AGENDA DE WEEKEND//24-25.09.2022

Anticoruptie.md
23/09/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ședința Consiliului Suprem de Securitate din 24 septembrie 2022
UNDE: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 154, Președinția Republicii Moldova  

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Membrii Consiliului Suprem de Securitate vor discuta despre securitatea regională în contextul războiului din Ucraina.

__________________________________________________________________________________

Conferința de presă prilejuită de lansarea concursului internațional de soluții arhitecturale pentru reabilitarea Filarmonicii Naționale „Seghei Lunchevici” – Renaște Filarmonica!
UNDE:  Chișinău, str. Nicolae Iorga 21, Ministerul Culturii al Republicii Moldova  

CÂND: Ora 11.00

_________________________________________________________________________________

Eveniment pentru profesioniștii din IT și industria creativă „Future Solutions for Web3”
UNDE:  Chișinău, str. 31 august 1989 nr. 137, Artcor  

CÂND: 23-25 septembrie, Ora 10.00 

CONTEXT: Eveniment pentru profesioniștii din IT și industria creativă - Future Solutions for Web3 - care își propune să aducă împreună creatorii de NFT și programatorii pentru crearea colaborărilor de succes în noua eră a Internetului. Workshop pe echipe, cu instruirea a 4 mentori din SUA - Hackathon Web3 & Blockchain, în care tinerii pasionați de noile tehnologii vor lucra la dezvoltarea propriei idei care să soluționeze o problemă reală din sistemul de educație din țară.

__________________________________________________________________________________

Maratonului Internațional Chișinău 2022

UNDE: Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

CÂND:  pe data de 24 septembrie vor avea loc competiții pentru copii „Kids Run Day”, iar pe 25 septembrie Maratonul Internațional Chișinău.

CONTEXT: Pe data de 25 septembrie începând cu ora 02:00 până la finalizarea cursei, va fi sistată circulaţia rutieră pe traseele de deplasare a participanţilor la Maraton: pentru cursa „Fun Run”: startul din PMAN, pe traseul:  PMAN — bd. Ștefan cel Mare — str. Vasile Alecsandri -- str. V. Micle — str. B. Bodoni — PMAN (finiş); pentru „Maraton”:  startul din PMAN, pe traseele: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Ciuflea – bd. Dacia (până la str. Trandafirilor, doar sensul de circulație din partea IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1) retur – str. Ciuflea – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. Toma Ciorba – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – PMAN (finiş).

____________________________________________________________________________________

Săptămâna Europeană a Sportului, Super Cupa la Oina

UNDE: Stadionul Dinamo, str. Alexei Şciusev 106A, Chișinău

CÂND: Sâmbătă, 24 septembrie 2022, cu începere la ora 11:00

CONTEXT: Organizatori - Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis MAŽEIKS, Ambasadele Statelor Membre UE, Federația Română de Oina, Federația de Oină din Republica Moldova. Participanții la eveniment vor avea prilejul să viziteze un târg cu lucrări artizanale, realizate de meșteri populari, să admire un spectacol interpretat la străvechiul Bucium și multe altele.

_____________________________________________________________________________________

America Days

UNDE/CÂND: Sâmbătă, 24 septembrie, Bălți - ora 16:00 Duminică, 25 septembrie, Rezina - ora 16:00

CONTEXT: Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova are deosebita plăcere de a vă invita la– un șir de evenimente în aer liber în toată țara, dedicate celor 30 de ani de prietenie dintre SUA și Moldova, în cadrul cărora vom prezenta amploarea asistenței americane de la independența Moldovei încoace, dar și mai multe despre cultura americană. În cadrul evenimentelor multe organizații beneficiari ai asistentei americane vor expune materiale vizuale si produse realizate datorită acestei asistențe. De asemenea vor fi amenajate câteva zone tematice pentru publicul larg: zona gastronomică, unde va fi servită mâncare clasică americană, zona scenei unde va avea loc un recital de muzică americana, și va fi prezentat în original un film american, zona proiectelor, finanțate de Guvernul SUA, zona sport, unde se va juca baschet și fotbal American, dar și zona America Bus unde copiii și maturii își pot perfecționa limba engleză. La evenimentul de lansare, ambasadorul Kent D. Logsdon va saluta participanții.

______________________________________________________________________________________

În perioada 23 – 26 septembrie 2022, în Republica Moldova se va desfășura un Drum al Crucii şi al Pocăinţei cu deplasarea în autocare, prilejuit de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, pe un traseu prestabilit unde va avea loc sfințirea locurilor de înălțare a patru Cruci în localitățile: s. Naslavcea, r. Ocnița; or. Vulcănești; or. Ungheni; s. Holercani, r. Dubăsari.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 În perioada 23-25 septembrie, un număr de 25 de companii autohtone participă la cea de-a doua ediție a expoziției „Republica Moldova prezintă”, desfășurată în municipiul Baia Mare, România. Expoziția este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș, cu suportul Consiliului județean Maramureș și UNDP Moldova- EU4Moldova: Regiuni-cheie. Evenimentul a reunit agenți economici autohtoni din domeniul agro-alimentar, textil, vinificatori, gospodării țărănești, meșteșugari, etc.

_________________________________________________________________________________

 

Anticoruptie.md
23/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii