AGENDA DE WEEKEND//29-30.04.2023

Meroslava Parii
28/04/2023
Grafică: CIJM

SÂMBĂTĂ 29 APRILIE

IMC India Calling Conference 2023, Rising India – Inviting Parthershio for Growth

UNDE: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

CÂND: De la 07:30 -15:30 (ora Chișinăului)

CONTEXT: Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova vă informează, că Ambasada Indiei în România, Republica Moldova și Albania, în parteneriat cu Export Promotion Center India, are onoarea să vă invite la evenimentul desfășurat în format online – IMC India Calling Conference 2023, Rising India – Inviting Partnership for Growth. Pentru mai multe detalii AICI

 

Ziua Ușilor  Deschise

UNDE: Centrul de Excelență în Transporturi, str. Sarmizegetusa, 31

CÂND: 08:00

CONTEXT: Centrul de Excelență a Transporturilor, organizează Ziua Ușilor Deschise. Sunt invitați absolvenții gimnaziilor, părinți și toți cei interesați de eveniment.

 

Curs: Patologia Sistemului Digestiv – Ediția a V-a

UNDE: USMF, Catedra de Morfopatologie, Blocul didactic nr.1 „Leonid Cobâleanschi”, str. Nicolae Testimițanu, 27

CÂND: 08:15

CONTEXT: La Curs vor fi abordate subiecte ce țin de afcețiunile sistemului digestiv, cauze, efecte și metode de prevenire ale acestora. Evenimentul va întruni invitați internaționali din Austria, Italia și România.

 

Târg al meșterilor populari

UNDE: Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”,  Aleea adiacentă str. Pușkin

CÂND: 09:00-19:00, 29 aprilie – 1 mai, curent

CONTEXT: Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 29 aprilie – 1 mai, 2023, în Scuarul Catedralei Mitropolitane, se va desfășura un târg al meșterilor populari, cu comercializarea articolelor meșteșugărești și de artizanat. La târg își vor expune mărfurile cca 50 de meșteri artizani din Republica Moldova, dar și din România, care vor pune în valoare meșteșugul tradițional.

 

Cambridge Day Moldova 2023

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 09:00

CONTEXT: Suntem încântați să vă invităm la pima conferință față în față cu Cambridge în Moldova. Vei avea posibilitatea  să te inspiri de la traineri de renume mondială. Echipa de experți va împărtăși idei didactice inspirate, sfaturi și resurse utile.  Programul se va încheia cu o tombolă.

 

Curs: Reabilitatea Temporo-Mandibulară

UNDE: Academia Cursurilor de Perfecționare în Domeniul Recuperării Medicale, bd. Grigore Vieru, 9

CÂND:  29 aprilie – 09:00; 30 aprilie – 17:00

CONTEXT: Cursul este un atelier profesional puternic, în care veți primi cele mai eficiente tehnici și metode pe care le puteți aplica imediat în practică. Cursul este pentru: Medici de diferite specializări: Stomatologi și Ortodonți; Maseuri și Fizeoterapeuți; Kinetoterapeuți și Terapeuți Manuali; Kinesiologi și Osteopați.

 

Concurs  cu prilejul Zilei Mediului – 5 iunie 2023

UNDE: Ministerul Mediului al Republcii Moldova, bd. Ștefan cel Mare 162, birou 1214

CÂND: Dosarele pot fi depuse în perioada 28 aprilie – 26 mai, curent

CONTEXT: Ministerul Mediului al Republicii Moldova, organizează concursul pentru acordarea unor premii speciale. Acesta are drept scop promovarea principiilor de mediu, dezvoltarea cunoștințelor și abilităților în domeniu, sensibilizarea asupra fenomenelor negative asupra mediului, precum și dezvoltarea spiritului competitiv. La concurs pot participa cetățeni ai Republicii Moldova și cetățeni străini, reprezentanți ai mediului academic, organizații necomerciale, grupuri de inițiativă și administrații publice locale, care au realizat proiecte, au contribuit sau promovat activități cu impact pozitiv semnificativ pentru mediul înconjurător, finalizate pe parcursul ultimilor 12 luni calendaristice.

 

Vizită Productivă – Grupul BM

UNDE: Academia de Studii Economice din Moldova, str. Bănulecu Bodoni, 61

CÂND: 09:00

CONTEXT: La 29 aprilie 2023, Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), în cadrul proiectului "Abilitarea femeilor afectate de criză pentru o societate mai bogată și mai stabilă", implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) în parteneriat cu Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), cu suportul UN Women, finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Acțiuni Umanitare, invită femeile refugiate, cetățeni ai Ucrainei, să participe la o vizită productivă a companiei Grupul BM, pentru a se familiariza cu procesul de producție, istoricul dezvoltării afacerii, oportunitățile de angajare în cadrul companiei date și a altor companii partenere.

 

UP NEXT by Dreampus

CÂND: Deadline de înregistrare pentru UpNext – 30 aprilie

CONTEXT: Ești fondatorul sau fondatoarea unui start-up tehnologic și planifici să te extinzi în următorul an într-o țară nouă? Înregistrează-te în acceleratorul de tracțiune pentru startup-uri tehnologice UpNext, și dezvoltă afacerea ta. Majoritatea experților la care vei avea acces prin UpNext au lucrat în echipe de startup de succes sau au cofondat unul, iar unii din ei sunt chiar investitori. Up Next este  creat de către Acceleratorul de inovații și antreprenoriat Dreampus, susținut de Proiectul Future Technology Activites, finanțat de USAID, Suedia și Ukaid și susținut de Comunitatea de Business Angels Mozaic. Formularul de înscrieie este AICI

 

Curs – Maraton Contabil

UNDE: SB Club. Str.Bălănescu  46/8

CÂND: 09:00

CONTEXT: Te invităm  să înveți contabilitatea prin similitudine (fapte economice improvizate), metode simple, eficiente și prin foarte multe exemple practice: Înregistrarea întreprinderii la organele competente; Bazele contabilității și planuri de conturi; Întocmirea documentelor primare și evidența acestora în registre; Întocmirea și prezentarea rapoartelor fiscale e-Declarația; Programa 1C etc.

 

Antrenament de pregătire pentru Chișinău Big Hearts Marathon by RedBull

UNDE: Teatrul Verde

CÂND: 09:00

CONTEXT: Nu uitați că pentru a participa cu succes la maraton, trebuie să vă pregătiți sistematic și perseverent, iar noi suntem pregătiți să vă ajutăm să vă atingeți obiectivele. Veniți cu prietenii și experimentați o sesiune de antrenament de neuitat sub îndrumarea antrenorului profesionist Vitalie Gheorghiță, câștigătorul a 3 ediții a maratonului Chișinău.

 

Eveniment: „Ziua Ușilor Deschise”

UNDE: Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, str. Haltei

CÂND: 09:30

CONTEXT: Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” din Republica Moldova vă invită la tradiționalul eveniment: „Ziua Ușilor Deschise”.

 

Jurnal Tverde

UNDE: Hipodrom, str. Calea Orheiului

CÂND: 10:00

CONTEXT: Campania jurnal Tverde continuă misiunea eco. Ne adunăm pentru un scop comun, devenit tradiție. Facem curățenie de primăvară și contribuim la o comunitate curată pentru copiii noștri. Salubrizăm spațiul verde, ne implicăm activ în protejarea mediului, dar avem nevoie și de ajutorul vostru. Vă așteptăm.

 

Clubul  Pentru Adolescenți  9-18 ani

UNDE: Psycholog Prof, str. Alexandru cel Bun, 83

CÂND: 10:00

CONTEXT: În acest an, am lansat un proiect excelent – „Clubul Pentru Adolescenți”, este un loc unde adolescenții  pot veni și pot obține: noi cunoștințe despre diferite aspecte ale vieții; să discute între ei toate subiectele de interes și importanță pentru ei; să primească ajutor pentru a face față unor situații dificile care li s-au întâmplat sau li se întâmplă; să dezvolte abilități utile; dacă este necesar, să obțină sprijin profesional din partea psihologilor în toate aspectele relevante.

 

Ziua Ușilor Deschise la Heritage International School

UNDE: Heritage International School, bd. Dacia, 45A

CÂND: 10:00

CONTEXT: La Ziua Ușilor Deschise veți putea descoperi: Cum arată și cu ce este dotată școala noastră; detalii despre programele noastre de studiu; avantajele unei educații internaționale și ale diplomelor Cambridge recunoscute la nivel global; beneficiile de care au parte elevii, abilitățile pe care le dezvoltă le Heritage.

 

Training: Comunicarea Eficientă

UNDE: GDM, str. Valeriu Cupcea, 72/1

CÂND: 11:00

CONTEXT: În cadrul Trainingului  vom discuta  despre: Dezvoltarea abilităților de interacțiune cu alte persoane bazate pe acceptarea de sine, autodezvăluirea și acceptarea celorlalți; Dezvoltarea stimei de sine și a încrederii în sine; Dezvoltarea adaptabilității sociale, a capacității de a depăși dificultățile vieții; Stăpânirea canalelor non-verbale de transmitere a informațiilor; Crearea noilor modele de comportament.

 

Master Class: Pictura pe tricou

UNDE: Restaurantul Oliva, bd. Decebal, 139 și Bd. Moscova, 5

CÂND: 11:00

CONTEXT: Master class-ul Pictura pe Tricou, este o activitate interesantă, potrivită pentru orice vâtstă. Participanților le vor  fi prezentate  tehnicile de bază de pictare a suprafețelor textile. Copii vor avea posibiltatea să aleagă desenul preferat care il vor putea picta  pe tricou. Vom crea desenele cu vopsele speciale pe țesătură. Toți pictorii  și pictorițele vor pleca cu tricouri personalizate pe care apoi le vor purta cu plăcere.

 

Curs Intensiv de Caractere de Desene Animate

UNDE: Artcor, str. 31 August, 1989, 137

CÂND: 11:00

CONTEXT: Pe parcursul cursului se vor aborda o serie de subiecte, printre care: Dodles; Schițe; Sfaturi pentru designul personajelor; Sfaturi pentru proiectarea machetei ș.a. Acest curs este conceput pentru persoanele cu vârstă de 16 ani și peste, care sunt interesate să învețe despre industria animației și despre tehnicile de schițare a personajelor. Activitatea este susținută de Artcor cu sprijinul financiar oferit de Fundația Moldcell și Future Technologies, finanțat de USAID și Marea Britanie.

 

Eveniment: MoștenirEA din Străbuni

UNDE: Restaurantul „La Taifas”, str. Pușkin 20B

CÂND: 11:00

CONTEXT: RenașterEA este despre emoții, amintiri, trăiri, stări și vindecări sufletești. Este despre viața omului, în toată complexitatea ei. Te invităm la o conexiune între psihologie și muzică. Cel de-al 3-lea eveniment vine cu o nouă tematică, dar și cu o încărcătură extrem de profundă.

 

Spectacol: „Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici”

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 12:00

CONTEXT: Bazat pe basmul Fraților Grimm, baletul „Albă ca Zăpada” îi duce pe  micii spectatori într-o lume de basm cu pesonaje bune și rele, pitici amuzanți și o poveste romantică. Această poveste învață să credem în bunătate și justiție, să găsim soluții la orice circumstanțe dificile. Prezintă spectacolul Teatrul Național Academic de Operă și Balet Harkiv „Micola Lysenko”.

 

Eveniment: Lansare a „DAMOS Academy” în Moldova

UNDE: Centrul de Excelență Informatică și Tehnologii Informaționale, str. Sarmizegetusa, 48

CÂND: 12:00-14:00

CONTEXT: Vă invităm la evenimentul de lansare a „DAMOS Academy” în Moldova, un eveniment grandios dedicat celor mai buni și străluciți tineri  ai acestei țări. Damos Academy vă oferă cele mai bune cursuri și programe de pregătire în domeniile tehnologiei, web3, educației financiare, dezvoltării personale și a abilităților necesare pentru a avea succes în viață.

 

Sesiune de discuții: Finanțe personale pentru tineri

UNDE: Centrul Cultural America Nouse Chișinău, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu- Bodoni, 27

CÂND: 14:00

CONTEXT: Vă invităm să facem împreună primii pași în lumea  alfabetizării financiare. Veți afla cum să vă planificați bugetul, cum funcționează sistemul de creditare și de asemenea veți putea adresa întrebări specialiștilor noștri. Cu cât mai devreme înveți cum funcționează banii, cu atât mai mult succes vei avea în finanțele tale mai târziu în viață. Niciodată nu este târziu pentru a începe să înveți.

 

Festivalul Internațional „Dansul Vetrelor Nistrene”

UNDE: Casa Raională de Cultură din satul Coșnița

CÂND: 15:00

CONTEXT: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Științe ale Educației, în contextul Zilei Mondiale a Dansului, în parteneriat cu Consiliul Raional Dubăsari și Primăria Coșnița, organizează Festivalul Internațional „Dansul Vetrelor Nistrene”. Evenimentul cultural-artistic, organizat în premieră de UPSC. Festivalul va întruni colective coregrafice din Republica Moldova, România, Ukraina, Bulgaria.

 

Spectacol „Mama”

UNDE: Teatrul „Luceafărul”, str. Veronica Micle, 7

CÂND: 18:30

CONTEXT: „Mama” e un spectacol despre relațiile și conflictul dintre generații, cu actori și personaje de diferite vârste, fiecare în căutarea fericirii, e un spectacol de o sensibilitate aparte, care reflectă cruzimea și abuzul cu care se confruntă femeile în căutarea fericirii, un spectacol despre cum, uneori vrem să renunțăm la speranță și de ce e important să continuăm să sperăm.

 

Spectacol: „Iubirea La Proști”

UNDE: Teatrul  Republican „Luceafărul”,  str. Veronica Micle, 7

CÂND:18:30

CONTEXT: „Iubirea La Proști”, o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț, regizată de M.Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber.

 

Spectacol: Surorile Osoianu la Palatul Național

UNDE: Palatul Național „Nicolae Sulac”, str. Pușkin, 124

CÂND: 19:00

CONTEXT: Surorile Osoianu împreună cu Lupii lui Alex Calancea, vă așteaptă la Palatul Național pentru un concert excepțional.

 

Opera „Carmen”

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 19:00

CONTEXT:  „Carmen” este una dintre cele mai populare opere din lume și este admirată pentru compoziția sa muzicală, precum și pentru caracterizarea profundă a personajelor. Bizet, a combinat influențele spaniole și franceze în muzica sa, creând o operă vibrată și plină de pasiune. În plus, „Carmen” a fost considerată o operă revoluționară pentru epoca sa, datorită abordării sale realiste și a portretizării unor personaje de clasă inferioară. Opera a avut un impacr semnificativ asupra evoluției operei și a devenit unul dintre cele mai importante opere ale secolului al XIX-lea. Opera este prezentată de Teatrul Național Academic de Operă și Balet  Harkiv „Micola Lysenko”.

 

DUMINICĂ, 30 APRILIE

Campionatul Moldovei la Judo Pre Cadeți  U15

UNDE: Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, str. Andrei Doga, 22

CÂND: 09:00

CONTEXT: La Campionat sânt  admiși sportivi cu anul nașterii 2009-2010. Categoriile de greutate: Feminin: -32, -36, -40, -44, -48, -52, -57, -63, +63 kg;  Masculin: -34, -38, -42, -46, -50, -55, -60, -66, -73, +73 kg.

 

Eveniment: „Ziua Faptelor Bune 2023”

UNDE: Volunteer Center RVC, str. Eugen Doga, 15

CÂND: 10:00 – 17:00

CONTEXT: Centrul Republican al Voluntarilor se alătură pentru a 8-a dată Mișcării Mondiale „Good Deeds Day”, care unește locuitorii din peste 109 țări. Milioane de oameni, mii de organizații și companii din întreaga lume se reunesc în fiecare an pentru a le ajuta celor din jur. RVC este reprezentantul oficial al evenimentului „Good Deeds Day”. Noi invităm organizațiile comerciale și organizațiile non-profit să se alăture miscării și să-și organizeze activitatea în cadrul zilei „Ziua Faptelor Bune”. Acțiunea și echipa de voluntari o alăturați desinestătător.

 

Spectacol: „Povestea unui Licurici”

UNDE: Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, str. 31 August 1989, 121

CÂND: 11:00 și ora 12:30

CONTEXT: Dragi părinți și copii, vă invităm la premiera spectacolului „Povestea unui „Licurici”, care va avea loc în incinta Teatrulul Republican de  Păpuși „Licurici”, un spectacol fantastic pentru întreaga familie, jucat cu drag pentru voi de către actori de excelență.

 

Reuniune deschisă: Transformă-ți visele în realitate

UNDE: Hotel Jolly Alon, str. Maria Cebotari, 37

CÂND: 12:00-15:00

CONTEXT: Această întâlnire îți va schimba perspectiva asupra călătoriilor și îți va deschide noi oportunități de afaceri din domeniul Travel. În fiecare an vei fi într-un loc diferit de pe frumoasa noastră planetă. Te vei putea bucura mult mai mult de viață, atât personal, cât și alături de cei dragi și apropiați.

 

Balet: Notre-Dame De Paris

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 12:00

CONTEXT: Teatrul Național Academic de Operă și Balet Harkiv „Mikola Lysenko”, în cadrul turneului la Chișinău, prezintă Baletul „Notre-Dame de Paris”, un balet în  trei acte și opt scene, creat după romanul cu același nume al lui Victor Hugo. Muzica este compusă de Cesare Pugni, un adevărat „profesionist de balet”, care a creat peste 300 de balete. Libretul a fost scris de Jules Perrot și se numește „Esmeralda” în versiunea originală, dar în versiunea contemporană, acesta a fost adaptat pentru a fi mai aproape de sursa originală a literaturii.

 

Marea Extragere – Câștigătorii Tombolei Toro Center

UNDE: Toro Center, str. Pantelimon Halippa, 6

CÂND: 13:00

CONTEXT: Înscrierile la Tombolă rămân deschise până în ziua extragerii. Nu ratați ocazia  să participați la cea mai mare Tombolă – la Toro Center.

 

Festivalul Internațional „Dansul Vetrelor Nistrene”

UNDE: Casa de Cultură din satul Molovata

CÂND: 15:00

CONTEXT: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Științe ale Educației, în contextul Zilei Mondiale a Dansului, în parteneriat cu Consiliul Raional Dubăsari și Primăria Coșnița, organizează Festivalul Internațional „Dansul Vetrelor Nistrene”. Evenimentul cultural-artistic, organizat în premieră de UPSC, va întruni colective coregrafice din Republica Moldova, România, Ukraina, Bulgaria. Vor participa ansamblurile de dans popular din Chișinău, Ocnița, Florești, Ștefan-vodă, Dubăsari, Dnepropetrovsk (Ucraina), jud. Bihor, Buzău (România) și or. Dobrici (Bulgaria).

 

Spectacol: „Chirița în Provincie”

UNDE: Teatrul Național „Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 11

CÂND: 17:30

CONTEXT: Vă invităm la spectacolul „Chirița în Provincie”, de Vasile Alecsandri. Mereu actual, cu umor debordant și cu diverse  situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 29 de ani. Coana Chirița Bârzoi Revine!

 

Proiecție de film: „Memoria”

UNDE: Centrul Cutural Odeon, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18:00

CONTEXT: Sinopsis: Edmund și Mari se trezesc fiecare într-un oraș completamente străin, în afara timpului lor, în care fiecare om se comportă ca și cum i-ar cunoaște din  viață, oraș pe care nu îl pot părăsi decât ca rezultatul hazardului. Un love story la granița dintre vis și realitate ce evită excesele melodramatice prin meditația din jurul fricii noastre de necunoscut.

Meroslava Parii
28/04/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii