AGENDA ZILEI//01.12.2023

Meroslava Parii
30/11/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

În perioada 30 noiembrie - 1 decembrie 2023, șeful legislativului ucrainean întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova. Aceasta este prima vizită la Chișinău a lui Ruslan Stefanchuk în calitate de Președinte al Radei Supreme de la Kyiv. 

 

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 1 decembrie 2023

UNDE: Consiliul Superior al Magistraturii, str. Mihai Eminescu, 5

CÂND: 08:30

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Atelierul de lucru cu tema „ Calea Moldovei spre UE: provocări și oportunități economice”

UNDE: Europa Cafe, str. Alexei Sciusev, 97

CÂND: 09:30

CONTEXT: La eveniment vor participa: Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Alberto Carlei, șeful oficiului Băncii Europene de Investiții (BEI) în Republica Moldova,Catarina Björlin Hansen, director, șefa oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, Reprezentanți ai Delegației UE în Republica Moldova, Reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Energiei, Reprezentanți ai societății civile. În cadrul evenimentului vor avea loc discuții interactive despre parcursul Republicii Moldova către aderarea la UE, în special referitor la concluziile cu privire la progresele Republicii Moldova în raportul de extindere al UE pentru 2023.

 

Evenimentul de lansare a Sistemului special de comunicații TETRA

UNDE: Ministerul Afacerilor Interne, bd. Ștefan cel Mare, 75

CÂND: 09:50

 

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 1 decembrie 2023

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Dezbaterea publică organizată de Agenția IPN la tema „Marea Unire” din 1918: lecții pentru trecut, prezent și viitor”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 10:00

 

Protest organizat de deputații pas, alături de reprezentanți ai societății civile și comunității belaruse din Republica Moldova

UNDE: Ambasada Republicii Belarus în Republica Moldova, str. Alexei Mateevici, 83/1

CÂND: 10:00

 

Briefing de presă susținut de directorul general interimar al SA Termoelectrica, Iurie Razlovan, cu tema „Conectarea obiectelor la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică și motivele încălzirii neuniforme în apartamente”

UNDE: SA Termoelectrica, str. Tudor Vladimirescu, 6

CÂND: 10:00

 

Consultări publice la proiectul de Decizie a Consiliului municipal Bălți „Cu privire la aprobarea bugetului municipal Bălți pentru anul 2024”

UNDE: Orașul Bălți, Palatul Municipal de Cultură, str. Dostoevski, 24

CÂND: 10:00

CONTEXT: Stimați locuitori ai municipiului Bălți, vă invităm la consultărie publice la proiectul de Decizie a Consiliului municipal Bălți „Cu privire la aprobarea bugetului municipal Bălți pentru anul 2024”.
 

Ședința Consiliului Audiovizualului

UNDE: Consiliul Audiovizualului, str, Vlaicu Pârcălab, 46

CÂND: 11:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată   AICI

 

Analize economice cu Veaceslav Ioniță – 1 decembrie 2023. Subicectul „Relațiile economice ale Republicii Moldova cu România”

UNDE: Online

CÂND: 11:30

 

Conferință de presă organizată de Compania Națională de Asigurări în Medicină cu referire la prelungirea cu o lună a statutului de asigurat pentru persoanele care achită prima de asigurare în sumă fixă

UNDE: Compania Națională de Asigurări în Medicină, str. Vlaicu Pârcălab, 46

CÂND: 11:30

 

„Investor Connect 2023: Studiu de caz: Energia Geotermală”

UNDE: Tekwill, str. Studenților, 9/11

CÂND: 11:30

CONTEXT: La ceremonia de deschidere a evenimentului vor participa: Manole Balan, Director adjunct, Agenția pentru Eficiență Energetică, Carolina Novac, Secretar de Stat, Ministerul Energiei Dinu Cristian, Consulul Onorific al Islandei în Moldova, Nicolae Soloviiov, Manager de Proiect și Coordonator Național al UNIDO's GCIP Program, Olga Rataj, Manager UNIDO's GCIP Program.

 

Briefing de presă susținut de Maxim Moroșan, Pavel Voicu, Serghei Gramma, Alexandru Furtună, cu tema „Puterea e în adevăr? Echipa puternicilor depune o plângere în instanță împotriva lui Renato Usatîi”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND: 12:00

 

Conferință științifico-practică „Imunodeficiențele primare în Republica Moldova – succese și provocări”

UND: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Sala Senatului, bd. Ștefan cel Mare, 165

CÂND: 13:00

CONTEXT: Clinica universitară nr. 6 Pneumologie din cadrul Departamentului Pediatrie al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Organizația Internațională a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare (IPOPI) organizează conferința științifico-practică cu participare internațională cu genericul „Imunodeficiențele primare în Republica Moldova – succese și provocări”.
 

Conferința Națională „Actualități în diagnosticul și tratamentul tumorilor la copii”

UNDE: IMSP, Institutul Oncologic din Republica Moldova, str. Nicolae Testemițanu, 30

CÂND: 13:00

CONTEXT: Vă invităm să luați parte la acest eveniment interdisciplinar, organizat în comun cu specialiști în chirurgie, pediatrică, oncologie ș.a. Vă așteptăm cu drag.

 

Lansarea volumului I al cărții „Mitropolia Basarabiei: Istorie și Tradiție. Culegere de documente și materiale”

UNDE: Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare, 148

CÂND: 13:30

CONTEXT: Această apariție editorială de excepție a fost coordonată și redactată științific de Conf. univ. dr. Mihai Tașcă, un reputat specialist în domeniul istoriei și al dreptului. Această importantă lucrare, care cuprinde 686 de pagini, reprezintă o documentare exhaustivă a istoriei și tradiției ecleziastice a Mitropoliei Basarabiei. Volumul conține 230 de documente originale, datate din secolul al XVI-lea și până la 1924, oferind o perspectivă amplă și detaliată asupra istoriei noastre bisericești, în ajunul ridicării Scaunului Mitropolitan al Ungrovlahiei la rang de Scaun Patriarhal. Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi și de autorii lucrării la această lansare de carte, pentru a împărtăși împreună pasiunea pentru istorie și pentru a descoperi tainele și bogățiile istorice ale Mitropoliei Basarabiei, respectiv ale Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.

 

Tribe Teach Lead la maib

UNDE: Universitatea Tehnică din Moldova, str. Studenților, 9/7

CÂND: 13:40

CONTEXT: Alătură-te evenimentului captivant susținut de Stanislav Dobrovolschi, Tribe Teach Lead la maib, care va aborda subiectul "Calea către leadership în IT". În calitate de Tech Lead, Stanislav ghidează echipa prin peisajul agile, adoptând practici de programare avansată. Când nu creează coduri, îl vei găsi explorând lumea Domain-Driven Design. Explorarea căii către leadership în IT reprezintă o călătorie captivantă, în care competențele tehnice, abilitățile de management și dezvoltarea personală se contopesc într-un peisaj fascinant al liderului modern în domeniul tehnologiei.
 

Ședința consiliului de Integritate al Autorității de Intergritate din 1 decembrie 2023

UNDE: Autoritatea Națională de Integritate, str. Bănulescu Bodoni, 26

CÂND: 14:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Spectacol cultural-artistic „La Mulți Ani, România!”

UNDE: Strășeni, Sala Școlii de Arte „Eugen Doga”

CÂND: 14:00

 

Vernisajul expoziției „ România mea” a fotografului Ovi D. Pop

UNDE: Muzeul Național de Istorie al Moldovei, str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 14:00

 

INITC 20 de ani dedicați dezvoltării

UNDE: Artico, bd. Ștefan cel Mare, 169

CÂND: 14:30

CONTEXT: Institutul Național de Intervenție Timpurie în Copilărie - Centrul "Voinicel" aniversează 20 de ani de activitate dedicată îngrijirii și dezvoltării copiilor. Acest parcurs extraordinar nu ar fi fost posibil fără sprijinul și dăruirea voastră, scumpi prieteni: parteneri, colegi, donatori, dar mai ales beneficiari - cei care ne-ați onorat cu încrederea voastră de-a lungul anilor. Cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate, dorim să vă invităm să participați la o întâlnire de suflet la Centrul Artico. Va fi o oportunitate minunată de a sărbători succesele comune și de a reflecta asupra parcursului impresionant. Totodată, vă invităm să participați plenar, alături de copiii noștri, de care ne este atât de dor, cu un cuvânt, un tablou, un dans sau o poezie de revedere.

 

Lansare de Carte: „Competența de comunicare” de Maria Hadîrcă

UNDE: Biblioteca Onsifor Ghibu, str. Nicolae Iorga, 21

CÂND: 15:00

CONTEXT: Vă invităm să vă alăturați nouă la evenimentul de lansare a cărții „Competența de comunicare” de Maria Hadîrcă. Maria Hadîrcă a dedicat comunicării mai mulți ani de viață, aceștia validându-i atitudinea responsabilă pentru obiectul cercetării sale - calitate importantă a unui cercetător.

 

Ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 1 decembrie 2023

UNDE: Online

CÂND: 15:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată AICI

 

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării organizează și invită la o întâlnire cu reprezentații sectorului de consultanță în afaceri

UNDE: Clădirea Guvernului Republicii Moldova,etaj II, sala 241, sediul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 16:00

CONTEXT: Acest eveniment este dedicat identificării direcțiilor prioritare de dezvoltare a sectorului și explorării intervențiilor strategice ale statului, pentru a aborda provocările existente și a spori accesul la expertiză esențială, a companiilor locale. Obiectivul este de a crea un cadru colaborativ, unde experții din domeniu pot împărtăși perspective, idei și soluții pentru a stimula creșterea și eficiența în sectorul de consultanță și instruiri în afaceri.
 

SUMIT UO – Ediția a 5-a

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 16:00

 

Calendar Advent „În decembrie-mai apropape de familie”

UNDE: Centrul Artico, bd. Ștefan cel Mare, 171/1

CÂND: 16:30

CONTEXT: În acest an „AVENTURA DE CRĂCIUN” te îndeamnă să fii mai aproape de familie. Dintotdeauna sărbătorile de iarnă au fost un prilej minunat pentru a fi alături de familie, iar fiecare minut al lunii decembrie este savurat alături de cei dragi. De aceea, în acest an, CRCT ARTICO lansează un Calendar Advent în cadrul AVENTURII DE CRĂCIUN, ediția a IX-a, cu genericul „În decembrie-mai aproape de familie”. Scopul acestuia este de a antrena copiii, tinerii și familiile lor în activități educativ-distractive, dedicate sărbătorilor de iarnă. Zilnic, în perioada 1-24 decembrie, vom veni cu câte o sarcină pentru voi, care va ține toată familia în preajma pomului de Crăciun, la șemineu, la cuptorul din bucătărie, va ține familia ACASĂ, aproape unul de celălalt.

 

AExpoziție transformațională „Eu sunt...”

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 17:00,1-2-3 decembrie, curent

CONTEXT: Însoțit de Eva, Venus și Lilith vei savura călătoria către tine pe viu în cadrul expoziției. Prin creațiile noastre vorbim despre o cale în care vrei, poți, îți place, trebuie. O cale ce o urmăm din plăcere, plini de sete de viață, curioși, ne maturizăm și ne asumăm responsabilități, ne acceptăm egoismul, și ne trăim valoarea de sine. Readucem în vizor valoarea de sine, prin a nu fi deosebit, dar unic, precum e perla, unică. Descoperă perla din tine, este calea ta spre Eu. Vei explora călătoria în procesul de creare de sine prin trei ipostaze, trei simboluri ce surprind etapele fundamentale ale evoluției feminine. Pornind de la curiozitatea inocentă a Evei, trecând prin generozitatea maternă a Venus, și ajungând la înțelepciunea și puterea interioară a Lilith.

 

Spectacol: „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragilae

UNDE: Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici", 31 August 1989, 121

CÂND: 18:00

 

Spectacol: „Puștoaica de la etajul 13, sau Dragă Societate...”

UNDE: Teatrul Național „Satiricus”, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 18:30

CONTEXT: Spectacolul „Puștoaica de la etajul 13 sau Dragă societate…” (regie Sandu Grecu) vine să ia în răspăr o societate depravată și coruptă, cu guvernanți incapabili și cetățeni lipsiți de scrupule, cu toate tarele și perversiunile aduse de valurile așa-zisei capitalizări… Prin atitudinea și replicile pline de savoare ale unei adolescente abandonate de părinți și prieteni, aduse în pragul disperării și al autodistrugerii, sunt puse la stâlpul infamiei personajele reprezentative ale acestei societăți ostile: Polițistul, Judecătorul, Medicul, Sora medicală șefă, Antrenorul și însuși Președintele republicii… Aceasta e societatea noastră de azi, iar spectacolul e o oglindă fidelă a ei.

 

De Ziua României Sărbătorim la Butoiaș!

UNDE: Butoiaș, str. Calea Ieșilor, 71

CÂND: 19:00

CONTEXT: Vă așteptăm să sărbătorim împreună Ziua Națională a României.

 

Aniversar: Un an de evenimente muzicale remarcabile alături de publicul nostru

UNDE: Teatrul Național „Eugene Ionesco”, bd. Grigore Vieru, 11

CÂND: 22:00

CONTEXT: Vom sărbători un an incredibil de evenimente muzicale remarcabile și emoții de neuitat alături de publicul nostru și întreaga echipă Imperfect pe 1 decembrie 2023. Alături de noi în celebrarea primului nostru an vă fi: Headliner Andrey Pushkarev - un artist renumit mondial în muzica electronică, împreună cu muzicianul fenomenal care interpretează un set live- analog Martin Szépe.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Agenția de Investiții lansează apelul către asociațiile interesate în a depune cererile de participare la expoziții/târguri/forumuri/vizite de studiu etc. pentru anul 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 4 decembrie, curentCONTEXT: Asociațiile și uniunile de profil din domeniile strategice anunțate (agroalimentar, industria ușoară, sectorul IT, Automotive, BPO și electronică) precum și domeniile de nișă (industria mobilei, cosmetice etc.) pot depune solicitare de a participa la evenimente internaționale cu scopul de promovare a oportunităților investiționale și a ofertei de export și de a identifica și stabili parteneriate eficiente. Cererile pot fi expediate pe adresa [email protected]
Acestea vor fi analizate în dependență de criteriile de performanță și relevanță în cadrul ședinței Consiliului Agenției de Investiții. Lista activităților aprobate pentru cofinanțarea Agenției de Investiții va fi publicată pe pagina oficialăhttp://www.invest.gov.mdpentru a lansa concursul de obținere a contractelor de co-finanțare și subvenționare din partea Agenției de Investiții.
Pentru mai multe detalii: https://invest.gov.md/.../agen-ia-de-investi-ii-invest...

 

Anunț - Două inițiative de suport pentru mass-media

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 februarie, 2024

CONTEXT: Uniunea Europeană a anunțat recent două initiative de suport pentru mass-media. Prima din ele se focusează pe colaborări transfrontaliere. Bugetul total al acesteia este de până la 6 milioane de euro. A doua, este dedicată mass-mediei locală/regională, jurnalismului de investigație și de interes public, etc. Bugetul disponibil este de până la 5 milioane de euro. Pentru mai multedetalii  AICI
 

Anunț - Două inițiative de suport pentru mass-media

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 februarie, 2024

CONTEXT: Uniunea Europeană a anunțat recent două initiative de suport pentru mass-media. Prima din ele se focusează pe colaborări transfrontaliere. Bugetul total al acesteia este de până la 6 milioane de euro. A doua, este dedicată mass-mediei locală/regională, jurnalismului de investigație și de interes public, etc. Bugetul disponibil este de până la 5 milioane de euro. Pentru mai multe

detalii AICI
 

 

Apel deschis pentru depunerea aplicațiilor la proiectele standard a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie 2023, curentCONTEXT: Autoritatea de Management a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează primul apel de proiecte standard. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane de euro. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Sistemul electronic folosit la depunerea aplicațiilor este JEMS și poate fi accesat aici. Pentru eventuale dificultăți întâmpinate în procesul de depunerea a aplicațiilor, vă rugăm să contactați Secretariatul Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa http://[email protected].


Apelul pentru proiecte cu valoare mică

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează apelul pentru proiecte cu valoare mică. Apelul de proiecte vizează toate cele 3 priorități ale programului de cooperare și va finanța proiecte în următoarele domenii: schimbări climatice și prevenirea riscurilor, biodiversitate, educație, sănătate și bună guvernanță. Eventuale întrebări sau clarificări cu privire la conținutul documentelor pot fi transmise pe adresa: http://[email protected] cu cel mult 21 de zile înainte de încheierea apelului de proiecte.

 

Apel de Proiect Standard

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie, curent

CONTEXT: Unul din cele mai importante programe de cooperare transfrontalier ale Uniunii Europene lansează primul apel de proiecte – Apel de Proiect Standard, cu un fond disponibil de 40 milioane euro așteaptă inițativele transfrontaliere. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Județele de frontieră Botoșani, Iași, Vaslui, Galați (România) și întreg teritoriul Republicii Moldova sunt eligibile pentru finanțare. Pentru mai multe detalii AICI

 

Oportunități de studiu în SUA – Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAID)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: Solicitanții trebuie să mai aibă un an întreg rămas la instituția de origine după anul programului Global UGRAD. Mai jos puteți găsi câteva informații și videoclipuri despre program. Pentru întrebări, candidații trebuie să trimită un e-mail la adresa: AICI  
Videoclipuri și multe altele:
1. Informații detaliate despre program:http://https://md.usembassy.gov/.../education.../study-usa-ro/ ; https://md.usembassy.gov/global-undergraduate-exchange.../
2. Prezentare UGRAD: https://www.youtube.com/watch?v=WEmd9CMQkp4
 

Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova este în căutare de un Manager de programe educaționale în cadrul Secției Învățământ Dual

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 12 decembrie, curent

CONTEXT: Detalii despre cerințele față de candidați vedeți aici https://bit.ly/3N56VX8

Persoanele interesate pot expedia CV-ul pe adresa: [email protected] sau http://elena [email protected] cu referință la anunț, până pe data de 12 decembrie 2023
 

Ministerul Sănătății și Centrul Național Anticorupție au lansat prima ediție a concursului „Promotor al integrității în sănătate”, la care începând de astăzi pot aplica instituțiile medico-sanitare publice din țară

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 19 decembrie, curent

CONTEXT: În cadrul evenimentului au susținut discursuri ministra Sănătății, Ala Nemerenco, directorul Centrului Național Anticorupție, Alexandr Pînzari, directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Ion Dodon, directoarea adjunctă a Biroului de cooperare al Elveției, Viorica Crețu și directoarea executivă a Asociației Obștești „CASMED”, Natalia Postolachi. Printre participanți au fost conducători, cadre medicale și juriști din 36 de spitale. Pentru a participa la concurs, instituțiile medicale trebuie să depună pachetul de acte privind implementarea măsurilor de integritate la Ministerul Sănătății și CNA

Pentru mai multe detalii AICI 

 

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) din Republica Moldova invită instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din România (județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați) să își expună interesul pentru stabilirea parteneriatelor cu instituțiile de învățământ general din Republica Moldova în scopul participării în cadrul apelului de proiecte standard al Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 4 decembrie, curent, ora 17:00CONTEXT: Proiectele transfrontaliere propuse pentru Programul Interreg NEXT vor fi coordonate de MEC și vor avea ca obiectiv îmbunătățirea calității educației prin promovarea activității fizice și a modului sănătos de viață. Activitățile de bază ale proiectelor vor include: amenajarea terenurilor sportive multifuncționale; organizarea campionatelor sportive comune, instruirilor pentru profesori de educație fizică, activităților educative în aer liber și a evenimentelor sportive cu implicarea comunității regionale și locale ș.a. AExpresiile de interes vor fi transmise în scris la adresa http://[email protected]

 

Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani pot beneficia de un Voucher cultural electronic, în sumă de 1000 de lei pentru a procura cărți și bilete la spectacole sau concerte

CONTEXT: Pentru detalii despre cum poate fi accesat voucherul cultural prin semnătura mobilă și cum poate fi obținută aceasta, urmăriți instrucțiunile aici: https://bit.ly/3N5zxzA.

Mai multe detalii despre voucherul cultural, găsiți accesând următorul link: https://vouchercultural.md/.

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Conferința Internațională privind drepturile omului pentru persoanele vârstnice

UNDE: Viena, Republica Austria

CÂND: 29 noiembrie – 2 decembrie, curent

CONTEXT: Ministrul Muncii și Protecției Sociale ,Alexei Buzu, se află într-o vizită de lucru în Viena, Republica Austria, pentru a participa la Conferința internațională privind drepturile omului pentru persoanele vârstnice. Demnitarul a avut mai multe întrevederi cu oficiali austrieci, printre care vicepreședinta Comisiei parlamentare pentru muncă și afaceri sociale, dr. Dagmar Belakowitsch, cu care a discutat despre politicile sociale implementate în Republica Moldova, precum și despre procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

 

Reuniunea Grupului de lucru de experți privind examinarea Anexelor la Convenția de la Basel privind controlul transportului transfrontalier al deșeurilor periculoase și al eliminării acestora

UNDE: Geneva, Elveția

CÂND: 28 noiembrie – 1 decembrie, curent

CONTEXT: În orașul Geneva, Elveția, reprezentanta Ministerului Mediului, Virginia Galatonov, consultant principal în Direcția politici de gestionare a deșeurilor și a siturilor contaminate, participă la cea de-а 6-ea reuniune a Grupului de lucru de experți privind examinarea Anexelor la Convenția de la Basel privind controlul transportului transfrontalier al deșeurilor periculoase și al eliminării acestora.
 

Militarii Companiei Garda de Onoare vor participa la parada militară de la Bucureşti, care se va desfășura vineri, 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României.
 

Meroslava Parii
30/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii