicii Moldova la Lisabona, Muzeul Național de Etnologie și Centrul Cultural Moldav are onoarea de a vă invita la un eveniment cultural organizat datorită dlui Nicu Țărnă, Directorul Centrului de Cultură și Artă „Ginta Latină”, în contextul celebrării anul acesta a 30 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-portugheze. Evenimentul cultural este organizat în contextul promovării conceptului diplomației culturale și a dezvoltării relațiilor bilaterale culturale Etnologice.

 

Expoziția „Republica Moldova Prezintă”

UNDE: Iași, Palas Mall

CÂND: 10-12 noiembrie, curent

CONTEXT: Expoziția „Republica Moldova Prezintă”, revine la Iași în perioada 10-12 noiembrie 2023, la Palas Mall. Dacă doreiți să promovați produsele/serviciile în România, vă așteptăm cu drag. Haideți împreună să facem istorie și la cea de-a V-a ediție a expoziției.

 

Dialog cu Ștefan Rusu, editorul publicației "Ghidul Arhitectural Chișinău”

UNDE: Ambasada Republicii Moldova în Germania, Gotlandstr. 16, 10439 Berlin

CÂND: 18:30

CONTEXT: Vă invităm la un dialog cu Ștefan Rusu, editorul publicației "Ghidul Arhitectural Chișinău", realizată în colaborare cu editura "DOM publishers" din Berlin. Pe lângă documentația foto și o analiza critică a arhitecturii din perioada socialistă, volumul include eseuri privind dezvoltarea orașului în perioada 1945-1989: Microraioanele; Zonele de recreere și arhitectura publică de agrement; Mediul industrial; Cinematografele orașului și politicile culrurale în Chisinau, cât și o scurtă introducere a fenomenului arhitectural post-sovietic, după anii ´90.

 

Ecranizarea filmului „Carbon” în premieră la Budapesta

UNDE: Budapesta, cinematograful Urania

CÂND: 09:30, 12 noiembrie, curent

CONTEXT: Filmul „Carbon” în regia lui Ion Borș, a fost lansat în 2022 și a avut un succes impresionant atât în cinematografele din Republica Moldova, cât și în mai multe țări din spațiul Occidental. Difuzarea filmului are loc în cadrul Săptămânii Filmului Românesc, organizată de Institutul Cultural Român în Ungaria.

Meroslava Parii
10/11/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii