AGENDA ZILEI//08.12.2023

Meroslava Parii
07/12/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

Șefa statului, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare comunității evreiești din Republica Moldova care în următoarele zile marchează Sărbătoarea Luminilor Hanuka. Președinta a menționat că, așa cum se întâmplă mai bine de două milenii, sfeșnicul va arde pentru a preamări sacralitatea, purificarea templului și sfințirea altarului. „În acest an, însă, el va arde și pentru pace, pentru seninătatea cugetelor, pentru binele copiilor. Fie ca sărbătorile să aducă împăcare, solidaritate și buna înțelegere în toată lumea. Hag Hanuka Sameah!”, a urat șefa statului.

 

Training: Legal Breakfast

UNDE: Cafeneaua Naringi, str. Alexandru cel Bun, 83

CÂND: 08:00

CONTEXT: Legal Breakfast este o întâlnire matinală plină de inspirație și networking, creată pentru a vă oferi ocazia unică de a învăța de la experți și de a dezvolta conexiuni valoroase în industria juridică. Cu un cadru relaxat și prietenos, începem ziua cu o porție generoasă de cunoaștere și energie pozitivă. Invitat special, Aliona Nesterov, adjunct al Procurorului General interimar, va fi gazda noastră specială. Cu o carieră impresionantă în domeniul justiției, ea ne va împărtăși gânduri motivaționale și experiența sa valoroasă.

 

Conferința științifică internațională „Infracțiunea – Răspunderea penală – Pedeapsa. Drept și Criminologie”

UNDE: Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, str. Mihai Kogălniceanu, 67

CÂND: 08:30, 7, 8 decembrie, curent

CONTEXT: Vă invităm la Conferința științifică internațională „Infracțiunea – Răspunderea Penală – Pedeapsa. Drept și Criminologie”, edița a III-a. Subiecte-cheie propuse pentru discuții: analiza deficiențelor/vulnerabilităților ce caracterizează domeniul științelor penale și identificarea măsurilor de remediere a acestora; evaluarea, în baza datelor statistice dezagregate, a fenomenului criminogen raportat la gravitatea faptelor incriminate și a pedepselor stabilite; identificarea, inclusiv prin prisma jurisprudenței, a prevederilor care generează interpretări neuniforme; examinarea celor mai recente modificări și completări operate în legislație.
 

Conferință științifică internațională „Solul și gestionarea durabilă a resurselor de sol”

UNDE: Universitatea de Stat din Moldova, Sala Senatului”, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 09:00

 

Workshop: Buyer Agent

UNDE: Aria Hotel, str. Alba Iulia, 7/1

CÂND: 09:00, 8, 9 decembrie, curent

CONTEXT: Cu entuziasm anunțăm următorul workshop Buyer Agent UYER cu traineri din RE/MAX România Andreea Baila și Dana Telecan Calugar. Vor fi 2 zile pline de informații valoroase și sesiuni interactive. Vom explora cele mai recente tendințe, strategii de succes și vă vom oferi instrumente practice pentru a vă crește eficiența în acest domeniu competitiv.
 

Anunț cu privire la desfășurarea examenului de evaluare a cunoștințelor pentru nivelul avansat, precum și sesiunii de susținere repetată a examenului pentru nivelul avansat și de bază al Programului de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public

UNDE: Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, Sala ministerului, str. Pușkin, 44

CÂND: 09:00
CONTEXT: Ministerul Finanțelor anunță despre organizarea examenului de evaluare a cunoștințelor pentru nivelul avansat, precum și sesiunii de susținere repetată a examenului pentru nivelul avansat și de bază al Programului de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public. Grupul 4.

 

Training: Aspecte contabile și fiscale în comerțul Interior și Exterior

UNDE: Keystone Events, str. Albișoara, 42/1

CÂND: 09:00

CONTEXT: Din program: Cadrul de reglementare normativă privind activitatea de comerț interior și exterior; Modul de aplicare și cerințe specifice ale politicilor contabile în cadrul entităților de comerț ținând cont de vânzarea în numerar a mărfurilor și prin alte forme. Aspecte problematice la formarea prețurilor în contractul de vânzare-cumpărare de mărfuri; Particularitățile contabilității comerțului cu ridicata prin intermediul unităților comerciale fixe; Specificul contabilității activității de comerț cu amănuntul și de comerț ambulant; Aspecte fiscale ale operațiunilor specifice în cadrul comerțului interior și exterior.
 

Conferință științifică internațională „Preocupări contemporane ale științelor socioumane” ediția a XIV-a

UNDE: Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, str. Vlaicu Pârcălab, 52

CÂND: 09:30, 7, 8 decemnbrie, curent

CONTEXT: Categorie de personal țintă: doctoranzi, masteranzi, mediu academic, studenți, tineri cercetători. Domeniul: Psihologie, Sociologie, Ştiinţe ale educaţiei.
 

Cea de-a IX-a ediție a Conferinței Naționale „Businessul Fructelor în Moldova”

UNDE: Capitoles Park, str. Meleștiu, 13A

CÂND: 09:30

CONTEXT: Vă invităm la cea de-a IX-a ediție a Conferinței Naționale „Businessul Fructelor în Moldova”. Conferința reprezintă cea mai importantă platformă de informare și networking pentru sectorul fructelor din Republica Moldova. Evenimentul reunește participanți din întregul lanț valoric al fructelor, care au oportunitatea de a afla despre cele mai noi tendințe și inovații din domeniu. Producătorii de fructe din Republica Moldova vor putea cunoaște bune practici în sector de la experți și reprezentanți ai instituțiilor de cercetare naționale și internaționale şi ai furnizorilor de tehnologii din Moldova, Italia, Olanda, Germania, Polonia și România.
 

Conferință de presă susținută de directorul interimar al SA Termoelectrica, Iurie Razlovan, cu tema: „Situația la zi în cadrul Termoelectrica SA”

UNDE: SA Termoelectrica, str. Tudor Vladimirescu, 6

CÂND: 10:00

 

Conferință de presă organizată de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare cu tema „Bugetul anului 2024 – un buget de avarie orientat spre trecut. Propuneri pentru dezvoltare”

UNDE: Agenția IPN, etaj 4, birou 446, str. Pușkin, 22

CÂND:10:00

 

Audierea autorităților responsabile pentru eliminarea consecințelor create în urma ninsorilor abundente din 25-26 noiembrie

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

 

Ședința Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 610, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 10:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată  AICI

 

Festivalul bunelor practici în utilizarea datelor, ediția a II-a

UNDE: UPSC, Clasa Viitorului, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 10:00

 

Campionatului Republicii Moldova la Judo – SENIORI (B/ F), în memoriam antrenorului Emerit ”Vasile COLȚA” 

UNDE: Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, str. Eugen Doga, 22

CÂND: 10:00, 7-8 decembrie, curent

CONTEXT: Campionatului Republicii Moldova la Judo – SENIORI (B/ F), în memoriam antrenorului Emerit ”Vasile COLȚA”. La Campionat sunt admişi sportivi cu anul naşterii 2008 şi mai mari, (la momentul desfasurarii competitiei avand deja 15 ani), conform Regulamentului IJF și FJM. Masculin: -60 kg, -66 kg, -73 kg, -81 kg, -90 kg, -100 kg, +100 kg. Femenin: -48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg, -70 kg, -78 kg, +78 kg.
 

Conferința științifico-practică cu participare internațională cu genericul „ Adaptarea serviciilor publice la așteptările mediului de afaceri și provocările tehnologice actuale”

UNDE: Academia de Studii Economice din Moldova, Bloc F, Sala 203, str. Bănulescu Bodoni, 61

CÂND: 10:30

 

Conferință de presă cu tema „Demolarea ilegală a unei construcții autorizate de pe str. Spartacus”

UNDE: INFOTAG, str. Mihail Kogălniceanu, 76

CÂND: 11:00

 

Ședința Consiliului Audiovizualului din 8 decembrie 2023

UNDE: Consiliul Audiovizualului, str. Vlaicu Pârcălab, 46

CÂND: 11:00

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată  AICI

 

Analizele ecomomice cu Veaceslav Ioniță din 8 decembrie 2023 vor avea ca subiect „Turismul Republicii Moldova: recuperare rapidă, mișcat de către străini, turismul intern și pensiunile”

UNDE: Online

CÂND: 11:30

 

Lansare de carte: "România Necunoscută" de Cristina Herea Chiciu

UNDE: Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul

CÂND: 12:00

CONTEXT: Fiecare carte cumpărată va contribui la sprijinirea Alionei J, o mamă curajoasă dependentă de dializă, care își crește singură băiețelul în vârstă de 10 ani. Haideți să facem împreună această lansare de carte o ocazie specială și benefică.
 

Ședința Consiliului național al monumentelor din 8 decembrie 2023

UNDE: Ministerul Culturii al Republicii Moldova, str. Nicolae Iorga, 21

CÂND: 13:00

 

Consultări publice organizate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, asupra conceptului Programului național de integritate și anticorupție pentru anii 2022-2028 și a Planului de acțiuni pentru implementarea Programului național de integritate și anticorupție pentru anii 2024-2028

UNDE: Parlamentul Republicii Moldova, birou 915, bd. Ștefan cel Mare, 105

CÂND: 13:00

 

CICDE Open Talks „Certificarea formării/specializării în domeniul electoral”

UNDE: Summit Events, Sala Roșie, str.Tighina, 49/3

CÂND: 13:00

 

Evenimentul de lansare a seriei de mărci poștale, a plicului „prima zi” și a ștampilelor speciale „Desene ale copiilor” și „75 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului”

UNDE: Institutul Național al Justiției, str. Serghei Lazo, 1

CÂND: 14:00

 

Discuții în format de masă rotundă cu tema „Perspective de angajare în afara Chișinăului: Prognoza pentru piața muncii 2026”

UNDE: Guvernul Republicii Moldova, etaj 6 (intrarea din str. Bănulecu-Bodoni), str. Piața Marii Adunări Naționale, 1

CÂND: 14:30

 

Ședința Comisiei Electorale Centrale din 8 decembrie 2023

UNDE: Comisia Electorală Centrală, str. Vasile Alecsandri, 119

CÂND: 15:30

CONTEXT: Agenda Ședinței poate fi vizualizată  AICI

 

Vernisajul expoziției de ceramică „Muzeul Cuptoarelor JIZHOU” din Jiangxi, China

UNDE: Muzeul Național de Artă al Moldovei, str. 31 August 1989, 115

CÂND: 16:00

 

Eveniment: Startup Grind Chisinău

UNDE: Iusty Art Gallery, Bogdan Petriceicu Hașdeu, 3

CÂND: 17:00

CONTEXT: Startup Grind Chisinau te invită la un eveniment excepțional, unde vei afla: Lecții din experiența reală: Învață din reușitele și provocările întâmpinate de Joyce în cariera ei, de la supraviețuirea crizei financiare până la creșterea unui startup la statutul de unicorn. Invitat special este Joyce Zhang Gray. Cu o carieră începută chiar în tumultul Crizei Financiare Globale din 2008, Joyce Zhang Gray s-a dedicat înfruntării unora dintre cele mai complexe provocări ale lumii, demonstrând că din haos poate să apară adevărata măiestrie. Acum, în calitate de CEO și co-fondatoare a Alariss Global, Joyce conduce piața globală de expansiune, facilitând conexiunea dintre companiile de tehnologie internaționale și talentele locale de top din SUA și alte piețe esențiale.
 

Evenimentul de încheiere a Anului Tineretului la Chișinău, Cool Party, organizat în spiritul energiei tinerești care vine să aducă împreună o comunitate diversă, pentru a sărbători reușitele obținute pe parcursul anului 2023

UNDE: Arena Chișinău, str. Calea Orheiului, 130

CÂND: 17:00

 

Premiile ONU pentru drepturile omului 2023

UNDE: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16

CÂND: 18:00

 

Spectacol: „Alegerea Domnului Macabet”

UNDE: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, bd. Ștefan cel Mare, 79

CÂND: 18:00

 

Spectacol: „Tot ce e mai bun, se întâmplă de Crăciun”

UNDE: Tetarul Fără Nume, str. Sfatul Țării, 18

CÂND: 18:00, 8, 9,10 decembrie, curent

CONTEXT: În preajma sărbătorilor de iarnă, Vitalie Dani vă invită la un concert cu melodii de suflet și cântece de voie bună. Interpreți: Vitalie Dani, Nelly Ciobanu, Anișoara Puică, Mihai Ciobanu, Maria Stoianov, Tatiana Romaniuc, Ansamblul de dansuri și cântece „Enigma Romilor”, Orchestra Centrului de Cultură și Artă "Ginta Latină", Actorii Teatrului Fără Nume. Vino să trăim împreună magia cântecului în preajma sărbătoriloir de iarnă.

 

Filmul „Carbon” la Sărata Galbenă

UNDE: Casa de Cultură Sărata Galbenă, Hîncești

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă invităm să vizionați o nouă producție autohtonă - filmul „Carbon”, în regia lui Ion Borș. Acțiunea are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru.

 

Spectacol: „Hamlet” de William Shakespeare
UNDE: Teatrul Național „Satiricus”, str. Mihai Eminescu, 55
CÂND: 18:30
CONTEXT: „Hamlet” este, neîndoielnic, cea mai renumită piesă a lui Shakespeare. Pe parcursul ultimelor două secole a fost pusă în scenă, numai în România și Moldova, în limba română, de circa 40 de ori, numărul spectacolelor montate trecând peste 50, cu tot cu cele montate în alte limbi. Evident, la scară mondială s-au înregistrat mii și mii de montări ale acestei capodopere.
 

Meet-up – Totul despre Design

UNDE: Toro Center, str. Pantelemon Halippa, 6

CÂND: 18:30

CONTEXT: "Totul despre design" - un eveniment despre inspirație, cunoaștere și networking. Dacă ești designer, arhitect sau pur și simplu pasionat de acest domeniu, te așteptăm la un Meet up în Design de Interior, organizat de DCC School & DCC Agency. Vei afla cum designul interior influențează totul, de la carieră și lifestyle, până la afaceri. Speakerii Alexandrin Buraga & Marco Ballerini vor împărtăși din experiențele lor personale și vor oferi insight-uri valoroase despre ultimele tendințe din industrie. Nu rata oportunitatea de a te alătura unei comunități creative, conectată de același scop: transformarea lumii într-un loc mai prosper și mai frumos, cu și prin design interior.

 

Spectacol: Jazz la Paris

UNDE: Young Life Meteora, str. Sarmisegetusa, 12

CÂND: 19:00

CONTEXT: Muzicianul și compozitorul Misha Grossu ne fascinează mereu prin dragostea și atitudinea sa față de muzica JAZZ. În interpretarea sa, la acordeon, JAZZ-ul sună mult mai dulce... ajunge la sufletul ascultătorului. Misha recunoaște că jazz-ul este genul de muzică, care, la acest moment, îl caracterizează cel mai bine. Anume în acest stil el se simte sincer, curajos și liber să experimenteze. Nu este de ascuns și o altă pasiune a artistului, Parisul, și, îndeosebi, vibe-ul muzical de acolo. Și iată că de data aceasta, Misha Grossu aduce Parisul la Chișinău, la noi acasă, în modul direct. Vă așteaptă un concert unic cu muzicieni din Franța și muzică autentică în stil Jazz - a la Paris.

 

Concert solo cu Andrei Nicula

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 19:00

CONTEXT: Andrei Nicula din formația britanică “Black Olives” revine la Chișinău cu un concert solo și își va interpreta piesele realizate în ultimele 3 decenii. O adevărată călătorie muzicală prin creațiile din adolescența interpretului și până în prezent. Concertul Live este un omagiu adus legendarului John Lennon, care a plecat într-o alta lume la 8 decembrie 1980. Vă invităm să depănăm împreună amintiri într-o adevărată capsulă a timpului. Magia chitarei acompaniată de vocea solistului Andrei Nicula și multe surprize muzicale de la oaspeții speciali. Perfect pentru a petrece o seară de vineri într-o atmosferă unică.

 

Spectacolul de teatru documentar „1946” în regia lui Slava Sambriș, după „Cartea Foametei” de Larisa Turea

UNDE: Teatrul Republican „Luceafărul”, str. Veronica Micle, 7

CÂND: 19:00

CONTEXT: Ce putem învăța din trecut? Putem învăța să recunoaștem și să acceptăm eșecurile și greșelile unui individ, a unui grup, a unui neam. Mai putem învăța să vorbim despre evenimentele istorice și să le evităm pe cele dureroase pentru individ, pentru grup sau pentru neam. Pornind de la mărturiile din volumul „Cartea foametei” și de la interviurile realizate de echipa Teatrului „Luceafărul” am decis să facem un spectacol de teatru documentar despre acei ani cumpliți și să fim vocea unei generații pierdute din cărțile de istorie, lipsite de dreptul la replică, lipsite de elementarul drept la existență. Ne-am propus să vorbim despre acest eveniment pentru a înțelege cum să nu repetăm greșelile comise în trecut, cum să recunoaștem o pagină neagră din istoria noastră și cum să învățăm să conviețuim în armonie cu toate minoritățile naționale cuprinse în acest spațiu mic.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Ministerul Justiției aduce la cunoștință despre prelungirea termenului de selectare a candidaților pentru poziția de arbitru din partea Republicii Moldova, în sensul Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent
CONTEXT: Conform art. 404 alin. (2) al Acordului de Asociere RM-UE „Arbitrii trebuie să dețină cunoștințe de specialitate și experiență în drept și comerț internațional. Aceștia trebuie să fie independenți, să își exercite atribuțiile în nume propriu, să nu accepte instrucțiuni din partea niciunei organizații și a niciunui guvern, să nu fie afiliați guvernului vreunei părți și să respecte codul de conduită prevăzut în anexa XXXIV a Acordului de Asociere RM-UE”. Persoanele interesate, care întrunesc criteriile de eligibilitate menționate și posedă limba engleză, urmează să depună CV-ul, în limbile română și engleză, la sediul Ministerului Justiției din str .31 August 1989, nr.82 sau să-l trimită electronic la adresa: http://stefan.arseni@justice.gov.md.

 

SABIT a început înregistrarea pentru programul "Agrobusiness pentru Eurasia”. Pot participa manageri de nivel mediu și superior, antreprenori, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, oficiali guvernamentali din administrația locală sau centrală, cadre universitare (șefi de secții)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 17 decembrie, ora Washington 12.00, Ora Chișinăului 19:00

CONTEXT: Datele programului: 2-17 februarie, 2024. Vă rugăm să urmați instrucțiunile de pe linkul de mai jos. Urmează să vă înregistrați pentru a vă seta un cont și să confirmați emailul. Veți putea completa formularul online după ce vi se confirmă eligibilitatea participării. Formularul e disponibil în engleză și rusă. Înregistrați-vă accesând: https://sabit.smapply.us/  Pentru mai multe informații despre SABIT accesați: https://www.trade.gov/sabit-program

 

Guvernul Republicii Moldova a inițiat campania „Hai acasă de Crăciun”, care va promova tradițiile, obiceiurile și cultura noastră

CONTEXT: Îndemnăm cetățenii de acasă și din diasporă să povestească prin poze și video, cum se sărbătorește Crăciunul, ce amintiri au despre această sărbătoare și despre lucrurile care ne unesc și ne strâng la aceeași masă de sărbători, acasă. Toate acestea pot fi expediate pe adresa de e-mail: http://acasadecraciun@gov.md

 

Ministerul Educației și Cercetării, cu sediul Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale nr.1, MD-2033, anunță concurs pentru ocuparea următoarelor funcții vacante: Director al Școlii Profesionale din Cupcini, Edineț; Director al Centrului de Excelență în Transporturi din Chișinău; Director al Centrului de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga” din Chișinău
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 decembrie, curent, 16:00

CONTEXT: Dosarul de concurs poate fi depus prin e-mail  http://cancelaria@mec.gov.md prin

 

Apel deschis pentru depunerea aplicațiilor la proiectele standard a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie 2023, curent

CONTEXT: Autoritatea de Management a Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova lansează primul apel de proiecte standard. Fondurile europene disponibile pentru acest apel de proiecte însumează 40 milioane de euro. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Sistemul electronic folosit la depunerea aplicațiilor este JEMS și poate fi accesat aici. Pentru eventuale dificultăți întâmpinate în procesul de depunerea a aplicațiilor, vă rugăm să contactați Secretariatul Comun al Programului Interreg NEXT, la adresa http://helpdesk@brctiasi.ro.

 

Asociația Obștească „Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova” invită companiile specializate să participe la concursul de oferte pentru furnizarea de servicii de instruire în cadrul programului „LEADER din Republica Moldova în tranziție – de la pilotare la instrument de coeziune economică, socială și teritorială”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 12 decembrie, curent

CONTEXT: Obiectivul concursului: Achiziționarea serviciilor de instruire pentru implementarea eficientă a programului menționat. Cursuri solicitate: Contabilitatea în Asociațiile GAL: resurse umane și relații contractuale în cadrul GAL. Conflictele de interese. Managementul riscurilor. Pentru mai multe detalii: https://rb.gy/nbtz9y

 

Apel de Proiect Standard

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 decembrie, curent

CONTEXT: Unul din cele mai importante programe de cooperare transfrontalier ale Uniunii Europene lansează primul apel de proiecte – Apel de Proiect Standard, cu un fond disponibil de 40 milioane euro așteaptă inițativele transfrontaliere. Pot fi depuse proiecte care aduc beneficii în următoarele domenii: prevenirea și combaterea dezastrelor naturale, educație, sănătate, turism și managementul frontierei. Județele de frontieră Botoșani, Iași, Vaslui, Galați (România) și întreg teritoriul Republicii Moldova sunt eligibile pentru finanțare. Pentru mai multe detalii  AICI

 

Concurs pentru elevi la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 decembrie, curent

CONTEXT: A fost dat start concursului în cadrul căruia elevii se vor expune prin desene, poezii și compoziții plastice la tema: Efectele negative provocate de fenomenul Corupției. Sunt invitați să participe elevii claselor gimnaziale (5 - 9) din municipiul Strășeni. Creațiile pot fi depuse la primăria Strășeni, în of. 18, doamnei Ceban Alina. Concursul este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) și Centrul Contact.

 

Program de Granturi pentru sporirea eficienței energetice a întrepribderilor Mici și Mijlocii din Moldova

TERMEN LIMITĂ DE  APLICARE: 8 decembrie, curent

CONTEXT: USAID, prin inermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA), invită furnizorii de echipamente să participe la Programul de granturi pentru sporirea Eficienței Energetice a Întreprinderilor Mici li Mijlocii din Moldova. Pentru mai multe detalii la numerele de telefon: 022 200 090, 060796777 sau e-mail: http://Eegrant@aeer.md

Meroslava Parii
07/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii