AGENDA ZILEI//29.02.2024

Meroslava Parii
28/02/2024
Grafică CIJM

În 20 de ani de activitate, Centrul de Investigații Jurnalistice a demascat zeci de mari corupți și a scos la iveală sute de scheme infracționale. Notează codul fiscal 1019620008889 și direcționează 2 % din impozitul pe venit pentru a susține echipa de jurnaliști de la portalul Anticoruptie.md! Conferă banilor tăi valoare adăugată, alătură-te luptei anticorupție!

 

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

GpeC Meetup Chișinău

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Vlaicu Pârcălab, 73

CÂND: 08:00

CONTEXT: GPeC este cea mai mare comunitate a antreprenorilor și specialiștilor în E-Commerce și Marketing Online din România. Te așteptăm la GPeC, un eveniment unic despre E-Commerce și Digital Marketing. Vei avea ocazia să interacționezi cu experți Top din industrie, să participi la workshop-uri interactive și să faci networking cu profesioniști din domeniu. Acest eveniment promite să fie o sursă de inspirație și îți va oferi informații valoroase și sfaturi practice pentru a-ți dezvolta afacerea în mediul digital. Nu rata această șansă unică de a te conecta și învăța de la cei mai buni.

 

Donează sânge – Salvează vieți!

UNDE: Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, str. Nicolae Testemițanu, 20

CÂND: 08:00

CONTEXT: Scopul campaniei este de a suplini rezervele de sânge în țara noastră, de a promova un mod de viață sănătos și de a dezvolta spiritul de responsabilitate și solidaritate la viitorii medici. La acțiune sunt așteptați nu doar studenții și angajații universității noastre, dar și toți doritorii care vor să facă o faptă bună.

 

Ședința Comisiei mediu, climă și tranziție verde

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 816 C, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Beauty Expo

UNDE: Moldexpo, Pavilionul Central, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 09:00, 29 februarie – 3 martie, curent

CONTEXT: Descoperă tainele frumuseții la Beauty EXPO 2024 cu Farmacia Hippocrates. Pregătește-te pentru o experiență captivantă și cele mai inovatoare produse de îngrijire și frumusețe, cu reduceri speciale de -30%.

 

Evenimentul „Retail & FMCG Market în Republica Moldova 2024”, ediția a VI-a

UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 15A

CÂND: 09:00

 

Eveniment de comerț electronic și marketing digital, organizat de GPeC în parteneriat cu AmCham Moldova

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 09:00

 

Inaugurarea expoziției cu genericul „Muguri de creativitate”, care conține creații realizate de o echipă de studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 09:30

 

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 29 februarie 2024

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

 

Conferință de presă organizată de Asociația Obștească Centrul Național de Studii și Informare pentru Problemele Femeii „Parteneriat pentru Dezvoltare” cu tema „Cât de toleranți au fost moldovenii în 2023?”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 10:00

 

Ședința Consiliului Municipal Chișinău din 29 februarie 2024

UNDE: Primăria municipiului Chișinău, bd. Ștefan cel Mare, 83

CÂND: 10:00

 

Seminar cu genericul: O abordare specifică în predarea pianului la elevii începători

UNDE: CEEA „Ștefan Neaga”, str. Hristo Botev, 4

CÂND: 11:00

CONTEXT: Cadrele didactice a CEEA Ștefan Neaga, catedra Pian, Cristina Stancov profesoară de Pian, GDS și Olesea Ghernagea profesoară de Pian auxiliar GDI, vă invită la Seminarul informativ organizat pentru profesorii de Pian cu prezența fizică și online. În cadrul seminarului va fi prezentat suportul didactic ”Muzica plaiului natal. Creații pentru pian”.

 

Donează o carte

UNDE: New Acropolis, str. Armenească, 81

CÂND: 13:00

CONTEXT: Cu ocazia Zilei Internaționale a Dăruirii Cărților, ne-am gândit să inițiem o campanie specială de colectare de cărți pentru biblioteca ONG-ului nostru. Suntem recunoscători pentru orice contribuție, fie că sunt cărți noi sau uzate (în stare bună). Preferăm cărți în limba română, pe teme variate precum filosofie, istorie, artă, arheologie, mitologie, psihologie, poezie etc.Vă invităm să aduceți cărțile la sediul nostru din Chișinău, pe Str. Armenească nr. 81, apelând prealabil la 067143456. Fiecare carte donată va aduce lumină și cunoaștere în biblioteca noastră.

 

Masă rotundă: Protecția Datelor cu Caracter Personal

UNDE: Cafe Naringi, str. Alexandru cel Bun, 83

CÂND: 13:00

CONTEXT: Vă invităm la un eveniment deosebit organizat în cadrul proiectului „Justice4Youth: Empowering Young Minds through Legal Aid”, găzduit de Clinica Juridică de Consultanță în Afaceri a Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM). Acest eveniment este posibil datorită suportului financiar oferit de ABA ROLI Moldova.

 

Întâlnirea scriitoarei Radmila Popovici cu cititorul cahulean

UNDE: Cahul, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Sala de Festivități, etaj 2

CÂND: 14:00

 

Seminar științific „Cercetarea pedagogică acțională: abordări teoretico-practice a formării profesionale a caderlor didactice”

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Bloc 1, Sala IDEEA, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 15:00

CONTEXT: Scopul evenimentului științific este clarificarea semnificației științifice a cercetării pedagogice acționale (CPA), analiza provocărilor actuale sistemului de formare profesională a cadrelor didactice privind CPA și promovarea bunelor practici ale cadrelor didactice de inovare a educației. Seminarul este organizat în cadrul planului de activități de cercetare ale Subprogramului „Managementul formării profesionale pentru cercetarea acțională în perspectiva inovării educației” în cadrul Programului instituțional de cercetare pentru 2024 – 2027.

 

Training: Învață să rezolvi conflictele

UNDE: Psohologie.MD, bd Dacia, 65

CÂND: 15:00

CONTEXT: Zilnic ne ciocnim de lucruri care uneori ne deranjează doar, alteori sunt provocatoare de conflicte. Diverse sunt cauzele unui conflict. Strategiile utilizate de oameni, de multe ori sunt aceleași. Cunoaște-ți cele 5 strategii de conduită în situațiile de conflict? Știți care dintre aceste strategii le utilizați cel mai des? Iată doar câteva întrebări care ar putea să vă motiveze să fiți prezenți la acest atelier.

 

Discuții Jurnalistice cu Dorin Galben
UNDE: ASEM, Student Hub, Bloc B, str, Bănulescu Bodoni, 61
CÂND: 15:30
CONTEXT: Alătură-te nouă pentru o seară captivantă în care vei avea ocazia să îl întâlnești și să interacționezi cu unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Moldova, Dorin Galben. Acesta va împărtăși poveștile din parcursul său profesional și va oferi o perspectivă unică asupra domeniului jurnalistic.

 

Evenimentul de încheiere a proiectului GIZ „Modernizarea Serviciilor Publice Locale”

UNDE: Capitoles Park, str. Meleștiu, 13A

CÂND: 16:30

 

Spectacol: „Antigona” după Jean Anouilh

UNDE: Orașul Bălți, Teatrul „Vaile Alecsandri”

CÂND: 18:00

CONTEXT: „Antigona” este un spectacol ce invocă istorisirea antică a lui Sofocle: Antigona este nepoata despoticului Creon, conducătorul Tebei; acesta decisese ca corpul neînsuflețit al fratelui Antigonei să fie lăsat pradă disprețului public. Antigona sfidează voința lui Creon și reușește să își îngroape fratele în secret. Când află că voința i-a fost încălcată, Creon devine o explozie de furie, ură și dorință oarbă de răzbunare…Spre deosebire de autorul antic, care a pus în scenă lupta oamenilor împotriva zeilor și a destinului, Jean Anouilh umanizează lupta, iarAntigona și toți eroii devin arhetipuri cu incidente contemporane.

 

Proiecție de film: „Navalny”

UNDE: Cinematograful Odeon, str. Mihai Eminescu. 55

CÂND: 18:00

CONTEXT: La două săptămâni de la moartea celui care, pentru zeci de ani înainte, va rămâne simbolul curajului și al libertății în Rusia și întreaga lume – fapt pentru care a plătit cu propria viață. Pelicula este semnată de regizorul canadian Daniel Roben și a luat Premiul Oscar pentru cel mai bun film documentar. Evenimentul este deicat memoriei lui Aleksei Navalnîi, un luptător neânficat pentru democrație și dreptate, un combatant ardent contra corupției și tiraniei, ucis în Gulagul zilelor de azi în Rusia.

 

ICAM HOME – Seri în armonie

UNDE: ICAM HONE, str. Tighina, 61

CÂND: 18:00

CONTEXT: Conștientizând că cultura a fost și este o parte esentiala a vieții noastre, aducând divertisment, stare de bine, si experiențe în comunitate, fabrica de mobilă ICAM a decis să susțină un proiect cultural ,,Seri în armonie”. Lansarea proiectului conturează o simbioză perfectă de colaborare reciproc avantajoasă dintre cele două domenii industria creativă și industria de mobilă. Protagoniștii serii, Radu Rățoi și Ștefan Diaconu, muzicieni recunoscuți la nivel international, vin să se prezinte într-un alt format decât cel solistic. Împreună au inițiat o colaborare pentru a crea o entitate muzicală ce aduce în prim-plan o combinație neconvențională de flaut și acordeon.

 

Spectacol: „Spărgătorul de nuci”

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd.Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 18:00

 

Before-After Real Estate

UNDE: Mirax, str. 31 August 1989, 85

CÂND: 18:30

CONTEXT: Mirax invită la un eveniment care vizează să deschidă ușile către fascinantul univers al imobiliarelor: Before / After Real Estate. Chiar dacă nu sunteți familiarizați cu acest domeniu, acest eveniment vă oferă oportunitatea perfectă de a explora și de a înțelege mai bine lumea imobiliară. Pe lângă prezentările informative, veți avea șansa să interacționați cu profesioniști din industrie, să găsiți răspunsuri la întrebări și să stabiliți conexiuni care vă pot fi utile în viitor. De asemenea, veți descoperi oportunitățile de carieră și modalitățile în care puteți începe să explorați lumea imobiliară.

 

The Black Box of Product Management

UNDE: Startup Grind Dreampus, str, Frumușica, 1A

CÂND: 18:30

CONTEXT: Te-ai gândit vreodată cum anumite companii precum Google și Amazon reușesc să transforme produsele lor în adevărate fenomene, dominând piețele și schimbând regulile jocului? Ei bine, ne-am pus și noi aceleași întrebări, și tocmai de aceea vrem să ne unim forțele cu Upcelerator by Dreamups - ediția Orange Digital Center și te invităm la evenimentul nostru Startup Grind Chișinău pe 29 februarie, unde vom dezvălui misterele din spatele subiectului "The Black Box of Product Management". Aceasta este contextul potrivit să-l avem alături ca speaker pe Alexei Ciobanu cu peste 12 ani de experiență în Product Management. În prezent ca Director of Product, Platform la PandaDoc în Seattle, SUA, aducând contribuții semnificative în dezvoltarea și lansarea produselor.

 

Spectacol: „Pescărușul” de A.P. Cehov

UNDE: Teatrul Național „Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 11

CÂND: 18:30

CONTEXT: După mai bine de 30 de ani, „Pescărușul” de A. P. Cehov revine în scena Teatrului Național „Eugène Ionesco”. De data aceasta, în versiunea regizorală a lui Nikita Betekhtin. Valorificând resorturile teatralității, a scenei puse în scenă, împlântate în structura comediei cehoviene, regizorul scoate la iveală tabloul unei realități golite de iluzii romantice, de falsitatea măștilor sau de pretențiile deșarte ale creației artistice neinspirate. „Pescărușul” readuce în fața spectatorilor nu doar pasiunea umană de a-și trăi viața, ci și a lua viața așa cum este ea – cu lupta, uneori crâncenă și dură, pentru fericire și dragoste, pentru atenția și admirația celorlalți.

 

Spectacol: „Parfumierul” după romanul lui Patrick Suskind

UNDE: Tetarul Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

 

Spectacol: „Matca”

UNDE: Teatrul Fără Nume, str. Sfatul Țării, 18

CÂND: 19:00

CONTEXT: Viață și moarte, realitate și imaginar, iubire și speranță, credință și ofrandă. Respingere sau coexistență - în singurătate... sau împreună. Puterea de a suferi și iubirea de dincolo de moarte îl fac pe omul pus în situații limite să fie nelimitat în virtute, în gând, în aspirație. Irina – axul central al piesei Matca – luptă până la capăt conștientă de împlinirea propriei misiuni de a da viață, devenind matrice a unei lumi noi, creatoare de viață și sens. Prin sacrificiul ei se contopește cu spiritul divin participând la procreație. Numai prin jertfă și credință poate fi refăcută relația cu Dumnezeu.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Comisia Electorală Centrală anunță concurs pentru ocuparea funcției de Președinte/Președintă al/a Consiliului electoral de circumscripție de nivelul al doilea Chișinău nr. 1

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 martie, curent, ora 15:00

CONTEXT: Scopul funcției constă, printre altele, în coordonarea activității Consiliului electoral de circumscripție, asigurarea realizării activităților de pregătire pentru organizarea și desfășurarea alegerilor și referendumurilor. Pentru mai multe detalii accesați AICI

 

Ministerul Finanțelor din Republica Moldova anunță: Suntem în căutarea de colegi noi pentru a se alătura echipei noastre. Dacă ai studii și experiență în domenii precum finanțe, contabilitate, economie sau relații internaționale, te încurajăm să aplici la concurs

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 Martie, curent, ora 16:30

CONTEXT: Informațiile referitoare la cerințele de participare și formularele de aplicare sunt accesibile pe pagina web a MF, la compartimentul Cariere AICI

 

Comisia Electorală Centrală anunță inițierea consultărilor publice, începând cu data de 21 februarie 2024, a proiectului de hotărâre „Pentru aprobarea Regulamentului privind înregistrarea prealabilă”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 martie, curent

CONTEXT: Scopul proiectului de hotărâre constă în stabilirea cadrului normativ privind procedura, termenele și condițiile de înregistrare a cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot care, în cazul alegerilor prezidențiale, parlamentare şi referendumurilor republicane, în ziua scrutinului se vor afla în străinătate. Observațiile, sugestiile și propunerile cu valoare de recomandare asupra acestui proiect pot fi trimise la adresa poștală: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chișinău sau la una dintre adresele de e-mail: http://[email protected], [email protected].

 

Primăria orașului Floreşti lansează concursul de propuneri de proiecte în cadrul Programului de Bugetare Participativă

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 aprilie, curent

CONTEXT: Primăria or. Floreşti informează, că cetățenii orașului pot depune propuneri de proiecte finanțate din Bugetul local, Decizia Consiliului пr.08/01 din 15.12.2023 Cu privire la aprobarea bugetului orăşenesc pentru anul 2024. Propunerile de proiecte completate conform cerintelor stabilite în Regulament, pot fi depuse pe suport de hârtie în incinta primăriei Floreşti, biroul 19, amplasat la et.1 sau pot fi expediate la adresa: http://[email protected]. sau contactați nr. 069227783.

 

CCF Moldova continuă campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”

TERMEN LIMITĂ: 19 martie, curent

CONTEXT: Campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!” a fost inițiată chiar de Ziua Națională a Lecturii de CCF Moldova.
Librăriile Cărturești din Republica Moldova s-au alăturat campaniei în efortul de a facilita drumul cărților de la oamenii generoși către copiii curioși. Găsești librăriile pe aceste adrese: Shopping MallDova, strada Arborilor 21, etajul 3; Muzeul Național de Istorie a Moldovei, strada 31 August 1989, numărul 121 A; Centrul comercial Port Mall, strada Mihail Sadoveanu, numărul 42/6, etajul 3. Un copil care citește, va deveni un adult care gândește. Donând o carte, dăruiești speranță noii generații.

 

Concursul Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco”, ediţia a X-a

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 20 aprilie, curent

CONTEXT: Concursul este organizat de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret Artico şi are ca scop promovarea educaţiei ecologice, dezvoltarea atitudinii responsabile în vederea menţinerii echilibrului ecologic, şi implicarea activă a copiilor şi tinerilor în acţiuni de protecţie a mediului. La Concurs pot participa elevii claselor a V-a - XII-a din instituţiile de învăţământ general din Republica Moldova. Participanţii la Concurs pot concura la una sau la ambele secţiuni: Proiect „ECOACȚIUNE”; Spot video „SALVAȚI PLANETA”. Formularul poate fi completat doar de persoanele care deţin poşta electronică Gmail. Persoana de contact: Tatiana Bejan, metodistă în instituție extrașcolară. Telefon: (022) 856 220. E-mail: http://[email protected]

 

Oficiul Avocatului Poporului anunță prelungirea concursului pentru ocuparea unei funcții publice de conducere

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 29 februarie, curent

CONTEXT: Funcție publică vacantă: șef/șefă a Direcţiei promovarea drepturilor omului şi comunicare - o oportunitate de a contribui semnificativ la protecția și promovarea valorilor fundamentale. Pentru mai multe detalii AICI

 

Institutul Cervantes din București, Centrul de Examene DELE, Universitatea de Stat din Moldova, Facultateta de Litere USM, anunță începerea înscrierii pentru examenele DELE

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 3 aprilie, curent

CONTEXT: Sesiunea va avea loc: 17-18 mai, curent. Pentru mai multe detalii AICI

 

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, anunță înscrierea candidaților pentru acumularea minimului curricular inițial în vederea continuării studiilor superioare la ciclul II, master, la un program diferit de domeniul de formare profesională din cadrul studiilor de licență

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 10 martie, curent

CONTEXT: Pentru persoanele care doresc să-și continue studiile de master într-un domeniu diferit de studiile la licență; (circulara MEC Nr.04/1-09/3885 din 05.09.2022). Minimul curricular inițial vizează promovarea disciplinelor fundamentale și de specialitate aferente programului de studii pentru care se optează (30 credite de studiu). Minimul curricular poate fi acumulat în perioada februarie – iunie 2024. Actele pot fi sepuse la Centrul de Formare Continuă și Leadership din cadrul UPSC: str. Ion Creangă, 1, bloc 4, birou 7. Pentru mai multe detalii AICI

 

Continuă procedura de concurs pentru funcţia de director al Agenției Achiziții Publice. Dacă ești o persoană cu spirit dezvoltat de inițiativă, cu abilităţi manageriale și organizaționale, și cu realizări profesionale distincte, te invităm să aplici la concurs

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 martie, curent, ora 15:00

CONTEXT: Condițiile de participare la concurs și formularele de aplicare sunt disponibile pe pagina web a MF, compartimentul Cariere AICI

 

Inspectoratul Național ppentru Supraveghere Tehnică, este în căutare de noi colegi pentru mai multe funcții publice vacante

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 martie, curent, ora 17:00

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI
 

În atenția studenților USM: a fost lansat Programul de burse al Republicii Slovacia 2024-2025

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 martie, curent

CONTEXT: Bursele sunt oferite în conformitate cu prevederile Programului de cooperare dintre Ministerul Educaliei și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Educației, Cercetării și Sportului al Republicii Slovacia, semnat în 2017. Formularul de aplicare și mai multe detalii AICI Dosarele vor conține versiunea tipărită și semnată a formularului de aplicare, precum și toate documentele justificative solicitate în formularul de cerere și se vor depune la Ministerul Educației și Cercetării, Direcția Coordonare Politici Publice și Intergrare Europeană.

 

Baroul Paris, în parteneriat cu Ecole de Formation professionnelle des Barreaux du ressort de la cour d’appel de Paris (EFB), organizează Programul de stagiu internațional pentru tinerii avocați vorbitori de limba franceză

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 aprilie, curent

CONTEXT: Stagiul internațional este un curs de formare destinat tinerilor avocați străini, care vorbesc fluent limba franceză și care doresc să descopere dreptul francez și european, precum și exercitarea profesiei de avocat în Franța într-un mediu internațional. Acest program va avea loc în Octombrie – Noiembrie 2024 ( 8 săptămâni) și va reuni avocații într-un mediu internațional, oferindu-le oportunitatea de a compara practicile și de a stabili legături durabile de colaborare. Persoanele interesate se pot înregistra pe următoarea pagină web: https://www.avocatparis.org/stage-international Pentru mai multe detalii, puteți contacta organizatorii la adresa de e-mail: http://[email protected].

 

Ministerul Culturii lansează concursul pentru finanţarea din bugetul de stat a proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 martie, curent, ora 24:00

CONTEXT: Bugetul total pentru finanțarea nerambursabilă în anul 2024 este de 10 mln. lei (7 mln. pentru proiecte anuale și 3 mln. pentru proiecte multianuale). Valoarea totală acordată unui proiect cultural anual - nu mai mult de 300 mii lei, iar suma totală alocată pentru un proiect cultural multianual - nu mai mult de 900 mii lei. Pentru mai multe detalii AICI

 

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului anunță o nouă ediție a concursului internațional Best Tourism Villages

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 25 martie, ora 16:00

CONTEXT: Prin intermediul concursului sunt identificate anual exemple remarcabile de destinații rurale. Astfel, localitățile rurale din Republica Moldova au oportunitatea de a face parte din rețeaua satelor turistice la nivel mondial. Misiunea proiectului constă în promovarea turismului rural, a peisajelor, a culturii și a activităților asociate acestora. Cele mai importante obiective ale programului sunt: promovarea metodelor de utilizare și păstrare eficientă a resurselor naturale; reducerea deșeurilor; promovarea inovațiilor; îmbunătățirea accesului la finanțe și investiții. Pentru mai multe detalii la adresa: http://alexandrina.valean@turism,gov.md

 

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă 6 milioane de Euro, prin intermediul proiectului Livada Moldovei, pentru proiecte de îmbunătățire a infrastructurii, a laboratoarelor, educației și instruirii

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: Până la data de 1 martie, curent

CONTEXT: Instituțiile interesate trebuie să depună dosarele la MAIA, însoțite de o scrisoare de solicitare, de un concept investițional, care să includă informații despre instituție, descrierea cursurilor, specialităților, numărul de studenți, scop, obiective, grup țintă, probleme, propuneri pentru soluționare, rezultate scontate, impact așteptat, modele din alte țări, situația actuală, contribuția proprie și detalii despre liniile de investiții solicitate. Pantru mai multe detalii AICI

 

Lansarea programului de burse pentru studenți, personalul academic și de cercetare al instituțiilor de învățământ superior pentru studii în Universitățile din Letonia, în anul universitar 2024 – 2025, precum și pentru participarea la școlile de vară organizate de Universitățile letoniene

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 aprilie, curent

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI Formularul de cerere și documentele necesare pentru bursele de studii pentru anul universitar 2024 – 2025 se depun online, la Agenția de Stat pentru Dezvoltarea Educației. Pentru întrebări suplimentare, nu ezitați să o contactați pe dna Marika Pira – expert senior al Departamentului „Study in Latvia”, Direcția de orientare educațională și afaceri internaționale din cadrul Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Educației, telefon: +371 67814331, e-mail: http://[email protected] .

 

Universitatea de Stat din Moldova (USM) în cooperare cu Moldova-Institut Leipzig (MIL) şi Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți organizează în acest an un workshop în cadrul programului DAAD „Dialogul Est-Vest”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 31 martie, curent

CONTEXT: Cadrele didactice din țară sunt invitate să aplice la proiectul DAAD: Confruntarea cu simbolurile sovietice. Conflicte privind interpretarea trecutului. Mai multe detlaii AICI

 

Concurs pentru studenți – „Maratonul Excel”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 martie, curent, ora 16:30

CONTEXT: Concursul va avea loc la 22-23 martie 2024. Pentru mai multe detalii, vă adresați la Decanatul Facultății ASEM-Facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică, Prodecan Olga Chicu, bloc B, birou 401, e-mail: http://[email protected] Pentru mai multe detalii AICI

 

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în cooperare cu GIZ Moldova implementează Programul “Partnering in Business with Germany” al Ministerului Federal pentru Afaceri Economice și Acțiuni Climatice din Germania

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 martie, curent

CONTEXT: Programul prevede: Un curs de pregătire Academia Exportatorilor a candidaților; Un stagiu de 6 săptămâni online cu centre de instruire notorii din Germania; O vizita de 2 saptamini în Germania; Follow-up și networking între absolvenții Programului din 19 țări participante; Activități pentru absolvenții Programului, seminare, conferințe, mese rotunde, etc. Pentru mai multe detalii accesați următorul link:http://https://chamber.md/programul-de-pregatire-si.../

 

Departamentul de cooperare internațională și Centrul universitar francofon al USM invită cercetătorii și cadrele didactice să răspundă apelului „Susținerea echipelor de cercetare în Europa centrală și orientală – RESCI ECO”, lansat de Agenția universitară a Francofoniei (AUF)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 31 martie, curent, ora 24:00, ora de la București

CONTEXT: Acest proiect este inițiat sub egida celei de-a 30-a aniversări a AUF ECO și își propune să consolideze capacitățile echipelor de cercetători pe următoarele dimensiuni: Cercetare: strategie, organizare, laboratoare etc. Inovare în activitățile științifice: valorificare, parteneriate, transfer etc. Internaționalizare: cooperare, vizibilitate etc. Sinergia echipelor de cercetare: conectare, parteneriate etc. Pentru mai multe detalii AICI Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: http://[email protected]

 

Primăria municipiului Ungheni lansează ediția a II-a a Expoziției-concurs de creație artistică „Ungheni și orașele înfrățite”. Genericul din acest an este: „Hai să ne cunoaștem – imagini din orașul meu”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 iunie, curent

CONTEXT: Adresa poștală la care pot fi trimise lucrările: Primăria Municipiului Ungheni, birou 205, str. Națională 7.

 

Cerere de candidaturi pentru funcționari publici și oficiali guvernamentali din Republica Moldova, cu accent pe Administrarea Justiției și Instituțiile Democratice

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 17 martie, curent

CONTEXT: Comitetul Helsinki din Olanda acceptă acum aplicații pentru Matra Rule of Law Training "on Administration of Justice and Democratic Institutions", care va avea loc atât online, în perioada 15-26 aprilie 2024, cât și în persoană, în perioada 10-21 iunie 2024. Aplicarea este deschisă pe https://www.nhc.nl/matrarolt/ Aflați mai multe despre cursul de formare în domeniul statului de drept, oferit de NHC împreună cu Leiden Law School și The Hague Academy for Local Governance AICI

 

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” contractează companie care va achiziționa, instala și implementa sistemul de monitorizare, control/comandă și achiziție de date (SCADA) pentru municipiul Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 6 martie, curent,ora 16:30

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI
 

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează despre lansarea procesului de recepționare a dosarelor de solicitare a subvențiilor pentru măsurile complementare a anului curent

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: Până la data de 30 septembrie, curent

CONTEXT: Solicitanții pasibili subvenționării sunt: fermierii, grupurile de producători agricoli, asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, organizațiile profesionale din domeniul agricol, organizația din domeniul cercetării și inovării și instituția de învățământ cu profil agroindustrial. În cadrul prezentei forme de subvenționare sunt eligibile costurile suportate începând cu data de 1 octombrie a anului precedent celui de depunere a cererii de subvenționare și în anul depunerii cererii de subvenționare. Astfel, informăm solicitanții că pachetul de documente necesar, ce urmează a fi depus, poate fi accesat pe site-ul AIPA - http://https://aipa.gov.md/.../ghid-solicitant-subventii...

 

Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia şi Marea Britanie, invită profesorii care predau disciplinele matematică, biologie, chimie și fizică să se înscrie la Programul de Ambasadori LabXChange (creat de Universitatea Harvard cu sprijinul Fundației Amgen)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 29 februarie, curent

CONTEXT: LabXchange este o platformă online inovatoare care oferă acces la o gamă largă de resurse și instrumente științifice interactive de înaltă calitate, menite să promoveze experiențe eficiente de predare și învățare. La finalizarea instruirii, participanții vor obține certificate de absolvire și remunerare financiară din partea LabXChange. Înscrierea la program se va face prin completarea unui formular online accesând următorul link AICI

 

Festival – concurs „Poezia-n vers de dor” – ediția a VII-a

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 martie, curent

CONTEXT: Invităm elevii claselor a V-a – a XII -a să expedieze o poezie (creație proprie). De Ziua Internațională a Poeziei 21 martie 2024 ora 10:00, va avea loc evenimentul de premiere a celor mai bune creații în Sala de Festivități a Universității de Stat „A. P. Hașdeu”din Cahul. Persoana de contact – Alexandra Hanganu – http://[email protected]

 

Primul apel de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI este acum deschis. Valoarea maximă a unui grant ajunge la 1 milion USD, cu condiția ca suma să nu depășească 50% din valoarea investiției eligibile

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 17 mai, curent

CONTEXT: Pentru a beneficia de resurse financiare, producătorii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Este esențial să fie înregistrați și să activeze în teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți. De asemenea, solicitanții trebuie să fie deținători legali ai bunurilor ce fac obiectul stimulării prin grant, având un termen de arendă sau comodat de minim cinci ani. Un alt aspect important este existența unui plan de afaceri, cu perspective economice și financiare viabile pe termen lung. Solicitanții trebuie să-și asume responsabilitatea financiară, contribuind cu minimum 50% din valoarea sub-proiectului

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Ambasda Republicii Moldova în Italia, invită la o întâlnire cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Întâlnirea va oferi posibilitatea de a interacționa nemijlocit pe subiecte de interes sporit pentru comunitatea moldovenească din Italia

UNDE: Roma, Italia, Sediul Ambasadei Republicii Moldova, via Francesco Cherubini, 27

CÂND: 19:00, 29 februarie, curent

CONTEXT: Rugăm să confirmați prezența la adresa e-mail [email protected]

 

Expoziția artistului plastic Dumitru Verdianu la Iași

UNDE: Iași, România, Galeria de Arte a Uniunii Artiștilor Plastici Iași „Theodor Pallady”

CÂND: Până la data de 19 martie, curent

CONTEXT: Reprezentanți ai Primăriei municipiului Ungheni, Muzeului de Istorie și Etnografie, Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Palatului de Cultură, Centrului Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din Ungheni au participat la vernisarea expoziției artistului plastic Dumitru Verdianu, Maestru în Arte, cetățean de onoare al municipiului Ungheni. Per total, în aceste zile, la Iași sunt expuse 350 de opere de artă, semnate de 113 autori din perioada modernă și contemporană.

 

Ambasada Republicii Moldova, Ambasada României în Franța și Institul Cultural Român la Paris în cooperare cu Primăria sectorului 17 din Paris, vă invită să descoperiți tradiția vie a Mărțișorului, înscrisă în Patrimoniul mondial al umanității UNESCO

UNDE: Paris, Franța, Salle des mariages de la Mairie du 17e

CÂND: 1 martie, curent, 17:30

CONTEXT: Celebrând revenirea primăverii, acest talisman, alcătuit dintr-o împletitură de fir roșu și alb, este oferit în luna martie celor dragi pentru a-i proteja. Atelierul este dedicat copiilor și adulților pentru a redescoperi originea și legenda acestei tradiții străvechi și vor crea propriul Mărțișor, ghidați de coordonatoarea atelierului Cristina Catan.

 

De Mărțișor, campania Guvernului “Mărțișor în toată lumea” te aduce mai aproape de casă!

UNDE: Cascais, Portugalia, Auditório Carlos Avilez, Av das Acácias, 2, 2765-320 Monte Estoril

CÂND: 21:00, 6 martie, curent

CONTEXT: La Cascais, Portugalia, se va juca spectacolul Teatrului Național „Mihai Eminescu” “Steaua fără nume”. Pentru detalii și rezervări accesați AICI

 

În Finlanda va avea loc Forumul Change Makers, care se concentrează pe acțiuni comunitare orientate spre impact și pe comunicarea antrenantă pentru schimbare

UNDE: Finlanda

CÂND: 26 aprilie – 1 mai, curent

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI

 

Aducem la cunoștința publicului, că Secția Consulară a Ambasadei Republicii Moldova la Washington DC, va activa în scopul acordării asistenței consulare. Pentru comoditatea tuturor vă rugăm să cunoașteți că fiecare serviciu solicitat urmează a fi programat separat

UNDE: Washington SUA

CÂND: Cu excepție 19 și 29 aprilie, curent

CONTEXT: Acordarea suportului consular va avea loc după principiul: 1 programare = 1 serviciu. Pentru detalii privind actele necesare anumitor servicii consulare accesați pagina oficială a Ambasadei AICI Pentru programări accesați AICI

 

Meroslava Parii
28/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii