AGENDA DE WEEKEND//25-26.11.2023

Meroslava Parii
24/11/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

SÂMBĂTĂ 25 NOIEMBRIE

 

Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekendul 25-26 noiembrie, 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole de sezon.

 

Colecta națională de alimente

UNDE: Magazinele Kaufland din Chișinău, Bălți, Orhei și Ungheni

CÂND: 09:00 – 20:00

CONTEXT: Banca de Alimente vă invită să participați la Colecta națională de alimente, care se va desfășura în rețeaua Kaufland Moldova. Evenimentul presupune colectarea produselor neperisabile, care ulterior, pe parcursul anului, vor deveni prânzuri calde în cantinele sociale. Beneficiarii acestora vor fi oamenii nevoiași din toată țara. După colectă, Banca de Alimente le va oferi serviciilor de ajutor social, unde bătrânii și copiii beneficiază de mese gratuite, asfel, alimentele sunt distribuite acolo unde nevoia este mai mare.

 

Cămara Fest

UNDE: Parcul Alunelul

CÂND: 09:00

CONTEXT: Vino la 25-26 Noiembrie pe esplanada Parcului "Alunelul" să iei acasă cele mai dulci fructe, cele mai gustoase legume, vinuri mari de la crame mici, brânzeturi și cașcavaluri speciale și multe alte bunătăți toate crescute și produse de micii producători locali!

 

Competiție Națională „În Lumea Șahului” – Ediția a VII-a

UNDE: Artico, bd. Ștefan cel Mare, 169

CÂND: 09:00

CONTEXT: Centrul Republican pentru Copii și Tineret Artico, organizează Competiția Națională „În Lumea Șahului”, care are drept scop stimularea și popularizarea șahului în rândul copiilor, cât și motivarea acestora de a participa la activități sportive.

 

Campania „Împarte o carte”
UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Alexei Sciusev, 65

CÂND: 09:00
CONTEXT: Continuă Campania „Împarte o carte”. Dacă dorești să contribui la oferirea șanselor egale de dezvoltare copiilor și tinerilor din satele noastre prin îmbogățirea bibliotecilor cu mai multe cărți, participă la Campania de colectare a cărților. Campania se desfășoară până în luna decembrie 2023. Sunt binevenite cărți noi sau în stare foarte bună de literatură pentru copii și tineri, cărți non-ficțiune, enciclopedii, dicționare în limba română, precum și în alte limbi vorbite sau studiate în Republica Moldova.

 

Conferința Internațională „Vindecarea Rănilor de Atașament în Cuplu și Familie”

UNDE: Summit Events Moldova, str. Tighina, 49/3

CÂND: 09:00

CONTEXT: Vă invităm la un eveniment dedicat pasionaților de psihologie, experților în coaching, asistență socială, medicină, consiliere și specialiștilor din domeniul sănătății mintale. Un spațiu unic pentru a-ți extinde abilitățile profesionale și încrederea în sine. Din program: Atașamentul părinte - copil și efectele acestuia asupra relațiilor de cuplu în maturitate; Violența între partenerii intimi și familie; Traume inter și transgeneraționale; Divorțul, coparenting și efectele traumatice asupra copilului și familie; Rănile emoționale care împiedică să fim noi înșine în cuplu și familie ș.a. Toate acestea alături de 7 experți din Austria, România și Moldova, recunoscuți la nivel internațional, care vor împărtăși din experiența lor de vindecare a rănilor de atașament în cuplu și familie.

 

Competiția SumoBot Challenge Moldova 2023

UNDE: Clasa Viitorului, str. Ion Crenagă, 1

CÂND: 09:00

CONTEXT: SumoBot Challenge este un concurs care motivează, încurajează și susține copiii pasionați de robotică și tehnologii să dezvolte abilități inginerești, necesare pentru proiectarea, construirea și programarea roboților. Competiția este populară la nivel internațional și este considerată unul dintre cele mai bune modele de învățare bazată pe competiție.

 

Antreprenor Expo – Ediția a II-a

UNDE: CIE Moldexpo, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 09:00, 23, 24, 25 26 noiembrie, curent

CONTEXT: Vă așteptăm la stand-ul ProCreditBank din cadrul Antreprenot Expo, pentru a primi asistență profesionistă și a afla mai multe despre serviciile noastre bancare dedicate dezvoltării businessu-lui mic și mijlociu.

 

Turneul deschis de toamnă „Toamna de aur” a municipiului Chișinău la Radiosport

UNDE: Zona forestieră din s. Bardar, r-nul Hîncești, Șoseaua Hîncești, km 25

CÂND: 09:00, 25, 26 noiembrie, curent
CONTEXT: La competiţii vor participa sportivii din municipiul Chişinău şi invitaţi din alte localităţi ale Republicii Moldova care vor întruni un număr de aproximativ 85 participanți.
 

Campionatul Republicii Moldova la ciclism MTB 2023

UNDE: Valea Trandafirilor

CÂND: 10:00
CONTEXT: Campionatul Republicii Moldova la ciclism MTB este organizat de către Federația de Ciclism din Republica Moldova și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Programul evenimentului: 10.00 – 10.40 – validarea participării; 10.45 – 11.00 – deschiderea Campionatului; 11.00 – 11.20 – cursa pentru Copii – 8 ture mici; 11.30 – 11.40 – festivitatea de premiere; 11.40 – 12.15 – cursa pentru Cadeți mici și Masters Feminin – 8 ture medii .
12.15 – 12.30 – festivitatea de premiere Cadeți mici și Masters Feminin; 12.30 – 13.30 – cursa cross-country la cadeți și juniori – 8 ture mari; 13.30 – 13.45 – festivitatea de premiere la categorii cadeți și juniori; 13.45 – 14.45 – cursa cross-country tineret + seniori, Masters Masculin – 10 ture mari; 14.45 – 15.00 – festivitatea de premiere la categorii tineret + seniori, Masters Masculin.

 

Conferință „Leadership autentic – între creativitate și inventică”

UNDE: Universitatea de Stat din Moldova, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 10:00

CONTEXT: USM organizează o conferință internațopnală cu profesioniștii și speakerii de top din domeniul educațional din România și Republica Moldova, pentru crearea unor oportunități de schimbi de idei și experiențe valoroase în domeniul educației. Agenda Conferinței include sesiuni informative, prezentări interactive, discuții în grup și ateliere tematice. Printre oaspeții speciali – Radu Jugureanu, profesor de matematică, Lider la România Secondary Education Project. În cadru evenimentului dlui va dezvălui secretele succesului în proiecte educaționale de amploare și va ămpărtăși viziunea sa asupra dezvoltării de proiecte eLeaming la nivel național/

 

Eveniment de orientare în carieră

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 10:00

CONTEXT: În cadrul evenimentului, veți avea șansa să descoperiți specificul diverselor specialități din cadrul Victoriabank, ce presupun acestea și posibilitățile de dezvoltare profesională.

 

Manifestare științifică internațională: În memoria ilustrului savant botanist Tatiana Gheideman - 120 ani de la naştere

UNDE: Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru”, str. Pădurii, 18

CÂND: 10:00

CONTEXT: Categorie de personal țintă: doctoranzi, mediu academic, tineri cercetători. Domeniul: Ştiinţe biologice.
 

Expoziția: „Violența împotriva femeilor – pandemie globală a umanității”

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 78A

CÂND: 10:00

CONTEXT: În contextul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, marcată la 25 noiembrie, Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova invită doritorii să viziteze expoziţia tematică „Violența împotriva femeilor – pandemie globală a umanităţii”. Lucrările expuse în cadrul expoziției reflectă strategiile de prevenire şi combatere a violenţei împotriva femeilor, raportul de estimare a costurilor violenţei în familie şi a violenţei împotriva femeilor în Moldova și egalitatea de gen.

 

Prezentarea programelor implementate de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului cu suportul financiar al Uniunii Eurpene

UNDE: Moldexpo, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 10:20

 

Campionatul Republicii Moldova la Badminton

UNDE: Sala Sportivă a USMF, bd. Ștefan cel Mare, 137A

CÂND: 12:00, 24, 25, 26 noiembrie, curent

CONTEXT: Federaţia Sportivă Națională de Badminton din Republica Moldova în colaborare cu Ministerul Educației şi Cercetării al Republicii Moldova are onoarea să vă invite la “Campionatul Republicii Moldova” la badminton pentru categoriile de vârstă U15; U17; Seniori, organizat în perioada 24-26 noiembrie 2023. În vederea extinderii numărului de participanți în cadrul acestei competiții, invitaţia este adresată tuturor pasionaților de badminton: profesioniști și amatori.

 

Atelier de pictură pentru Adulți „Căntărețele Egiptene”

UNDE: New Acropolis, str. Armenească, 81

CÂND: 12:30

CONTEXT: Avem plăcerea de a vă invita la un atelier de pictură murală egipteană dedicat adulților, unde veți avea oportunitatea de a picta pe lucrarea “Cântărețele Egiptene”. Reproducerea arheologică reprezintă un detaliu dintr-o pictură murală, descoperită în mormântul lui NAKHT (Dinastia a XIII-a) - Valea Nobililor, TT52. Aprox. 1420 î.Hr. Atelierul va cuprinde: Istorie, veți învăța despre mitologia egipteană, diverse zeități și simbolismul fascinant din spatele lor. Tehnici Tradiționale: Veți învăța tehnici tradiționale de pictură murală egipteană, inclusiv modul de pregătire a suprafeței și utilizarea culorilor de ulei.

 

Eveniment: Constantin Cheianu la Clubul Diez-Librăriile Cartier

UNDE: Librăria din Centru, bd. Ștefan cel Mare, 126

CÂND: 13:00

CONTEXT: Vă invităm la o nouă ședință a clubului de carte Diez-Librăriile Cartier. De data aceasta discutăm romanul „Dependență”, de Constantin Cheianu. La înâlnire va fi prezent scriitorul Conctantin Cheianu, căruia îi veți putea pune întrebări ți împărtăși comentarii pe orice temă.

 

Seminar Psihoeducațional: Stresul

UNDE: Centrul de Cercetări Științifice în Psihologie, str. Studenților 3/4

CÂND: 14:00

CONTEXT: Seminarul propune o explorare a conceptului complex de stres, evidențiind diferența dintre stresul benefic și cel nociv. Participanții vor descoperi cum să-și optimizeze răspunsurile la stres, transformându-l dintr-o provocare dăunătoare într-o sursă constructivă de energie. În cadrul seminarului, vom aborda metodele eficiente de trecere de la stresul rău la cel bun, evidențiind importanța înțelegerii și reglării răspunsurilor noastre fiziologice și mentale în fața situațiilor tensionate. Vom explora, de asemenea, cum putem identifica și valorifica stresul în beneficiul nostru, transformându-l într-un motor pentru performanță și creștere personală. Seminarul este gratuit.

 

Workshop: „Climă și energie durabilă”

UNDE: Moldexpo, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 14:30

CONTEXT: Alăturați-vă unei discuții captivantă despre schimbările climatice și ce pot face IMM-urile pentru a rămâne competitivi și contribui la un viitor mai verde. În cadrul acestui eveniment, vom prezenta informații esențiale despre instrumentele de suport disponibile pentru antreprenori și vom facilita identificarea potențialilor parteneri pentru IMM-uri. Ce veți descoperi: Informații generale despre schimbările climatice, impactul acestora asupra Moldovei și a afacerilor; Integrarea conceptului „investiții durabile” în cultura corporativă; Acțiuni practice în domeniul atenuării și adaptării afacerilor la schimbările climatice; Consultații personalizate cu experți în accesarea finanțărilor pentru dezvoltare și eficiență energetică.

 

Spectacol: RAZYOB

UNDE: Moldexpo, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 17:00

CONTEXT: RAZYOB este o serie de concerte, pornită în 2022 , cu 2 ediții precedente, în care Satoshi este headliner și a căror specific este dinamica și energia ridicată atât a prestației scenice , cât și a publicului. La RAZYOB se sare, se dansează, se cântă și se trăiește spiritul tinereții. Satoshi este artistul din Moldova care a devenit cunoscut în rândul tinerilor datorită pieselor "Mama Mi-a Spus", "Noaptea Pe La 3", "N-avem Scuze", "Dansăm", "I Love You", "Foaie Verde" etc.

 

Spectacol: „Hamlet”

UNDE: Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 18:00

CONTEXT: „Hamlet” este una din cele mai mari piese de teatru din toate timpurile și a fost pusă în scenă de către cele mai mari companii teatrale din lume. Tragedia shakespeariană este un subiect bine cunoscut, cu reflecții profunde, care pun în dilemă problema vieții și a morții, conturează veșnica luptă a moravurilor, relații de complot și conflicte amoroase și politice. „Hamlet” poartă trena destinului, dezvăluind o crimă prin trădare de dragul bogăției și puterii.

 

Spectacol: „Macbeth”

UNDE: Teatrul Fără Nume, str. Sfatul Țării, 18

CÂND: 18:00

CONTEXT: O viziune modernă asupra clasicului Macbeth, inspirată din operele lui William Shakespeare și Eugene Ioneasco. O tragedie, care aduce în prim-plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice și sfidarea valorilor morale.

 

Finalizarea celei de-a 12-a ediție a cursului de Design Fundamentals

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 18:30

CONTEXT: Mentorul Artcor Constantin Șarcov finalizează cea de-a 12-a ediție a cursului de Design Fundamentals. Cu această ocazie, în mod tradițional, el dă „sărbătoare” cu un invitat special, doar că de această dată marchează evenimentul cu tocmai 3: Regizorul și fotograful Edwin van der Sande, care vine tocmai din Regatul Țărilor de Jos, designerul grafic Maxim Kylchik, și directorul creativ Eugen Boico. Evenimentul este destinat atât celor din industriile creative, cât și celor care și-ar dori să petreacă o seară de sâmbătă faină.
 

Vizite organizate de BNM la Muzeul Național de Istorie a Moldovei cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la introducerea leului moldovenesc

UNDE: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 25-30 noiembrie, curent

CONTEXT: Banca Națională a Moldovei va organiza un șir de evenimente publice cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la introducerea leului moldovenesc. Între acestea este prevăzută și organizarea în perioada 25 – 30 noiembrie 2023 a unor excursii la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu instituția respectivă. Sunt invitați toți doritorii de a cunoaște istoria monedei din timpuri străvechi și până în prezent, precum și de a vedea mărturii arheologice de valoare expuse în muzeu. Astfel, sunt bineveniți copii, tineri, maturi, părinți și bunei – oricine vrea să facă o escală în cronica monetară pentru a-și extinde orizontul, dar și pentru a gusta din splendoarea artei monetare de la începuturi.
 

Expoziție: „Inorogul cel fără de moarte”

UNDE: Muzeul Național al Literaturii Române, Sala Verde, str. Alexei Mateevici, 79

CÂND: Până la data de 3 ianuarie, 2024

CONTEXT: Vă invităm să vizitați expoziția „Inorogul cel fără moarte”, dedicată marelui cărturar și savant enciclopedist de talie europeană Dimitrie Cantemir. Aceasta prezintă viața și opera lui Dimitrie Cantemir în documente, cărți rare, artă plastică, filatelir și fotografii și va putea fi vizitată până pe 3 ianuarie 2024.

 

Spectacol: „Fără pijamale”

UNDE: Teatrul Național „Satiricus”, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18:30

CONTEXT: Spumoasa și savuroasa comedie „Fără pijamale” după Mawby Green și Ed Feilbert are la bază farsa franțuzească „Moumou”, scrisă în 1944 de Jean de Letraz. Piesa, care s-a jucat ani în șir pe Broadway și la Hollywood cu casa închisă, având parte de un succes fulminant, ajunge acum și pe scena Teatrului Național SATIRICUS. „Fără pijamale” aduce cu sine și o serie de intrigi, farse pline de umor, infidelități, decepții, promisiuni ce nu pot fi ținute, răsturnări de situație și schimburi de identități, care vă vor ține cu sufletul la gură și vă vor provoca râsul.

 

Gala stelelor de balet - Radu Poclitaru și Istorii în stil tango

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 19:00

CONTEXT: Stelele baletului din Ucraina și Europa se reunesc pe aceeași scenă sub conducerea coregrafului de renume mondial Radu Poclitaru, pentru a prezenta publicului de la Chișinău o seară unică care îmbină dansul clasic, coregrafia modernă și arta tangoului. În prima parte a programului va fi prezentat Concertul de Gală cu stelele baletului din Ucraina și din lumea întreagă. În cea de-a doua parte a programului publicul va savura celebrul balet „Istorii în stil Tango” - un excepțional spectacol de tango pe poante în montarea lui Arteom Shoshyn. Această împletire a tehnicilor baletului clasic și cultura tangoului argentinian îl transformă într-un adevărat bestseller.

 

DUMINICĂ 26 NOIEMBRIE

 

Târgul Internațional de Caritate

UNDE: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16

CÂND: 10:00

CONTEXT: Clubul Internațional al Femeilor din Moldova în parteneriat cu Ambasade și Organizații Internaționale acreditate in Republica Moldova vă invită la cea de-a 25-a ediție a Tărgului Internațional de Caritate (TIC). Toate încasările din vînzări bilete si donațiile partenerilor noștri sunt direcționate către proiectele caritabile implementate anul viitor în Moldova, printre care și o contribuție pentru o mai bună asistență medicală în cadrul proiectului foarte ambițios al MAD-Aid de renovare completă a secției de Chirurgie pentru nou-născuți a spitalului Mamei și Copilului.

 

Lansarea volumelor „Bătălia juridică pentru limba română în Basarabia” și „Cum am adus Crăciunul în Basarabia”, semnate de Valeriu Munteanu

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 78A

CÂND: 12:00

 

Training: „Spune Nu violenței în bază de gen”

UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 15

CÂND: 12:00

CONTEXT: Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeilor este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor. Violența în bază de gen este o infracțiune, o încălcare gravă a drepturilor omului și una dintre cele mai răspândite forme de inegalitate bazată pe gen, de unde își trage rădăcinile și pe care o consolidează. Scopul trainingului este de a îmbunătăți cunoștințele privind violența asupra femeilor, în așa fel încât, să poată identifica cu mai multă ușurință gravitatea cazurilor și să știe la cine să apeleze pentru informații.

 

Festivalul „Sănătate. Grație. Performanță” 2023

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 12:00

CONTEXT: Festivalul „Sănătate. Grație. Performanță”, se anunță a fi o competitie puternică cu un show pe masură, cu următoarele categorii: Gimnastică Aerobică; Gimnastică Ritmică; Balet, amatori; Dans contemporan, amatori; Dans Liric, amatori; Dans Jazz, amatori; Show dance, amatori; Folclor Național / Internațional, amatori; Open Dance, amatori; Acro Dance, amatori.
 

Workshop de Numerologie: Descifrarea personalității. Filosofie indiană și psihologie

UNDE: New Acropolis, str. Armenească, 81.

CÂND: 14:30

CONTEXT: Te invităm să te alături acestui Workshop de Descifrare a personalității prin Numerologie, unde vei explora adâncurile propriei ființe și vei călători către înțelegerea mai profundă a vieții și a conexiunilor umane. Calculează propria matrice: Suflet, Minte, Destin – descoperă ecuațiile care definesc esența ta conform înțelepciunii indiene; Explorează caracteristicile cifrelor și descoperă aspectul filosofic al conceptelor de macrocosmos și microcosmos ș.a.

 

International Language Cafe

UNDE: Artico, bd. Șefan cel Mare, 169

CÂND: 15:00

CONTEXT: Evenimentul oferă oportunitatea de a socializa, schimba experiențe și dezvolta abilități lingvistice cu nativi, într-un cadru relaxant. Este un loc perfect pentru cei pasionați de cunoașterea altor culturi și pentru cei care doresc să-și îmbunătățească competențele lingvistice într-o manieră distractivă. Vei avea oportunitatea de a practica următoarele limbi: engleza, italiana, germana, japoneza și bineânțeles româna.

 

Spectacol: „Gaițele”

UNDE: Teatrul Național „Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 11

CÂND: 17:30

CONTEXT: Piesa „Gaițele” (sau „Cuibul de viespi”) este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice din dramaturgia națională. O comedie tragică în două acte, în care autorul atacă o societate în plin proces de descompunere, o societate ce se cramponează de forme vechi ale unei vieți închistate în prejudecăți și tradiții fomale. Spectacolul prezintă realitățiile lumii noastre, indiferent de perioadă.

 

Stand-Up Comedy cu Bordea, Cortea și Teodora Nedelcu - A Doua Tinerețe

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 18:30

CONTEXT: Explozie de umor într-o formulă nouă de comedie cu și mai multă energie și entuziasm (promitem ca Teodora este cu adevărat entuziasmată). Cu doza necesară și mult așteptată de ironie feminină, cel mai îndrăgit duo de stand-up Comedy vine să te distreze. Umor irezistibil, râs incontrolabil și distracție fără limite într-o seară care te va face să uiți de toate grijile vârstei si nu numai.

 

Stand Up Duet – Victor Vizitiu și Daniel Frunză

UNDE: Str. Alexei Sciusev, 93

CÂND: 21:30

CONTEXT: Stand Up Duet este un eveniment a doi comedianți, care vă oferă cel mai bun material adunat.

 

Expoziția: „Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată”

UNDE: Stage Door, bd. Ștefan cel Mare, 202

CÂND: 24-26 noiembrie, curent

CONTEXT: Expoziția „Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată” este mai mult decât o experiență auditivă și vizuală, este un apel la acțiune. Prin intermediul artei și tehnologiei, ne dorim să sporim gradul de conștientizare a gravității fenomenului violenței față de femei și fete, să inspirăm schimbarea, să împuternicim femeile afectate de violență dar și să încurajăm pe martorii violenței să nu tolereze acest fenomen și să contribuie la prevenirea și eliminarea acestuia. Pentru că violența împotriva femeilor este cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului la nivel mondial.
Expoziția este accesibilă publicului larg și are intrare liberă cu sesiuni disponibile în limbile română, rusă și engleză.

 

Proiect fotografic al artistului român Matei Bejenaru

UNDE: Muzeul Național de Artă al Moldovei, str. 31 August 1989, 115

CÂND: Până la data de 3 decembrie, curent

CONTEXT: Muzeul Național de Artă al Moldovei (MNAM) găzduiește în perioada octombrie-decembrie 2023 primul proiect fotografic expus la Chișinău al artistului român Matei Bejenaru.
Astfel, la eveniment va fi Matei Bejenaru, președinta Asociației Române de Artă Contemporană, Anca Poterașu, alături de alte personalități culturale și reprezentanți ai instituțiilor din România și Republica Moldova implicate în proiectul PRUT. Vernisajul se va încheia cu un dialogul cu publicul prezent. Expoziția de la Chișinău va conține lucrări expuse la standard muzeal și va fi difuzată și o proiecție video ce va dezvălui aproximativ alte 200 de imagini din proiectul PRUT.

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Lansare de Carte: „Demascarea sau Taina porților zăvorâte” de Gherasim Păduraru, „În gura foametei” de Alexei Vakulovschi, „O viziune din focarul conflictului de la Dubăsari” de Vlad Grecu, „Războiul mi-a luat tot” de Dumitru Crudu

UNDE: București, Târgul de Carte Gaudeamus, Romexpo, bd. Mărăști 65-67, sector 1, stand 238

CÂND: 17:00, 25 noiembrie, curent

 

Lansare de Carte: „Răutatea răutăților” de Mihaela Perciun

UNDE: București, Târgul de Carte Gaudeamus, Romexpo, bd. Mărăști 65-67, sector 1, stand 238

CÂND: 17:00, 25 noiembrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la Lansarea de Carte „Răutatea răutăților” de Mihaela Perciun (roman) la Romexpo, București. Invitați speciali, Maria Pilchin, Liliana Corobca, Nicolae Popa.

 

Militarii Companiei Garda de Onoare vor paricipa la parada militară de la București, care se va desfășura la 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

 

Târgul Internațional de Caritate ,,SHOM – Charity Bazaar”

UNDE: COS TORWAR, ul. Lazienkowska 6a , 02-449 Warszawa

CÂND: 17:00, 3 decembrie curent

CONTEXT: Evenimentul este organizat sub patronatul onorific al Primei Doamne a Poloniei, dnei Agata Kornhauser-Duda, de către SHOM - Asociația soțiilor/soților șefilor misiunilor diplomatice din Polonia, și care are drept scop acordarea asistenței și ajutorului pentru persoanele aflate în dificultate. Circa 60 de ambasade cu sediul la Varșovia participă în anul curent la această inițiativă nobilă. La SHOM Bazaar veți găsi cadouri unice, delicatese tradiționale din întreaga lume, precum și multe produse din diverse țări. Toate veniturile din Bazar vor fi donate în scop caritabil.

 

Invitație la evenimentul: Început de Iarnă

UNDE: Ambasada Republicii Moldova în SUA, 2101 S ST NW, Washington, SUA

CÂND: 14:00, 9 decembrie, curent

CONTEXT: Invităm diaspora moldovenească la o petrecere de început de iarnă. Sunteți bineveniți cu familiile și copiii, cel mai important este să nu uitați să aduceți buna dispoziție cu Dvs. Vom celebra inaugurarea micii biblioteci din fața Ambasadei, care a fost donată generos de Romanians of DC, și pictată manual de artista grafică din Republica Moldova, Vasiluța Vasilache, cărora le suntem foarte recunoscători. De la mic – la mare, vă încurajăm pe toți să pregătiți colinde, poezii sau urături, ca să creăm o atmosferă de sărbătoare.

Pentru mai multe informații :+1 202-667-1130 http://[email protected]

 

Târgul Internațional de Crăciun de la Atena 2023

UNDE: Atena, str. Piraeus & Ermou, Palio Amaksotaksio OSY- Keramikos

CÂND: 10:00, 2 și 3 decembrie, curent

CONTEXT: Ambasada Republicii Moldova în Grecia, are plăcerea să vă invite în zilele de 2️ și 3️ decembrie, la ediția cu numărul 2️3 a Târgului caritabil de Crăciun de la Atena organizat de asociația caritabilă ”Prietenii copilului”, sub egida Primăriei din Atena, la care vor participa în calitate de expozanți multe Misiuni diplomatice acreditate în Republica Elenă. Standul Republicii Moldova va expune spre vânzare produse autohtone moldovenești, mâncăruri tradiționale, dar și obiecte artizanale și lucrate manual de conaționalii noștri din Grecia. Toate veniturile obținute din vânzări vor fi donate pentru sprijinirea acțiunilor de caritate ale Asociației organizatoare. Cum puteți ajunge: Autobuz: nr. 035, 049, 815, Tren: lina Π3Β, Metrou: Linia Μ1, Μ3, Troleibuz: nr. 21.

 

Lansarea piesei „Spitalul cu îngeri”

UNDE: Sediul Ambasadei Republicii Moldova în Italia, Via Francesco Cherubini 27, 00135, Roma

CÂND: 18:00, 26 noiembrie, curent

CONTEXT: Ambasada Republicii Moldova vă invită la serata de lansare a piesei „Spitalul cu îngeri” de Iurie Bojoncă.

 

Startul celei de-a 34-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație

UNDE: Zagreb, Croazia

CÂND: 03-08 iunie 2024

CONTEXT: Puteți participa în următoarele categorii de concurs: Competiția de scurtmetraje; Competiția de lungmetraje; Competiția de filme studențești; Competiția de filme pentru copii și tineret.

TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE:  Scurtmetraje – 1 februarie, 2024; Lungmetraje - 15 martie 2024. Mai multe detalii vezi pe pagina web a organizatorilor.

 

Dăm start sărbătorilor de iarnă

UNDE: Stratford Town Hall, 29 the Broadway, London, E15, 4BQ

CÂND: 16:00, 3 decembrie, curent

CONTEXT: Dragi prieteni, vă invităm la un spectacol extraordinar – Dăm start sărbătorilor de iarnă. Vor participa Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric „ Crenguța de Iederă”, „Vatra Horelor”, Vlad Josan și Ryan Victoria Beregoi. Pentru mai multe detalii și rezervări: +447411000120.

 

 

 

 

Meroslava Parii
24/11/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii